Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
USA nyugati part óriás körút: Nemzeti Parkok - Grand Canyon - Monument Valley - Los Angeles..
Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás


USA - NYUGATI PART ÓRIÁS KÖRÚT
 NEMZETI PARKOK – GRAND CANYON – MONUMENT VALLEY - LOS ANGELES – LAS VEGAS – SAN FRANCISCO

 

Óriási! Két hét a természet lenyűgöző alkotásainak bűvöletében! Holdbéli tájak, sivatagok, kanyonok, hihetetlen sziklaalakzatok, kristálytiszta vizű tavak és zöldellő fenyvesek birodalmában. A természeti csodák mellett, az emberi alkotások is fontos szerepet játszanak. A nagyvárosok, San Francisco, Los Angeles és Las Vegas gigantikus épületein kívül, a zseniális mérnöki alkotások. A bátrak szerencsét próbálhatnak a Las Vegas-i kaszinók egyikében!

Utazás: Budapest – Los Angeles – Budapest menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással.
A körutazáson légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: jó középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli

 

1. nap: Budapest – Los Angeles
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, frankfurti átszállással. Érkezés Los Angelesbe helyi idő szerint késő délután, transzfer a szállodába. Szállás Los Angelesben.

2. nap: Los Angeles
Városnézés a filmgyártás fővárosában, LOS ANGELES-ben, programunk során érintjük Hollywoodot, Beverly Hillst, teszünk egy sétát a „Hírességek sugárútján”, a Hollywood Boulevard-on. Látványos fakultatív program: látogatás az Universal Studios témaparkjában és kalandozás a filmek világában. Szállás Los Angeles-ben.

3. nap: Joshua Tree Nemzeti Park – Laughlin
Délelőtt átkelünk a Yucca Valley-n, valamint a Mojave sivatagon. A sivatagi jukkáiról híressé vált Joshua Tree Nemzeti Park érintésével utazás LAUGHLIN-ba. Las Vegas „kistestvérében” akár a szerencsénket is próbára tehetjük. Szállás Laughlinban.

4. nap: Grand Canyon
Irány a Colorado völgye, a GRAND CANYON Nemzeti Park. A folyó vájta kétezer méteres szurdok páratlan élményt nyújt. Teszünk egy sétát a déli perem mentén, és fakultatív program keretében repülőről is megcsodálhatjuk az ámulatba ejtő kanyont! Szállás a nemzeti park közelében.

5. nap: Grand Canyon – Glenn-gát
Visszatérünk a GRAND CANYON-hoz, hogy ismerkedjünk a dél-keleti rész szépségeivel. Felkeressük a lenyűgöző HORSESSHOE BEND (patkó kanyar) kilátóját. Továbbutazás a Colorado folyó völgyében, ahol a LAKE POWELL duzzasztógátját, a GLENN-GÁT-at keressük fel. Szállás Page környékén.

6. nap: Monument Valley
Egynapos kirándulást teszünk a Navajó indiánok földjére, ahol felkeressük a vadnyugat legismertebb sziklacsoportját. 
A MONUMENT VALLEY elénk tornyosuló jellegzetes, vörös szikláit helyi indián vezetőik segítségével kicsit közelebbről is megtekintjük és bejárjuk a völgy leglátványosabb pontjait. A számos klasszikus és modern Western-film természetes díszletei között töltött program után visszatérünk az előző napi szálláshelyre.

7. nap: Antelope Canyon – Bryce Canyon
Hogy a természet mennyire bőkezűen bánt az USA nyugati partjával, arról ma újra meggyőződhetünk! Irány az ANTELOPE CANYON! A földalatti labirintusban a beszűrődő napsugarak által megvilágított rózsaszín sziklák látványa felejthetetlen élmény. Továbbutazás a dimbes-dombos Utahba. Érkezés délután a BRYCE CANYON Nemzeti Parkba. Talán nem mindenki ismeri, de aki látta, elismeri, hogy már csak ezért érdemes volt velünk tartani. Egészen különleges és szépséges – a vöröses színben pompázó csipkéket, mintha egy zseniális szobrász faragta volna, s valóban csak a Teremtő képes erre. Nyugovóra térve, csak egy kérdés marad, melyik volt lenyűgözőbb? Az Antelope Canyon, a Monument Valley, vagy a Bryce Canyon. Végtelenül kellemes probléma. Szállás a Bryce Canyon körzetében.

8. nap: Zion Nemzeti Park
Reggeli után útra kelünk Las Vegas-ba. Útközben a ZION Nemzeti Parkot keressük fel, mely Utah állam egyik legnépszerűbb természeti képződménye. Abban is különleges, hogy eddig felülről tekintettük meg a folyóvölgyeket, addig itt a kanyon medrében tesszük meg az utazást, és lentről csodáljuk a különleges látványt. A Virgin River szurdokát érintve érkezünk a szerencsejátékok fellegvárába, LAS VEGAS-ba. Este a Las Vegas by Night fakultatív program keretén belül megtekinthetjük a fényáradatban úszó várost. Szállás.

9. nap: Las Vegas – Death Valley
Szabad program, egyénileg felfedezhetjük a várost, kipihenhetjük körutazásunk eddigi fáradalmait, és újra kipróbálhatjuk, szerencsénket a kaszinókban vagy fakultatív kirándulást tehetünk a Death Valley-be, a tengerszint alatt 85 méterrel fekvő „Halál-völgy” nevet viselő területére. A világon itt a legmagasabb az átlaghőmérséklet, a csúcsértéket (57 oC) 1913-ban mérték. Rövid fotózási lehetőség Sand Dunes, Devil's Corndfiled, Zabriskie Point képződményeknél. Szállás Las Vegasban.

10. nap: Hoover Dam 
Kora reggel elindulva, rövidesen egy műszaki különlegességet keresünk fel. A Colorado folyó híres völgyzáró gátja a HOOVER DAM, amelyet az USA 31. elnökéről neveztek el és az 1930-as években mérnöki csodának tartották. Szállás Las Vegasban.

11. nap: Calico – Fresno 
A szerencsejáték régiótól elbúcsúzva, megállunk CALICO „szellemvárosánál”, mely a XIX. század második felében virágzó ezüstbányász város volt. A XIX. század végére az ezüst elveszítette értékét, a bányák egymás után bezártak, a város pedig viszonylag rövid idő alatt elnéptelenedett. Szállás Fresno közelében.

11. nap: Óriások földjén
Látogatás a festői sziklafalak, óriás fenyők és vízesések birodalmába, a SEQUOIA és a KINGS-KANYON NEMZETI PARK-ba. Öregebb fák máshol is léteznek, de a leghatalmasabbak itt találhatók, köztük a Sherman Tábornok Fája, mely a térfogatát tekintve a világ legnagyobb fája. Szállás San Franciscoban.

13. nap: San Francisco
Városnézés SAN FRANCISO-ban: kínai negyed, Union Square, Golden Gate híd, Móló, jó idő esetén a Twin Peaks (Iker csúcsok, ahonnan jó idő esetén gyönyörű kilátás nyílik az egész városra) stb. Szállás San Franciscoban

14. nap: Monterey – Carmel - Bakersfield
Utazás a Csendes-óceán mentén, a híres „17 mérföldes” panorámaúton. Első megállónk a híres óceánparti városkában, a koloniális építészeti jegyeket őrző MONTEREY-ben lesz. Séta, majd tovább utazás CARMEL-be, a bájos óceánparti művész-településre. Szállás Santa Mariában.

15. nap: Santa Barbara– Los Angeles 
Korai indulást követően ismerkedés a skandináv hangulatú SOLVANG-gal, majd Santa Barbara arany homokos tengerpartjai mellett folytatjuk utunkat. Következő és egyben utolsó állomásunk már a Los angelesi repülőtér. Hazautazás a délutáni órákban. Éjszaka a repülőn.

16. nap: Budapest
Európai átszállással, érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
- Grand Canyon Nemzeti Park
- Yosemite Nemzeti Park

Ár információk

Teljes ár: 1.599.500,- Ft (1.421.500,- Ft + kb. 178.000,- Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 510.000,- Ft

Kedvezmény a 3. és a 4. személynek kétágyas szobában: 220.000,- Ft

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2,5 %.

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

USA: magyar állampolgároknak vízum nem, de un. ESTA engedély szükséges.
ESTA beutazási engedély és ügyintézési díja: 12.500,- Ft (Amennyiben nem rendelkezik érvényes amerikai vízummal!)

A részvételi díj a Nemzeti Park belépőjegyek árát (kb. 300,- USD) és a fakultatív programok árát (pl. Universal Studios, Las Vegas by Night, repülés a Grand Canyon fölött, kirándulás a Death Valley-be, San Francisco öbölhajózás: kb. 500,- USD) nem foglalja magában.

Egyes látványosságok megtekintése illetve a fakultatív programokon való részvétel (repülés a Grand Canyonban: kb. 170,- USD, belépő a Universal Studio-ba – ez utóbbi névre szóló, nem átruházható, 
kb. 150,- USD) előzetes regisztrációhoz vagy befizetéshez kötött, így a részvételi szándékról legkésőbb a hátralék befizetésével egyidőben nyilatkozni kell, döntésük visszavonhatatlan!

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 80,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/amerika?egyesult-allamok-usa

 

Hírlevél feliratkozás