Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Dél-amerikai Anzix 1 és az Atacama-sivatag
Chile, Santiago
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

DÉL-AMERIKAI ANZIX 1 ÉS AZ ATACAMA-SIVATAG
 
BRAZÍLIA – ARGENTÍNA – TŰZFÖLD – PATAGÓNIA – CHILE – ATACAMA-SIVATAG

 


Ez az utazásunk egy igazi életélmény, melynek során bejárhatják Rio de Janeirot, megcsodálhatják az Iguacu-vízesést, részt vehetnek egy autentikus argentin tangó esten, utazhatnak a Világ Vége vonattal, mindez egy csodás természeti környezetben és vendégszerető emberekkel, kiegészítve egy páratlan sivatagi élménnyel!

Utazás: menetrendszerinti repülőjáratokkal, európai átszállással. Dél-Amerikában közlekedés légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjáratokkal és hajóval.
Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli és a 12. napon ebédcsomag.

1. nap: Budapest – Rio de Janeiro
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal a kora reggeli órákban, európai átszállással. Érkezés helyi idő szerint az esti órákban Rio de Janeiroba, szállás.

2. nap: Rio de Janeiro
Egész napos városnézés a földkerekség egyik legszebb fekvésű városában. Ismerkedés RIO DE JANEIRO különböző híres városrészeivel: Flamengo (foci csapatáról híres), Botafogo, Gloria, Világháborús emlékmű, belváros széles sugárútjai, Maracana stadion kívülről, Sambadromo (a híres karnevál helyszíne), piramis formájú Szent Sebestyén katedrális, Ipanema, Leblon stb. Utazás kabinos felvonóval a Cukorsüveg-hegyre. Fogaskerekűvel érkezünk a Megváltó Krisztushoz, miközben fantasztikus városi panorámában lesz részünk a Tijuca erdőből. Fakultatív tipikus brazil vacsorát – churrascaria - választhatunk, melynek keretében a nyárson sült különböző húsokból és finom köretekből kedvünkre válogathatunk. Szállás Rióban.

3. nap: Rio de Janeiro – Petropolis - Rio de Janeiro
Egész napos kirándulás a RIO-tól északra található PETROPOLIS városba, ami történelmi épületeiről és sörgyártásról ismert. A város neve (’Péter városa’) tisztelgés II. Péter brazil császár emléke előtt, aki itt van eltemetve az Alcantarai Szent Péter-katedrálisban, amit természetesen megtekintünk utunk során. A 19. században a városban volt a rezidenciája a brazil uralkodóknak és arisztokratáknak. Petropolis volt a fővárosa Rio de Janeiro államnak, az Első Brazil Köztársaság idején. Késő délután visszaérkezés Rióba és szabadidő a Copacabanán. Szállás Rióban.

4. nap: Rio de Janeiro – Foz do Iguacu
Reggeli után hajókirándulás a várost körülölelő Guanabara-öbölben, majd a város Botanikus Kertjében sétálunk megcsodálva a szubtrópusi és trópusi növényritkaságokat, gyönyörű királypálmákat és orchideákat. Ezután elbúcsúzunk a várostól és tovább utazunk az Iguacu-vízeséshez. Érkezés Foz do Iguacuba az esti órákban, szállás. Este fakultatív büfévacsorával egybekötött show keretében ismerkedhetünk három ország (Brazília, Argentína, Paraguay) zenéivel, táncaival.

5. nap: Iguacu-vízesés brazil oldala
Az Iguazú a világ ötödik legnagyobb és egyik leglátványosabb vízesésrendszere. Mintegy 275 szigettel és sziklakiszögelléssel elválasztott zuhatag ömlik le a Paraná-fennsík 4 kilométer hosszú pereméről. Ma az IGUACU brazil oldalát fedezhetjük fel. Szubtropikus esőerdő ösvényein sétálva fenséges rálátás nyílik a nagy robajjal lezúduló vízesésére. Délután megtekintjük még a Brazília és Paraguay határán épült – a világ legnagyobbjaként nyilvántartott – vízerőművet, az Itaiput. Szállás Foz do Iguacuban.

6. nap: Iguazu-vízesés argentin oldala – Buenos Aires
Látogatás a vízesés argentin oldalán. Busszal, romantikus kisvasúttal és gyalogosan keressük fel a zuhatagokat és megcsodálhatjuk az „Ördögtorok” nevű leghíresebb, leglátványosabb részt is. Fakultatív szafari programot is kínálunk: utazás speciális motorcsónakokkal a vízesés lábához. Igazi élményprogram, a hajó a lehető legközelebb megy a lezúduló vízhez, akár a zuhatagok alá is! Az esti órákban elutazás az argentin fővárosba. Transzfer a szállodába, ahol a Dél-Amerikai Anzix 2. körút résztvevői is csatlakoznak a csoporthoz. Szállás Buenos Aires-ben.

7. nap: Buenos Aires – Tigre
Városnézés Amerika „Párizs”-ában, BUENOS AIRES-ben: Plaza de Mayo, Catedral, Casa Rosada (híres balkonja az Evita c. filmben látható), Cadildo, Parlament (a washingtoni Capitolium másolata), Obeliszk, a világ legszélesebb sugárútja, La Boca, Caminito (tangó hazája), San Telmo és Recoleta városnegyedek elegáns épületei, parkjai. Délután hajókázás az argentin főváros üdülő negyedében, a „parasztok Velencéjének” is nevezett TIGRE-ben. Itt két folyó, a Tigre és a Reconquista (a Paraná-delta része) kanyarog a házak között. Este fakultatív lehetőségként részt vehetünk egy fergeteges Tango show műsoron, ahol a vacsora menüjeként megkóstolhatjuk a híres argentin marhasültet. Szállás Buenos Airesben.

8. nap: Colonia Del Sacramento - Montevideo
Szabad nap Buenos Airesben, vagy egész napos fakultatív kirándulás hajóval és autóbusszal Uruguay-ba. A kora reggel induló hajóút a világ legszélesebb tölcsértorkolatán, az un. Folyó-tengeren vezet át. A kirándulás első állomása COLONIA DE SACRAMENTO. A hangulatos koloniális város legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros, amely a kb. 300 éves házaival az UNESCO Világörökség része. Tovább utazás autóbusszal Uruguay fővárosába, MONTEVIDEÓ-ba. Városnéző séta a pompás középületeiről, pálmafás parkjairól és monumentális szobrairól is nevezetes városban. Bekukkantunk a fantasztikus hangulatú kikötői Mercado del Puertora is. A későesti órákban visszatérés Buenos Airesbe. Szállás.

9. nap: Ushuaia – Tűzföld
Repülés a tűzföldi USHUAIA-ba, a világ legdélebbi városába, ahonnan az antarktiszi kutatócsoportok és hajóutak indulnak útnak, és ahol véget ér a Pánamerikai autóút. A hegyek és az óceán által ölelt városka jellegzetessége a színesre festett faházak. Látogatást teszünk a TIERRA DEL FUEGO NEMZETI PARK-ban, ahol a „Világ vége vonatán” (Tren del Fin del Mundo) is utazunk, ami Földünk legdélebbi működő vasútvonala. A szerelvény lenyűgöző tájakon robog keresztül, nemzeti parkon, zöld mezőkön, sűrű erdőkön és sebes patakok mellett. Szállás Ushuaiaban.

10. nap: Ushuaia – El Calafate
Délelőtt hajózás a Beagle-csatornán, ahol több kis sziget is található, és megfigyelhetjük az igen színes és érdekes élővilágot. Többek között sziklaszirteken sütkérező fókákat, valamint pingvineket, tengeri madarakat, és szezontól függően óriás ceteket is láthatunk. Délután transzfer a repülőtérre és repülés EL CALAFATE-be. Szállás.

11. nap: Los Glaciares Nemzeti Park
Kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező nemzeti parkhoz. Sétánk során több szögből is láthatjuk a folyamatosan mozgó, lenyűgöző PERITO MORENO gleccsert, majd az időjárás függvényében kb. 1 órás hajókázást teszünk a tavon a hatalmas úszó jégfalak között. Fakultatív ebéd a Nativos park étteremben. Szállás.

12. nap: Torres del Paine Nemzeti Park – Puerto Natales
Búcsú Argentínától és utazás Chile lenyűgöző hegycsúcsokkal, csodálatos természeti formációkkal, smaragdszínű tavakkal és egzotikus állatvilággal büszkélkedő TORRES DEL PAINE nemzeti parkjába. A Paine helyi indián szó, jelentése „kék“, ami nem véletlen, hiszen a gleccserek, a türkiz tavak és a hegycsúcsok színe napközben kékes árnyalatban játszanak; naplemente idején azonban a Torres del Paine csúcsainál kevés lenyűgözőbb természeti látnivaló van a földkerekségen. Napközbeni étkezésünkhöz ebédcsomagot viszünk magunkkal. Szállás Puerto Natales-ben.

13.nap: Puerto Natales – Puerto Varas
Utazás a végtelen, sík pampákon át PUNTA ARENAS-ba, ahonnan repülés PUERTO MONTT-ba, majd transzfer PUERTO VARAS-ba, ahol a délutáni séta keretén belül megtekintjük a varázslatos kis városkát. A festői Llanquihue tó partján fekszik, csodás panorámával az Andok-Kordillerák Osorno vulkánjára (2 652 m) és a Calbuco (2 015 m) vulkánra. Szállás Puerto Varas-ban.

14. nap: Chiloé-sziget
Kirándulás a CHILOÉ-SZIGET-re, ahol még mindig a halászhagyományok határozzák meg a mindennapi életet. ANCUD-ban látjuk, a színesre festett faházakat és a sziget érdekes életét bemutató múzeumot. A CASTRO körül csoportosuló 16 fatemplom rajta van az UNESCO világörökség-listáján, a partokat pedig hagyományos palafitók (cölöpökön álló házak) tarkítják. Miután megcsodáltuk a sziget szépségeit, visszautazás Puerto Varasba, szállás.

15. nap: Valparaiso – Viña del Mar – Santiago de Chile
A kora reggeli órákban repülés Chile fővárosába, majd továbbutazás a Csendes-óceán partjára, melyet a híres chilei borok megkóstolásával is fűszerezünk. Ismerkedés VALPARAISO-val, az amerikai kontinens egyik legfontosabb kikötővárosával, mely csodálatos fekvésének és sokrétű építészetének köszönhetően része az UNESCO Világörökségeknek. Továbbutazás VIÑA DEL MAR-ba, Chile híres óceánparti luxus üdülővárosába, ahol előkelő villák, szép sugárutak, látványos parkok teszik hangulatossá a települést. Visszautazás Santiagoba, szállás.

16. nap: Santiago de Chile - ATACAMA
Reggeli után ismerkedés az Andok magas csúcsainak közelében fekvő SANTIAGO nevezetességeivel: óváros, Elnöki (Moneda) Palota, Plaza de Armas, Katedrális, Városháza stb. Szép kilátásunk nyílik a városra a San Cristobal hegyről. Kettéválik a csoport, transzfer a repülőtérre. Elutazás SANTIAGO repülőteréről Calama-ba. A repülőtérről az Andok-fennsík páratlan sivatagi oázisába, San Pedro de Atacamába utazunk, mely a világ legszárazabb területén, az Atacama-sivatagban található. Kirándulás a Hold- és a Halál-völgyébe, mindkét tájegység a Los Flamencos Nemzeti Rezervátum része. Gyönyörű formájú és színvilágú helyek között sétálunk át a dűnéken. Ritka élmény a Hold felszínéhez hasonló sziklaformációk látványa. Látogatás a "Las Tres Marías" sószobrokhoz, a sóbányához, majd egy dűnéről megcsodáljuk az előttünk fekvő gyönyörű panorámát. Szállás.

17. nap: ATACAMA
Reggeli után meghódítjuk az Atacama sivatagot. Irány a Lagunas Altiplanicas és Salar de Atacama. Útközben megtekintjük a lenyűgöző Licancabur vulkánt és néhány őshonos fát tamarugo, chañar. Megérkezés a liparita vulkáni kőzetről ismert Toconao faluba, majd a környező sivatagi tájjal lenyűgöző kontrasztot nyújtó Jerez-völgybe. Meglátogatjuk a Miscanti és a Miniques lagúnákat. A Miniques vulkán egykori kitörése a sósmocsár vizének megtorpanását idézte elő, létrehozva ezt a két kiemelkedő kék vizű lagúnát és a vad tájat. Chile legnagyobb sótartójának becézett Salar de Atacama egy hatalmas sós mocsaras terület, mely a rózsaszín flamingók kedvelt otthona és legnagyobb természeti rezervátuma. Szállás.

18. nap: ATACAMA
A Yerbas Buenas régészeti lelőhelynek otthont adó Ayllu de Matancilla felé kalandozunk, ahol a sziklarajzok a múltba repítenek bennünket, és dacolva az idővel még mindig őrzik az ősi kultúrák örök emlékét, amelyek hangja, még mindig hallható az északi szél suttogásában. Túránk során a Szivárvány-völgy geológiájának sokszínű árnyalataiban gyönyörködhetnek. Késő este asztronómiai programra indul a csoport. A túra alatt megérthetjük, hogyan olvassák és értelmezik a helyiek az andoki kozmovíziót, az égi világot. Megismerjük az égbolt minden egyes alakjának nevét és jelentését, illetve tanulunk vallásosságukról, kultúrájukról is. Távcsövön keresztül bolygókat, csillagképeket, csillagokat, galaxisokat figyelhetnek meg. Szállás.

19. nap: ATACAMA – Santiago de Chile
Délelőtt transzfer Calama repülőterére. Visszautazás Santiagoba. Szállás.

20. nap: Santiago de Chile
Reggeli után transzfer a repülőtérre és a délutáni órákban hazautazás európai átszállással. Éjszaka a repülőn.

21. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek:

 - Brazília: Iguacu Nemzeti Park, Rio de Janeiro: Carioca terület (Botanikus kert, Corcovado, Guanabara öböl)
 - Uruguay: Colonia del Sacramento óvárosa
 - Argentina: Iguazu Nemzeti Park, Los Glaciares Nemzeti Park
 - Chile: Valparaiso történelmi negyede, Chiloé-sziget fatemplomai


A változtatás jogát fenntartjuk!

Ár információk

Teljes ár: 2.555.000,- Ft (1.940.000,-Ft + 615.000,-Ft belső repülőjegyek, reptéri illetékek és csomagdíjak) 

Egyágyas felár: 620.000, -Ft

A teljes ár a belépőjegyeket tartalmazza. 
Az árakat 1 USD = 420,- Ft árfolyamig garantáljuk!

Fakultatív programok árai minimum 10 fő esetén 
(irodánkban foglalandó, de helyszínen fizetendő, kivéve: Uruguay-i program):
Brazil vacsora (churrascaria): kb. 60,- USD
Büfévacsora & showműsor Iguacuban: kb. 70,- USD
Szafari élményprogram Iguazu-vízesésnél: kb. 75,- USD
Tango-show vacsorával Buenos Airesben: kb. 70,- USD
Egész napos hajós kirándulás Uruguay-ba: kb. 365,- USD (irodánkban fizetendő)
Ebéd a Nativos park étteremben: kb. 40,-USD

A fakultatív programok a helyszínen fizetendők (kivéve: Uruguay-i program), viszont a részvételi szándékot legkésőbb a hátralék fizetésével egy időben kérjük jelezni, mely döntésük visszavonhatatlan!


Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2,5 % 
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

A teljes ár minimum 20 főtől érvényes! 
15-19 fő indulása esetén 120.000, -Ft/fő felár fizetendő.

Szervízdíj / Borravaló: 190,- USD (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére, helyszínen fizetendő!)


AZ UTAZÁSHOZ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE VÍZUM NEM SZÜKSÉGES!

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
Hírlevél feliratkozás