Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Varázslatos Szlovénia
Szlovénia, Szlovén hegyvidék
Indulás 2018-04-28
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
2ágyas
Utazás:
Busz
Időtartam:
3 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
2018-04-28
3
Reggeli
65800.00 Ft/fő
2018-05-18
3
Reggeli
65800.00 Ft/fő
  • Előző
  • Következő
Leírás

Bled – csillagtúrákkal. Bohinj, a Vintgar-szurdok, Ljubljana, Postojna, Ptujska Gora

4 nap / 3 éjszaka

1. nap: Szeged–Budapest–Graz–Ljubljana (610 km)

Kora reggel indulunk Szegedről, a Budapest-Győr-Szombathely-Bucsu-Graz útvonalon. Gyalogos városnézés során ismerkedünk a stájer fővárossal, helyi idegenvezető kíséretében. Megtekintjük a Dómot, a Mauzóleumot, a főhercegi palotát és a Jezsuita rendházat. A belváros hangulatos utcácskái, a főtér következnek, majd felvonóval felmegyünk a Schlossbergre. A harangtoronyhoz elsétálva páratlan kilátásban lehet részünk. Grazból Villach irányába folytatjuk utunkat, majd a Karavankák alagútján keresztül Szlovéniába, a kraveci sípályák közelében fekvő szálláshelyünkre, ahol a következő 3 éjszakán át szállásunk lesz.

2. nap: Bohinj és a Bledi-tó, a Vintgar-szurdok (Száva-forrás) (40 km)

Reggeli után Bleden keresztül a Bohinj tóvidékre utazunk. A tó vize fjordként nyúlik be a Triglav Nemzeti Park hegyei közé. Továbbutazva Bohinjba érkezünk. A Vogel csúcsára felvonóval jutunk fel. Páratlan kilátásban lehet részünk a Júliai-Alpok hófödte csúcsaira. Bled felé vesszük ismét utunkat. Csodálatos fekvése, enyhe éghajlata miatt turisták ezrei keresik fel. A Bledi-tóban fekvő kis szigeten Szűz Mária zarándok temploma található, melyet kishajóval látogatunk meg. Ezt követően a tó felett 100 m-rel emelkedő várat tekintjük meg, majd a Bledtől északi irányban húzódó Vintgar-szurdokot keressük fel, mely a Radovna-folyó által kivájt szakadékban 1600 m hosszan haladva a Sum-vízeséssel hagyja el a szurdokot, ezzel Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga (időjárástól függően a Vintgar-szurdok helyett a Száva-forrást tekintjük meg). A sétáról visszatérve gasztronómiai élvezeteknek hódolunk: a híres bledi krémest kóstoljuk meg. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Ljubljana, Predjama vára és Postojna (230 km)

A mai napon Szlovénia fiatal, energikus városát, Ljubljanát keressük fel. Sétálunk a belvárosban. A hármas hídon átmenve siklóval megyünk fel a folyó túlpartján lévő, Ljubljana jelképeként is ismert várba. E várban raboskodott Batthyány Lajos is 1849-ben. A toronyból jó időben az Alpok csúcsai is látszanak. Postojnába folytatjuk utunkat. Rövid kitérővel felkeressük Predjamát, Szlovénia festői lovagvárát, mely a sziklák között egy barlang bejáratában épült (fotószünet). A várat belülről belépődíj ellenében lehet megnézni. Postojna világhírű természeti értéke a Pivka-folyó által kialakított kétszintes barlangrendszer. Vonattal és gyalogosan járjuk be a területet. Estére térünk vissza szálláshelyünkre.

4. nap: Ptujska Gora–Ptuj–Letenye –Budapest–Szeged (540 km)

Reggeli után a híres zarándokhelyre, Ptujska Gorába érkezünk. A falu zarándoktemploma a szlovén gótikus építészet egyik csúcsa. Innen Ptuj felé folytatjuk utunkat. Ptuj városa egykoron a salzburgi érsekség tulajdonába került, a középkorban jelentős kereskedelmi központ volt, amely óvárosára is rányomta bélyegét. Séta a belvárosban: láthatjuk a várostornyot, óvárosát, a gótikus Szent György templomot, és felsétálunk a város fölé magasodó Ptuj várába, mely szinte uralja a várost. A várban érdemes figyelmet fordítani a szépen díszített Rytirska teremre. A vár területén helytörténeti múzeum működik, valamint a Regionális Múzeum gyűjteményéből hangszereket láthatunk. Folytatjuk utunkat a Tornyiszentmiklós-Nagykanizsa-Székesfehérvár útvonalon (oda- és visszaút nem azonos!), majd Budapestre és Szegedre.


Ár információk

Árak és felárak (1 főre)


Részvételi díj (X.20.): 60.800 Ft
Részvételi díj (2018. IV.28., V18.): 65.800 Ft
1ágyas felár: 19.000 Ft
1ágyas felár (2018. IV.28., V18.)16.000 Ft
3x vacsora felár (2018. IV.28., V18.): 12.500 Ft
3x vacsora felár (X.20.): 8.200 Ft


Választható biztosítások:
BBP biztosítás: 2.260 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.200 Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda***
Ellátás: 3x reggeli

Belépők és jegyek tájékoztató árai:
90 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 Euro


Minimális létszám: 35 fő

Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Győr-Szombathely autópálya útvonalon. (Oda és visszaút nem azonos! Hazafelé Tornyiszentmiklósnál lépjük át a magyar határt!) Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!  


Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:

– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.800 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.500 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz: 2018. IV.01.-től

– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 13.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 8.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel: 6.000 Ft / 1 fő / éjszaka

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

Hírlevél feliratkozás