Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Hajókirándulások a Dunán
Németország, Körutazás Németországban
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
busz+hajó
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

HAJÓKIRÁNDULÁSOK A DUNÁN
KALANDOS UTAZÁSOK SZÁRAZON ÉS VÍZEN…

Utazás: légkondicionált, komfortos autóbusszal.
Elhelyezés
: Deggendorf környékén középkategóriás szálloda / panzió 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
Ellátás
: félpanzió (reggeli és vacsora).

Program:

1. nap: Budapest – Schärding – Wernstein – Deggendorf környéke (kb. 620 km)
Utazás rövid pihenőkkel SCHÄRDING-be, az Inn folyó partján fekvő, meseszerű, színes házacskáiról ismert felső-ausztriai városba. Kikötőjében szállunk először vízre, a közeli WERNSTEIN-be hajózunk. Továbbutazás autóbusszal bajorországi szálláshelyünkre. Vacsora, szállás Deggendorf környékén.

2. nap: Weltenburg – Kelheim – Regensburg – Walhalla (kb. 220 km)

Délelőtt egy „isteni” hely, a WALHALLA (a germán istenek és hősök lakóhelye) szerepel a programban. Továbbutazás REGENSBURG-ba, ahol, mintha megállt volna az idő a XV–XVI. század fordulóján. Az óvárosban mintegy 1400 műemlék épület található, pl.: Római torony, Hercegi udvar, Híd-torony, Szt. Péter Dóm, Püspöki palota, régi városháza stb. Délután hajózás a Duna sziklás áttörésénél, KELHEIM és WELTENBURG között, amely a folyó legszebb szakaszai közé tartozik. Látogatás a WELTENBURG-i bencés kolostor templomában, pompája az Asam fivéreket dicséri. Ha valaki megszomjazott, itt megkóstolhatja a több mint 900 éves recept szerint főzött barna sört. Utazás hajóval vissza Kelheimbe, majd autóbusszal a szálláshelyre. Vacsora, szállás Deggendorf környékén.

3. nap: Passau – Kasten (kb. 130 km)

Reggeli után irány a bajor „Velencének” is nevezett PASSAU. A három folyó találkozásánál épült várost Humboldt a világ hét legszebb városa között említette. Tucatnyi temploma, régi épületei közül a bencés apácák kolostora a legfontosabb nekünk. Itt található Szent István király felesége, első királynénk, Gizella nyughelye. A városnézés során, az ódon utcákat járva érintjük még a díszes kutakat, a régi városházát valamint a dómot. Utazás a SWAROVSKI kristályhajón várak, várromok között KASTEN-ig, ahol Isa, a dunai sellő élt egykor. Visszatérve Passauba, a várból is megnézzük a három folyó torkolatát. Vacsora, szállás Deggendorf környékén.

4. nap: Engelhartszell – Aschach – Budapest (kb. 650 km)

Reggel utazás az egyetlen ausztriai Trappista kolostorhoz, ENGELHARTSZELL-be. Nemcsak a díszes, barokk templommal, hanem az igazi „Trappista sajttal” és különféle likőrökkel is megismerkedhetünk. A hajózás ma sem maradhat ki a programból: bejárjuk a Duna szabályos „S” alakot formáló, hurokszerű hajlatát, az Engelhartszell és Aschach közötti szakaszon. Hazautazás autóbusszal, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Ár információk

Egyágyas felár: 12.000 Ft

A  részvételi díj a belépő-, hajójegyek és a fülhallgató árát (kb. 65,- €) nem foglalja magában.

Kötelező útlemondási biztosítás 1,5 %.         

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökség:
Regensburg óvárosa                      

A változtatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás