Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
A kultúra fővárosa: Pécs
Magyarország, Dél-Dunántúl
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Busz
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

" Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? De szeretem!" 
Petőfi Sándor

1. nap: Szeged-Kecskemét-Budapest-Szekszárd-Bárányfok-Mohács-Villány-Pécs (340 km)

A kora reggeli órákban indulunk Szegedről, majd Budapesten keresztül a Tolna megyei Szekszárd utunk első állomása, ahol meglátogatjuk a Szent János és Szent Pál kápolnát, majd a Régi vármegyeházát és a Bencés apátság fenn maradt romjait. A szekszárdi Bormúzeumban a környező bortermő vidék életébe kapunk betekintést, borkóstolási lehetőséggel egybekötve. A várost elhagyva érkezünk Pörbölyre, ahonnan a Gemenci Erdő Ökoturisztikai Központjába keskeny nyomtávú kisvonattal utazunk. Végighaladunk a Gemenci Erdő szebbnél szebb tájain egészen a Duna partig. Visszaszállunk autóbuszunkra, és utazunk tovább Mohácsra, a Csele patak mentén elhelyezkedő vízi és taposómalomhoz, amely Európa egyetlen, ismert taposómalma. A bátrabbak ki is próbálhatják! Utunkat Villányban folytatjuk, ahol sétálunk a „villányi bor főutcáján” és egy borkóstolóval egybekötött vacsorát is elfogyasztunk a hely szellemében. Jókedvvel, mosolygósan az esti órákban érkezünk pécsi szálláshelyünkre. 

2. nap: Mecsek-Abaligeti Cseppkőbarlang-Budapest-Kecskemét-
Szeged (220 km)

Reggelit követően a Mecsek oldalában kiemelkedő pécsi TV toronyhoz kapaszkodunk fel autóbuszunkkal, ahol bámulatos kilátás nyílik a Mecsekre és az alatta elterülő városra. "Jó reggelt kívánunk az ébredező Pécsnek” majd utunk a Zsolnay Múzeumba vezet, ahol a világon egyedülálló porcelán termékeket találunk. Utunkat a Cella Septichora Látogatóközpontban folytatjuk, ahol a római kórból megmaradt kőből épített temetkező helyet tekintjük meg. Ezen ókeresztény temetőnek a sajátossága, hogy igen kis területre koncentráltan sok kisméretű családi és közösségi sírbolt található. Ellátogatunk a pécsi kulturális központba is. Megtekintjük a pécsi bazilikát, a Szent Péter és Szent Pál Székesegyházat, melyet még Szent István idején alapítottak, és több évszázad stílusjegyeit hordozza magán. Szabadidő a városban, majd a Király utca felé sétálva megtekintjük a Szerelmesek lakatjaival díszített kerítéseket, ezt követően pedig betérünk a Hasszán Pasa dzsámijába, mely jelenleg katolikus templom. Búcsút intve a városnak elindulunk hazafelé, de útközben megállunk az Abaligeti Barlangnál, ahol megismerkedhetünk a csodálatos földalatti cseppkövekkel. Ezt követően buszra szállunk, és hazafelé indulunk. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.Ár információk

Árak és felárak (1 főre)


Részvételi díj: 25.800 Ft    
1ágyas felár: 6.500 Ft
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 1 éjszaka szálloda***
Ellátás: 1x félpanzó borkóstolóval
Fakultatív programok (20 főtől)
Erdei kisvasút 2.000 Ft
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 12.000 Ft
Minimális létszám: 35 fő.
Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Dunaföldvár útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!   


Hírlevél feliratkozás