Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Madagaszkár körutazás - Egy érntetlen világ
Madagaszkár, Körutazás Madagaszkáron
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

Egy egyedülálló világ, amelyet sehol máshol nem találunk meg. A szigetország fő vonzereje az érintetlen természet és a romlatlan társadalom. A természet itt teljes sokszínűségében, kreativitásában, szelídségében és szépségében mutatkozik be, és a sziget évmilliókon át tartó elszigetelt fejlődésének köszönhetően az állat-és növényfajok 80%-a endemikus, azaz csak itt megtalálható. Madagaszkár a mosolyok hazája: az emberek jelszava a „mora-mora”, azaz lassan-lassan: soha senki nem siet, és mégis minden mindig megoldódik…

Utunk során megtekintjük a szigetország két legfontosabb nemzeti parkját, ahol a természet legkülönlegesebb és csak Madagaszkáron fellelhető képviselőivel találkozunk : makik, majomkenyérfák, kaméleonok, pillangók, pálmafajták. Megismerjük a máig érintetlen és autentikus madagaszkári kultúrát : meglátogatjuk a három, kulturális szempontból legfontosabb várost, és elmerülünk a madagaszkári kézművesség hagyományos világában, és természetesen megkóstoljuk a madagaszkári konyha remekeit. Utunk végén pálmafás, fehér homokos tengerparton töltjük pihenésünket a világ harmadik legnagyobb korallzátonya mentén.

 
Madagaszkár körutazás – Utunk látnivalói

  •     Antananarivo
  •     Antsirabe
  •     Ranomafana
  •     Ambalavao
  •     Ranohira
  •     Tulear
  •     Ifaty

Madagaszkár  körutazás – Utunk során felkeresett Világörökségek

  •     Ambohimanga palota
  •     A zafimaniry törzs fafaragó művészete
  •     Antsinana Esőerdő – Ranomafana Nemzeti Park (természeti)


Program:

1.nap Budapest > Antananarivo

Indulás Budapestről a délutáni órákban. Átszállás Isztambulban.

2.nap Antananarivo

Érkezés a délutáni /esti órákban Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtérről transzfer a szállodába.

Szállás: Antananarivo (1 éj)

3.nap Antananarivo > Ambatolampy > Antsirabe

Elindulunk dél-nyugat felé, a mai napon utunk során Közép-Madagaszkár felföldi tájainak panorámája vesz körbe minket. A lakosság itt rizstermesztésből él, a Betafo-i rizsföldek tájképe az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján található . Ambatolampy faluban megállunk, és meglátogatunk egy tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek. Délután megérkezünk Antsirabe-be. A város 1500 méter magasan fekszik, az itt található sós vizű termálfürdő miatt gyógyüdülőhelyként is ismert. Ez az ország harmadik legnagyobb városa. Városnézésünk során megtekintjük a francia koloniális stílusban épült házakat és a katedrálist, illetve a helyi piacokat, ahol kézműves és élelmiszer termékek elképesztő választékát találjuk.

Szállás: Antsirabe (1 éj)

4.nap Antsirabe > Ambositra > Ranomafana

Továbbutazunk dél felé, ma az első megállónk Ambositra városa lesz. A város arról híres, hogy itt van a madagaszkári fafaragás központja. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listáján szerepel. A zafimaniryk oszlopokra épített faházai a dél-kelet madagaszkári hegyvidéki tájkép jellegzetességei. Ellátogatunk egy fafaragó műhelybe, majdtovábbutazunk és mai végállomásunk Ranomafana falu, amely mellett található a Ranomafana Nemzeti Park. A parkot másnap látogatjuk meg.

Szállás: Ranomafana (1 éj)

5.nap Ranomafana > Ambalavao

A Ranomafana Nemzeti Park 2007 óta az UNESCO Világörökség része, és az ország második legnépszerűbb nemzeti parkja. A park egy hegyes vidéken terül el, amelyet sűrű, szinte áthatolhatatlan másodlagos esőerdő borít. A 41 000 hektár területű parkban több órás túrát teszünk, mely során természetes környezetükben találkozhatunk különböző lemúr fajokkal. A lemúrokon kívül számos endemikus állat-és növényfajt láthatunk a parkban, amely rendkívüli vegetációval rendelkezik: orchideák (Madagaszkáron több, mint 900 orchidea-faj található), pálmafajták, páfrányok, bambuszok, stb. A parkban tett túránk után továbbutazunk, ismét dél felé, és következő állomásunk Fianarantsoa városa lesz, ahol megtekintjük a történelmi óvárost. A városnézés során egy felkeressük a nemzetközileg is híres madagaszkári fotográfus, Pierrot Men fotóműhelyét is.

Szállás: Ambalavao (1 éj)

6.nap Ambalavao > Ranohira

Ma megismerkedünk Ambalavao városával: itt állítják elő a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Aprólékos kézi munkával csodálatosan díszített papír használati tárgyakat készítenek itt (fényképalbumok, levélpapír, stb.), a készítés folyamatát pedig személyesen is megtekintjük egy helyi papírgyártó műhelyben.Következő állomásunk egy lemúr-paradicsom lesz : az Anja magánpark, ahol két órás sétát teszünk. Természetesen itt is találkozhatunk endemikus kaméleonok, madarak sokaságával, valamint a helyi lakosok által gyógyírként használt gyógynövényekkel. Folytatjuk utunkat a Jura korszakból származó, homokkő hegytömbökből átalakult Isalo masszívum vidékén, Ranohira-ba. Elhagyjuk a felföldet Madagaszkár legnagyobb kiterjedésű fennsíkjáért, a Horombe-fennsíkért, így érkezünk meg a Bara nép földjére (Madagaszkáron összesen 18 törzs található).

Szállás: Ranohira (2 éj)

7.nap Ranohira > Isalo Nemzeti Park

Ma egész napos kirándulás az 1962-ben alapított, több mint 81.000 hektár alapterületű Isalo Nemzeti Parkban, amely Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkja. Az egyedülálló, szárazságtűrő növényzet túlnyomó része itt is endemikus : panduszok, tollas levelű pálmák, elefántlábúak, és megannyi csodás növény között túrázunk. Változatos tájak között gyalogolunk : füves, sík terepek, homokkő sziklák övezte, hatalmas síkságok, kúp alakú homokkő sziklákkal, facsoportokkal borított nyílt tájak, szűk kanyonok, ahol a növényzet egyre sűrűbb a mélyben folyó patak mellett. A túra végén felfedezzük a „természetes úszómedencét”, mely egy csavarpálmákkal szegélyezett igazi oázis a kősivatag közepén. Itt meg is mártózhatunk a hideg vízben, és nincs is ennél alkalmasabb hely, hogy kipihenjük a túra fáradalmait !

Szállás: Ranohira

8.nap Ranohira > Tulear > Ifaty

Folytatjuk utunkat dél felé immár a hatalmas, napsütötte szavannákon. Az út mentén már megjelennek a híres baobab fák is. Itt-ott megpillanthatunk csodálatos síremlékeket is, amelyeket a mahafaly törzs lakosai építettek, és amelyek művészeti és kulturális értéküknek köszönhetően az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján találhatóak. Útközben elhaladunk Ilakaka városa mellett, amely a madagaszkári zafírbányászat központja. Még ebéd előtt megérkezünk az Indiai óceán és a Mozambiki csatorna partjaihoz, Tuléar kikötővárosába, más néven « a Nap városába ».Mielőtt beérnénk a városba, meglátogatjuk a növényvilág megannyi csodájával zsúfolt Tulear-i arborétumot. Tulearból folytatjuk utunkat az óceánparton, és hamarosan megérkezünk a kis halászfaluba, Ifaty-ba, ahol tengerparti pihenésünket fogjuk tölteni.

Szállás: Ifaty (3 éj)

9-10.nap Ifaty

Szabad program az óceánparton, fakultatív programlehetőségek.

Szállás: Ifaty

11.nap Ifayt > Tulear > Antananarivo

A mai napon a járat indulásától függően visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járatával repülünk vissza Antananarivoba. Ha időnk engedi, ma meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot (ha a járat később érkezik, akkor a holnapi programunkba iktatjuk be). A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek, teljesen szabadon. A látogatók itt abszolút testközelből ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk, hiszen a vállunkra ülnek, tenyerünkből esznek, megsimogathatjuk őket !

Szállás: Antananarivo (1 éj)

12.nap Antananarivo

A ma délelőtti programunk a főváros, Antananarivo nevezetességeinek felfedezésével telik: megtekintjük a kulturális látnivalókat, az « alsó » és « felső » várost. Kirándulást teszünk a 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képező Ambohimanga (“Kék domb”) palotához, amely a XVII. században épült. Nagyon szép kilátás nyílik a fővárosra a palota mellett található kilátóhelyről. Antananarivoban is van Benyovszky utca, természetesen megtekintjük ezt is. Végül felfedezzük a város hatalmas, színes, mindig nyüzsgő piacait, ahol az ország minden részéből származó fűszereket, élelmiszer-specialitásokat és madagaszkári iparművészeti remekeket találhatunk. Délután autónk és transzfer a repülőtérre.

13. nap Budapest

Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.


1.nap Budapest > Antananarivo

Indulás Budapestről a délutáni órákban. Átszállás Isztambulban.
2.nap Antananarivo

Érkezés a délutáni /esti órákban Antananarivoba, Madagaszkár dimbes-dombos fővárosába. A repülőtérről sofőrünk és autónk visz bennünket belvárosban lévő elegáns szállodánkba.

Szállás: Antananarivo (1 éj)

Madagaszkár körutazás-Antananarivo
3.nap Antananarivo > Ambatolampy > Antsirabe

Elindulunk dél-nyugat felé, a mai napon utunk során Közép-Madagaszkár felföldi tájainak panorámája vesz körbe minket. A lakosság itt rizstermesztésből él, a Betafo-i rizsföldek tájképe az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján található . Ambatolampy faluban megállunk, és meglátogatunk egy tradicionális öntödét és műhelyt, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek. Délután megérkezünk Antsirabe-be. A város 1500 méter magasan fekszik, az itt található sós vizű termálfürdő miatt gyógyüdülőhelyként is ismert. Ez az ország harmadik legnagyobb városa. Városnézésünk során megtekintjük a francia koloniális stílusban épült házakat és a katedrálist, illetve a helyi piacokat, ahol kézműves és élelmiszer termékek elképesztő választékát találjuk.

Szállás: Antsirabe (1 éj)

4.nap Antsirabe > Ambositra > Ranomafana

Továbbutazunk dél felé, ma az első megállónk Ambositra városa lesz. A város arról híres, hogy itt van a madagaszkári fafaragás központja. A zafimaniry törzs fafaragó művészete az UNESCO szellemi kulturális világörökségi listáján szerepel. A zafimaniryk oszlopokra épített faházai a dél-kelet madagaszkári hegyvidéki tájkép jellegzetességei. Ellátogatunk egy fafaragó műhelybe, majdtovábbutazunk és mai végállomásunk Ranomafana falu, amely mellett található a Ranomafana Nemzeti Park. A parkot másnap látogatjuk meg.

Szállás: Ranomafana (1 éj)

5.nap Ranomafana > Ambalavao

A Ranomafana Nemzeti Park 2007 óta az UNESCO Világörökség része, és az ország második legnépszerűbb nemzeti parkja. A park egy hegyes vidéken terül el, amelyet sűrű, szinte áthatolhatatlan másodlagos esőerdő borít. A 41 000 hektár területű parkban több órás túrát teszünk, mely során természetes környezetükben találkozhatunk különböző lemúr fajokkal. A lemúrokon kívül számos endemikus állat-és növényfajt láthatunk a parkban, amely rendkívüli vegetációval rendelkezik: orchideák (Madagaszkáron több, mint 900 orchidea-faj található), pálmafajták, páfrányok, bambuszok, stb. A parkban tett túránk után továbbutazunk, ismét dél felé, és következő állomásunk Fianarantsoa városa lesz, ahol megtekintjük a történelmi óvárost. A városnézés során egy felkeressük a nemzetközileg is híres madagaszkári fotográfus, Pierrot Men fotóműhelyét is.

Szállás: Ambalavao (1 éj)
Madagaszkár körutazás-Ranomafana


6.nap Ambalavao > Ranohira

Ma megismerkedünk Ambalavao városával: itt állítják elő a híres antemoro papírt az Avoho-fa kérgéből, amelyet madagaszkári papirusznak is hívnak. Aprólékos kézi munkával csodálatosan díszített papír használati tárgyakat készítenek itt (fényképalbumok, levélpapír, stb.), a készítés folyamatát pedig személyesen is megtekintjük egy helyi papírgyártó műhelyben.Következő állomásunk egy lemúr-paradicsom lesz : az Anja magánpark, ahol két órás sétát teszünk. Természetesen itt is találkozhatunk endemikus kaméleonok, madarak sokaságával, valamint a helyi lakosok által gyógyírként használt gyógynövényekkel. Folytatjuk utunkat a Jura korszakból származó, homokkő hegytömbökből átalakult Isalo masszívum vidékén, Ranohira-ba. Elhagyjuk a felföldet Madagaszkár legnagyobb kiterjedésű fennsíkjáért, a Horombe-fennsíkért, így érkezünk meg a Bara nép földjére (Madagaszkáron összesen 18 törzs található).

Szállás: Ranohira (2 éj)

7.nap Ranohira > Isalo Nemzeti Park

Ma egész napos kirándulás az 1962-ben alapított, több mint 81.000 hektár alapterületű Isalo Nemzeti Parkban, amely Madagaszkár legnépszerűbb nemzeti parkja. Az egyedülálló, szárazságtűrő növényzet túlnyomó része itt is endemikus : panduszok, tollas levelű pálmák, elefántlábúak, és megannyi csodás növény között túrázunk. Változatos tájak között gyalogolunk : füves, sík terepek, homokkő sziklák övezte, hatalmas síkságok, kúp alakú homokkő sziklákkal, facsoportokkal borított nyílt tájak, szűk kanyonok, ahol a növényzet egyre sűrűbb a mélyben folyó patak mellett. A túra végén felfedezzük a „természetes úszómedencét”, mely egy csavarpálmákkal szegélyezett igazi oázis a kősivatag közepén. Itt meg is mártózhatunk a hideg vízben, és nincs is ennél alkalmasabb hely, hogy kipihenjük a túra fáradalmait !

Szállás: Ranohira

8.nap Ranohira > Tulear > Ifaty

Folytatjuk utunkat dél felé immár a hatalmas, napsütötte szavannákon. Az út mentén már megjelennek a híres baobab fák is. Itt-ott megpillanthatunk csodálatos síremlékeket is, amelyeket a mahafaly törzs lakosai építettek, és amelyek művészeti és kulturális értéküknek köszönhetően az UNESCO Világörökségi Várományos Helyszínek listáján találhatóak. Útközben elhaladunk Ilakaka városa mellett, amely a madagaszkári zafírbányászat központja. Még ebéd előtt megérkezünk az Indiai óceán és a Mozambiki csatorna partjaihoz, Tuléar kikötővárosába, más néven « a Nap városába ».Mielőtt beérnénk a városba, meglátogatjuk a növényvilág megannyi csodájával zsúfolt Tulear-i arborétumot. Tulearból folytatjuk utunkat az óceánparton, és hamarosan megérkezünk a kis halászfaluba, Ifaty-ba, ahol tengerparti pihenésünket fogjuk tölteni.

Szállás: Ifaty (2 éj)
Madagaszkár körutazás-Baobab fa


9.nap Ifaty

Szabad program az óceánparton, fakultatív programlehetőségek.

Szállás: Ifaty

10.nap Ifayt > Tulear > Antananarivo

A mai napon a járat indulásától függően visszaindulunk Tulear-ba, ahonnan az Air Madagascar belföldi járatával repülünk vissza Antananarivoba. Ha időnk engedi, ma meglátogatjuk az Antananarivo-tól 25 km-re található Lemúr Parkot (ha a járat később érkezik, akkor a holnapi programunkba iktatjuk be). A parkban kilenc fajtát képviselő lemúrok élnek, teljesen szabadon. A látogatók itt abszolút testközelből ismerkedhetnek meg a hatalmas madagaszkári sziget legjellemzőbb állatfajával, és a közvetlenebb makikkal csodálatos fotókat is készíthetünk, hiszen a vállunkra ülnek, tenyerünkből esznek, megsimogathatjuk őket !

Szállás: Antananarivo (1 éj)

11.nap Antananarivo

A ma délelőtti programunk a főváros, Antananarivo nevezetességeinek felfedezésével telik: megtekintjük a kulturális látnivalókat, az « alsó » és « felső » várost. Kirándulást teszünk a 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képező Ambohimanga (“Kék domb”) palotához, amely a XVII. században épült. Nagyon szép kilátás nyílik a fővárosra a palota mellett található kilátóhelyről. Antananarivoban is van Benyovszky utca, természetesen megtekintjük ezt is. Végül felfedezzük a város hatalmas, színes, mindig nyüzsgő piacait, ahol az ország minden részéből származó fűszereket, élelmiszer-specialitásokat és madagaszkári iparművészeti remekeket találhatunk. Délután autónk és transzfer a repülőtérre.
Madagaszkár körutazás-Antananarivo


12. nap Budapest

Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Ár információk

A részvételi díj tartalmazza

  •      Nemzetközi repülőjegyek + illetékek kb. 290.000 Ft
  •     Szállások 3* hotelekben, lodge-okban
  •     Transzferek
  •     Belépők
  •     Félpanzió
  •     Magyar csoportkísérő

A részvételi díj nem tartalmazza- Árak/fő


  •     Belföldi repjegy kb. 75.000 Ft
  •     vízum 30.000 Ft
  •     Storno biztosítás+BBP biztosítás
  •     Személyes jellegű kiadások

A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes.

A programban feltüntetett árak 1 Euró = 315 Ft árfolyamig érvényesek

Hírlevél feliratkozás