Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Lenyűgöző Dél-India (2018. febr.)
India, Körutazás Indiában
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ****
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

Maharashtra, Tamil Nadu, Kerala, Karnataka – varázslatos nevek, melyek varázslatos tájakat, csodálatos építészeti remekeket, az észak-indiaitól merőben eltérő életformát, a Dekkan-félsziget lenyűgözően gazdag történelmét, barátságos lakóit rejtik. Utunk végén pedig Elephanta-sziget, Ellora barlangok és Ajanta sziklatemplomai méltán, az UNESCO világörökségbe tartozó látnivalókat is felkeressük.

Utazás: Budapest – Chennai / Bangalore ill. Bombay – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazáson autóbusszal és hajóval, és hosszabbítás esetén belföldi repülőjáratokkal.
Elhelyezés:  kitűnő **** kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás:  reggeli és fakultatív félpanzió (11 alkalommal vacsora), a hosszabbításon félpanzió (13. naptól)

Program


1. nap: Budapest – Chennai (Madras)
Repülés Budapestről átszállással Madrasba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Madras – Mahabalipuram (kb. 100km)

Érkezés a reggeli órákban MADRAS-ba, India negyedik legnagyobb városába. Érdekes, hogy bár Európára legkevésbé emlékeztet, mégis az egyik legrégebbi európai alapítású település az országban. Városnézés: Szt. Tamás katedrális, tengerparti sétány. A legenda szerint „Hitetlen Tamás” misszionáriusként érkezett Indiába és itt halt mártírhalált. Továbbutazás Mahabalipuramba. Szállás.

3. nap: Kanchipuram (kb. 120km)

Kirándulás KANCHIPURAM-ba. Az „Arany város” kb. 75 km-re található Madras-tól. Világhírűek az itt készült gyönyörű selyem szárik. A település egyike India hét szent városának, napjainkban is 150 működő templommal. A Kailasanatha templom a VIII. században épült, a fő szentély körül található 58 kisebb szobrokkal, freskókkal. Ekambareswara templom a legnagyobb Siva-templom, az 57 méteres Rajagopuram (torony) egyike a legmagasabbaknak Dél-Indiában. Varadharaja templom masszív és impresszív. 100 oszlopos csarnokában megcsodálhatjuk az egyetlen kőből faragott ornamentális díszítéseket. Visszautazás autóbusszal a Bengáli öböl homokos partján fekvő MAHABALIPURAM-ba. Hajdan a Pallava és Chola dinasztiák uralkodtak itt, fontos kikötőjük volt a város. Bár uralmuk jó 1200 évvel ezelőtt lehanyatlott, a sziklatemplomok és szobrok őrzik emléküket. A leghíresebb látnivaló a Shore templom, mely egyike a legrégebbi, a VII. században épült templomoknak. Szállás Mahabalipuramban.

4. nap: Chidambaram – Tanjore (kb. 240km)

Hosszú, élményekben gazdag nap vár ránk. CHIDAMBARAM a XI. századi Nataraja templomáról híres, mely különböző építészeti stílusok jegyei ötvözi, falait a táncoló Shiva 108 ábrázolása díszíti. Délután érkezünk TANJORE-ba, amelyet Tamil Nadu tartomány „rizses csészének” tartanak. Városnézés, a XI. századi dravida Brihdeeswara templom megtekintése. Piramis stílusú kapuja közel 70 méter magas, egyetlen, 80 tonna súlyú gránitból kifaragva. Shiva istennek szentelték. A város nevezetes továbbá kézműiparáról, bronz tárgyairól is. Szállás Tanjore-ban.

5. nap: Tiruchirapalli – Srirangam – Madurai (kb. 100 km)

Utazás Tiruchirapalliba, majd onnan a SRIRANGAM-szigetre, a templom-városba. Látogatás a legszebbnek tartott Ranganathasvami templomban, amely Dél-India hindu művészetének egyik ikonikus alkotása (Visnu szobor, ”Srirangam lovaglása” stb.). MADURAI-ban a gazdagon díszített Meenakshi templomot tekintjük meg, melynek az 1000 oszlop csarnoka a legismertebb része. Ez az emlékezetes remekmű a XVI. században épült, zenélő oszlopait sárkányminták díszítik, s minden oszlopa más dallammal kápráztat el (ezt el kell hinnünk, mert megszólaltatni tilos!). Szállás Madurai-ban.

6. nap: Periyar Nemzeti Park (kb. 180km)

Délelőtt utazás a PERIYAR Nemzeti Parkba A Periyar Kerala állam leghosszabb folyója, tamil epikai művek dicsérik szépségét. Utunk fűszer-, kávé-, tea ültetvények között, gyönyörű, hegyes vidéken át vezet. Megállunk egy fűszerpiacnál nézelődni, vásárolni, illetve látogatás egy ültetvényen. Szállás a nemzeti park területén.

7. nap: Alleppey – Kerala lagúnái – Cochin (kb. 330 km)

Korán reggel utazás ALLEPPEY-be, a Malabár-partra. Itt hajóra szállunk és irány a Cardamom hegyek és az Arab-tenger közti, 40 folyó formálta lagúnák világa. Allepey egy festőien szép tóparti városka, Kelet Velencéjének is nevezik a számtalan lagúnának, tavacskának és csatornának köszönhetően. Tradicionális csónakokon hajózva fedezzük fel a holtágak partján zajló hétköznapi életet, India egyik legvarázslatosabb vidékét. Továbbutazás autóbusszal Cochinba, szállás.

8. nap: Cochin

Délelőtt városnézés COCHIN óvárosában: Szent Ferenc templom, Portugál múzeum, tengerpart a kínai halászhálókkal, citadella, séta a zsidó negyedben. Szabadidő, majd este részvétel egy „katakali” táncbemutatón. Szállás Cochinban.

9. nap: Vythiri (kb. 270 km)

Délelőtt utazás vonattal Kozhikode-ba, majd továbbutazás autóbusszal a hegyekbe. A hajtűkanyarok (összesen kilenc) megtétele után csodálatos panoráma tárul elénk. VYTHIRI 1.300 m magasan fekvő hegyi pihenő-, üdülőhely. Történelme több mint háromezer évre nyúlik vissza, valamint az „Új Kőkorszak” idejéből jelentős leleteket tártak fel a régészek. A brit gyarmatosítás idején elsősorban mezőgazdasági területként hasznosították a környéket, a brit „nagyurak” nyaralói épültek fel az ősi településen.  A mai szállásunk a természetvédelmi terület belsejében, erdővel övezett, vízeséssel, patakkal, függőhíddal díszített, gyönyörű környezetben lesz.

10. nap: Mysore (kb. 250km)

Kora reggel utazás autóbusszal MYSORE-ba. A város panorámájában a Chamundi-hegyről gyönyörködhetünk. Megtekintjük az 1897-ben épült hatalmas maharadzsapalotát, ami egyike a legnagyobbaknak. A palota és kertje kiváló példája a keleti gazdagságnak. Sétánk során megnézzük még a Jagan Mohan palotát is. Szállás Mysore-ben.

11. nap: Mysore – Srirangapatna – Hassan (kb. 120 km)

Reggel látogatás az európai szemnek ritkaságokban tobzódó Devaraja zöldségpiacon - kihagyhatatlan látnivaló Mysore-ban. SRIRANGAPATNA-ban, a rádzsák egykori fővárosában, megnézzük a város legnevezetesebb erődtemplomát. Szállás Hassan környékén.

12. nap: Belur – Halebid – Hassan – Bangalore (kb. 200km)

Kirándulás „BELUR és HALEBID" templomaihoz. A két XII. századi templom a legszebbek legszebbike. A beluri Chenna Kesava templom 900 éve épült és kivételes példája a Hoysala művészetnek. A templomok mindegyike csillag alaprajzú. A falak, oszlopok végestelen végig kifaragva, alakjaik a Ramayana, Mahabharata, Bagavat Gíta történeteit, alakjait jelenítik meg. Láthatóak még Karnataka uralkodói is, alakjaik élethűen ábrázolják zene- és tánc szeretetüket. Kihagyhatatlan élmény mindenkinek, aki érdeklődik a keleti kultúra iránt! Késő délután érkezünk Bangalore-ba, mely India „Szilícium Völgye”. Lehetőség átöltözésre, majd éjfél körül transzfer a repülőtérre.

13. nap: Budapest

Hazautazás a hajnali órákban átszállással. Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.


BOMBAY – AJANTA – ELLORA HOSSZABBÍTÁSSAL
2018. február 11 - 27.

Az utazásunk, egy különleges új szakasszal folytatódik, melyek az UNESCO Világörökségek részét képezik!

12. nap: Belur – Halebid – Hassan – Bangalore

Kirándulás „BELUR és HALEBID" templomaihoz. A két XII. századi templom a legszebbek legszebbike. A beluri Chenna Kesava templom 900 éve épült és kivételes példája a Hoysala művészetnek. A templomok mindegyike csillag alaprajzú. A falak, oszlopok végestelen végig kifaragva, alakjaik a Ramayana, Mahabharata, Bagavat Gíta történeteit, alakjait jelenítik meg. Láthatóak még Karnataka uralkodói is, alakjaik élethűen ábrázolják zene- és tánc szeretetüket. Kihagyhatatlan élmény mindenkinek, aki érdeklődik a keleti kultúra iránt! Késő délután érkezünk Bangalore-ba, mely India „Szilícium Völgye”. Szállás Bangaloreban.

13. nap: Bombay

Repülés Bombaybe. Városnézés BOMBAY-ben (mai nevén MUMBAI): Függő kert, India kapuja, tengerparti sétány, Dhobi-ghat stb. Délután szabad program, vásárlási lehetőség. Vacsora, szállás Bombayben.

14. nap: Elephanta sziget – Aurangabad

Kirándulás kishajóval az ELEPHANTA-szigetre. A szigetet a VI. századi kőfaragásokkal, gyönyörű szobrokkal díszített barlangok tették népszerűvé a turisták körében. Délután transzfer a repülőtérre, utazás Aurangabadba. Vacsora, szállás.

15. nap: Ajanta

Kirándulás AJANTA-ba, ahol a lópatkó alakú hegybe vájt sziklatemplomok várnak bennünket. A barlangok falain és oszlopain Buddha életét ábrázoló, díszes freskók láthatók. A falakat, a mennyezetet csodálatos díszítéssel látták el és gipszvakolaton élénkszínű festményeket készítettek az ismeretlen művészek, akik már tíz évszázaddal Michelangelo, Leonardo da Vinci és az európai reneszánsz előtt ismerték a perspektivikus ábrázolást, a mélység érzékeltetését, a valósághű alkotást. Vacsora, szállás Aurangabadban.

16. nap: Ellora barlangok – Bombay

Kirándulás a IX. századi sziklatemplom-csoporthoz, az Ellora barlangokhoz. Az egykori egyházi központ 34 barlangból áll, amelyek különböző vallásokhoz (buddhista, dzsainaista, brachmanista) kapcsolódnak, és ember nagyságú faragott isten/istennő szobrokkal díszítették. Ezek közül keressük fel a legjelentősebbeket. Este repülés Bombaybe. Búcsúvacsora, lehetőség átöltözésre, majd transzfer a nemzetközi repülőtérre, hazautazás, átszállással.

17. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

Ár információk
Repülőtéri illeték: kb. 145.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Félpanziós felár: 44.800,- Ft
Egyágyas felár: 150.800,- Ft

Vízumdíj: 65,- USD + ügyintézési díj: 3.500,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 60,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

BOMBAY – AJANTA – ELLORA HOSSZABBÍTÁSSAL
2018. február 11 - 27.


Belföldi repülőjegyek: 490,- USD (Elutazás előtt itthon fizetendő!)
Egyágyas felár: 74.300,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 20,- USD
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

UNESCO Világörökségek:

• Mahabalipuram műemlék együttese
• Tanjore: Chola-templom
• Shore Temple (a parti templom)

A hosszabbításon:

• Elephanta-sziget
• Ajantai sziklatemplomok
• Ellora barlangok

A változtatás jogát fenntartjuk!
Hírlevél feliratkozás