Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
A Keleti-Dolomitok és Velence II.
Olaszország, Körutazás Olaszországban
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

A Dolomitok az Olasz-Alpok területén fekszik, sokak szerint földünk leglátványosabb magashegysége. A fantasztikus sziklabércek, a romantikus tengerszemek, a gyönyörű havasi rétek és a dús fenyőerdők látványa minden évben januártól decemberig több millió turistát vonz erre a vadregényes vidékre. Utazásaink során szállásunk a Keleti-Dolomitok egyik szép völgyében lesz, ahonnan lehetőséget biztosítunk az érdeklődők számára egy velencei kirándulásra is.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

3 éjszaka a Keleti-Dolomitok 2-3000 méter magas hegyei között lévő, szép fekvésű, jó 3 csillagos szálloda 2-3 ágyas, fürdőszobás, tv-vel és telefonnal felszerelt szobáiban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.
(Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.)

1. nap: Belluno
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Pordenone útvonalon Olaszország Belluno tartományába. A Keleti-Dolomitok legnagyobb része ehhez a tartományhoz tartozik. A tartományi székhely, Belluno egy gyönyörű fekvésű város, a Dolomitok déli lábainál, a Piave folyó kanyarulatában. A folyó fölé emelkedő történelmi óvárosban számtalan szép épület található, a város dísztereinek megtekintése méltó kezdete észak-itáliai kirándulásunknak (Piazza del Duomo, Piazza del Mercato, Piazza dei Martiri). Közös séta, majd továbbutazás a Dolomitok 2-3000 méteres hegyei között. Szállás a Keleti-Dolomitokban, egy hangulatos alpesi faluban (3 éj).

2. nap: Pieve di Cadore, Misurina-tó, Auronzo menedékház, Cortina d'Ampezzo
Egész napos program a Dolomitokban. Először Pieve di Cadore szép városközpontjában Tiziano szülőházának megtekintése, majd utazás a Misurina-tóhoz. A Misurina-tó egy kis tengerszem 1750 méter magasan, a Dolomitok egyik legszebb kirándulóhelye. Nagyszerű panoráma nyílik innen a Dolomitok leghíresebb ormaira, az egyiptomi piramisokra emlékeztető „Tre Cime di Lavaredo"-ra. Séta a tó körül, szabad program, majd továbbutazás egy alpesi panorámaúton a 2330 méter magasan fekvő Auronzo menedékházhoz, mely a „Tre Cime di Lavaredo" lábainál található (felejthetetlen körpanoráma).
Visszaútban a szállodához séta a Dolomitok pazar fekvésű fővárosában, Cortina d'Ampezzóban, az 1956-os téli olimpia városában.

3. nap: Dolomitok vagy Velence
Pihenés a Dolomitokban, lehetőség sétára, túrázásra.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás Velencébe (másfél-két órás utazás).
Velencéről már mindenki hallott. Egy meseváros, ahol a házak lábát a tenger vize mossa, ahol szinte minden épületre ki lehet írni, hogy műemlék.
Séta a városban, ismerkedés a város különleges hangulatával és legfontosabb nevezetességeivel (Rialto híd, Szent Márk tér, Szent Márk-székesegyház, Campanile, Dózse-palota, Sóhajok hídja stb.). A közös programok után marad elegendő szabadidő arra, hogy mindenki kedvére barangolhasson a sikátorok és csatornák világában. A velencei program zárásaként lehetőség hajózásra a Canal Grandén, a város főútvonalán, ahol a legszebb paloták találhatóak.
A fakultatív program ára: 9.700 Ft (garantált indulás). A program ára tartalmazza a velencei belépési illetéket (az autóbuszra), de nem tartalmazza az esetleges belépődíjakat és a vaporettójegy árát.

4. nap: Dél-Tirol, I. világháborús katonatemető, Innichen
Utazás hazafelé Dél-Tirolon keresztül. Ebben az Olaszországhoz tartozó tartományban mind a mai napig többségben vannak a német ajkúak. Útközben pihenő a Toblach (olaszul Dobbiaco) melletti I. világháborús katonatemetőnél, ahol sok magyar katona alussza örök álmát. Ezután séta egy hangulatos alpesi kisvárosban a Dolomitok lábainál – Innichenben (olaszul San Candido), a középkori apátsági templom megtekintése (Dél-Tirol legjelentősebb román kori műemléke).
Hazautazás a Lienz – Wörthi-tó – Graz – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra, majd Budapestre a késő esti órákban.

Ár információk

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, az Auronzo menedékházhoz vezető út használati díját, a 3 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat és az idegenvezetést, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  14.400 Ft (3 vacsora, amely fejenként 1 pohár bort és vizet is tartalmaz) 

Egyágyas felár: 19.200 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 440 Ft/nap

Autóbuszos felszállóhelyek
6:00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:00 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7:40 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
9:10 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
Hírlevél feliratkozás