Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Azori-szigetek
Portugália, Körutazás Portugáliában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

Az Atlanti-óceán közepén található, Portugáliához tartozó vulkanikus szigetcsoport kilenc lélegzetelállító szigetből áll (Sao Miguel, Terceira, Faial, Pico, Santa Maria, Graciosa, Sao Jorge, Flores és Corvo). Utazásunk során ezek közül négyet látogatunk meg, ahol páratlan látnivalókkal ismerkedhetünk meg és rengeteg élménnyel gazdagodhatunk!

Utazás: Budapest – Ponta Delgada és Horta – Budapest útvonalon, lisszaboni átszállással a portugál légitársaság (TAP) menetrendszerinti járataival. A körutazáson a SATA helyi légitársaság repülőjárataival, légkondicionált autóbuszokkal, valamint hajóval.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli és a 3. napon ebéd, valamint 7 alkalommal fakultatív vacsora

 

1. nap: Budapest – Lisszabon – Ponta Delgada
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban, lisszaboni átszállással. Érkezés kora délután Sao Miguel szigetére. A szállodai transzfer után gyalogos városnézés a szigetek közigazgatási székhelyén, PONTA DELGADA-ban. Séta a hangulatos városkában, a szűkre szabott, macskaköves utcákon, parkokban. Megnézzük a reneszánsz stílusban épült Sao Bras-erődöt az óceán partján, a barokk Sao Sebastiao Székesegyházat, a városházát és a városkaput. Szállás Ponta Delgadában.

2. nap: A nyugati part – Sete Cidades
Reggeli után utazás a páratlan szépségű, SETE CIDADES krátertavakhoz, melyek 1440-ben jöttek létre egy vulkánkitörés következtében. A 3.000 m magas vulkáncsúcs helyén két kristálytiszta tó alakult ki: a Lagoa Azul (Kék-tó) és a Lagoa Verde (Zöld-tó). Látogatás egy ananászültetvényen, ahol a különleges ananászlikőr megkóstolása közben betekintést nyerhetünk a gyümölcs termesztésének rejtelmeibe is. Szállás Ponta Delgadában.

3. nap: Fogo tó – Ribeira Grande – Furnas – Vila Franca do Campo
Reggel a LAGOA DO FOGO, azaz Tűz-tó elnevezésű, smaragdzöld krátertó csodálatos kilátópontjához kirándulunk. RIBEIRA GRANDE a sziget második legnagyobb városa, ismerkedés a nevezetességekkel: városháza, Matriz templom, völgyhíd és a városi park. Utazás kelet felé, rövid pihenő a Santa Iria Belvedere kilátópontnál. Látogatás egy teaültetvényen. Továbbutazás a FURNAS-TÓ partjára. Fürdési lehetőség a termál tóban vagy sétálhatunk a Terra Nostra botanikus kertben. A tó északi részén megnézzük a gejzíreket és megkóstoljuk Cozido nevű helyi ételt. (Ez a zöldséges pörkölt a talajból feltörő meleg vizű források gőzében fő meg. Régen a tűzhelyet helyettesítvén, a háziasszonyok reggelente eltemették vaslábasukat a földbe, délben pedig kiásták az elkészült ételkülönlegességet.) Szálláshelyünket VILA FRANCA DO CAMPO-n, a sziget régi fővárosán keresztül érjük el. Szállás Ponta Delgadában.

4. nap: Ponta Delgada – Terceira – Praia da Vitória
Délelőtt szabadidő. Kora délután transzfer a repülőtérre, utazás Terceira szigetére. Érkezés után PRAIA DA VITÓRIA városába látogatunk. Séta a lenyűgöző belvárosban, felkeresve a XV–XVI. századi épületeket, nevezetességeket. Szállás Angra do Heroismoban.

5. nap: Angra do Heroismo – Monte Brasil – Algar do Carvao – Biscoitos
Városnézés ANGRA DO HEROISMO-ban: reneszánsz óváros (Világörökség része), Sao Joao Baptista erőd, Capitaes Generais palota, Katedrális. Körbejárjuk a szigetet: MONTE BRASIL kilátó, ALGAR DO CARVAO barlangja (ez az egyetlen látogatható függőleges vulkáni kürtő a világon), látogatás a BISCOITOS-i bormúzeumban és megnézzük a fekete vulkáni kövekből kialakult természetes úszómedencéket is. Szállás Angra do Heroismoban.

6. nap: Faial
Reggel transzfer a repülőtérre, utazás FAIAL szigetére. Érkezés után barangolunk a sziget hangulatos fővárosában, HORTA-ban. Délután szabad program vagy fakultatív programként részt vehetünk delfin- és bálna lesen kishajóval (időjárás függvényében). Szállás.

7. nap: Pico
Kirándulás hajóval PICO szigetére. Ellátogatunk az Azori-szigetek egyik legismertebb jelképéül szolgáló Pico-hegyhez, a 2.351 méter magas tűzhányóhoz. Megtekintjük továbbá az UNESCO világörökségéhez tartozó bortermelő vidéket. A sziget hajdanán a bálnavadászok központja volt, így meglátogatunk egy régi bálnafeldolgozó üzemet és a Bálna Múzeumot. Este visszatérünk Hortára, a szálláshelyünkre.

8. nap: Faial – Lisszabon
Reggeli után túra a szigeten: Vale dos Flamengos, Caldeira (a sziget legmagasabb pontja). Látogatás a CAPELINHOS vulkánhoz, amely 1957-ben működött utoljára. Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás lisszaboni átszállással, éjszaka a repülőn.

9. nap: Budapest
Érkezés kora reggel Budapestre.

A programok sorrendje felcserélődhet a szigeteken belül időjárás és nyitva tartás függvényében!

UNESCO Világörökségek:
- Angra Do Herosimo belvárosa
- Pico-szigeti borvidék

Ár információk
A részvételi díj tartalmazza:
- utazást menetrendszerinti repülőjáratokkal
- a körutazás alkalmával az utazást légkondicionált portugál autóbusszal és hajóval
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit és a 3. napon ebédet
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 96.000,- Ft / fő (Az indulási változhat!)
- félpanziós felárat (7 alkalommal vacsora ital nélkül): 56.400,- Ft / fő
- belépők árait: kb. 55,- € / fő
- kötelező útlemondási biztosítást (1,5 %)
- fakultatív program árát a programban leírtak szerint
- szervizdíjat / borravalót: 20,- € / fő (a szállodákban és a helyi gépkocsivezetők részére)
- minimális utaslétszám hiányában, 20-24 fő indulása esetén a 33.000,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
Hírlevél feliratkozás