Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Tanzánia - Zanzibár körutazás - Big Five safari és tengerparti pihenés
Tanzánia, Zanzibár
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás
Tanzánia-Zanzibár körutazás – Big Five safari és tengerparti pihenés

Tanzánia a „fekete kontinens” talán legizgalmasabb országa. Földrajzi formációi, a vegetáció és az állatvilág gazdagsága páratlan a világon. Kenyához viszonyítva sikerült megőriznie „érintetlenségét” mind a mai napig. A Kelet-Afrikai Árokrendszer tavai és vulkánjai ideális élettérként szolgálnak az afrikai vadvilágnak és a teheneiket legeltető nomád masai törzseknek. A közel hatezer méter magas, hófedte Kilimanjaro és a Viktória-tó által határolt Masai-földön tett safari életre szóló élményt garantál az idelátogató számára.

Tanzibár egy időutazás, hisz a szigeten 200 éve megállt az idő kereke. Érintetlen arab-afrikai kultúra, egzotikus fűszerek illata és a reklámfilmekből jól ismert hófehér homokos tengerpart várja pálmafáival az utasokat. Zanzibár szigete volt a kelet-afrikai elefántcsont-, rabszolga- és fűszerkereskedelem központja, és innen felügyelte az Ománi Szultán az Indiai-óceán kereskedelmét Mozambiktól egészen Szomáliáig. A birodalom székhelye, a Stone Town – Kőváros – ma az UNESCO világörökség részét képzi és letűnt korok hangulatát idézi. Kétszáz éve változatlan sikátoros utcákon sétálhatunk és szemlélhetjük az örökség részét képző, aprólékos faragásokkal díszített, fakapukat.

Tanzánia-Zanzibár körutazás – Utunk látnivalói


  •     Manyara Nemzeti Park
  •     Arusha nemzeti Park
  •     Ngorongoro-kráter
  •     Serengeti Nemzeti Park
  •     Ndutu és Masek-tavak
  •     Stone Town

Tanzánia-Zanzibár körutazás – Utunk során felkeresett VILÁGÖRÖKSÉGEK


  •     Ngorongoro-kráter
  •     Serengeti Nemzeti Park
  •     Stone Town, Zanzibár
Program:

1.nap Budapest > Kilimanjaro

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, majd isztambuli átszállás után érkezés a Kilimanjaro reptérre a hajnali órákban. Transzfer a szállodába.

Szállás: Arusha (1 éj)

2.nap Arusha Nemzeti park

Délelőtt indulás az Arusha Nemzeti Parkba. A Meru hegy lábánál található park állatvilága gazdag, és ami a hely különlegességét adja, az az, hogy itt nem csak autós vadnézésre nyílik lehetőségünk, hanem fegyveres vadőr kíséretében kisebb túrát is teszünk. Az állatok megszokták az ember jelenlétét, a hegy lábánál legelésző kafferbivalyok, zsiráfok, zebrák akár 40-50 méterre is megközelíthetők. A program után utazás a Manyara Nemzeti Parkhoz.

Szállás: Manyara Nemzeti Park (1 éj)

3.nap Manyara Nemzeti Park

Reggeli után vadles a Manyara Nemzeti Parkban. A száraz szavanna színeit az 50 kilométer hosszan elnyúló Manyara-tó smaragdja és a partjait övező, dús erdők mélyzöldje töri meg. A vadgazdagság páratlan: 400 madárfaj, vízilovak, elefántcsordák, kafferbivalyok és csapatokban gyűjtögető páviánok. De a Manyara Nemzeti Park mégis az ernyős akáciafák koronájában hűsölő oroszlánjairól híres, melyet kis szerencsével mi is láthatunk. A délutáni órákban utazás a Ngorongoro-kráterhez, a kráter peremére épült szállásunkhoz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a 600 méterrel alatta elterülő, vadban gazdag kráterfenékre. Afrika talán egyetlen nemzeti parkja, mely szinte garantálja az öt nagyvad látványát; elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán és leopárd.

Szállás: Ngorongoro Nemzeti Park (1 éj)

4.nap Ngorongoro-kráter

A hajnali órákban leereszkedünk a Ngorongoro-kráterbe, Afrika legnagyobb „állatketjébe”. Ebédünk elfogyasztása után folytatjuk utunkat a Serengeti Nemzeti Park felé. Meglátogatunk egy maszáj falut, majd délután elérjük a Serengeti Nemzeti Park határvonalát is jelző Masek és Ndutu tavakat. A szavanna tájképétől elüt a tavakat övező nyitott – úgynevezett miombó erdő. Talán itt a legnagyobb az esély, hogy gepárdot vagy vadászó oroszlán falkákat lássunk.

Szállás: Serengeti (2 éj)

5.nap Serengeti Nemzeti Park

A korahajnali vadles a Ndutu és Masek tavak mellett igen izgalmas lehet, hisz ezen a részen kezdenek gyülekezni az állatok nagy tömegben, mielőtt megkezdik hosszú vándorlásukat a zöld legelőket keresve. Reggeli után folytatjuk utunkat a Serengeti Nemzeti Parkba. Serengeti – maszáj nyelven – végtelen szavannát jelent. Az „Oroszlánkirály” tájképe, azaz a szavannát taglaló, hatalmas gránittömbök és a körülöttük élő állatcsordák, illetve a rájuk leselkedő ragadozók, végigkísérnek minket egész nap. A hatalmas kiterjedésű Serengetiben az esőzések táplálta zöld legelők keresése a híres migrációnak – a vad vándorlásnak a motorja. Ennek megfelelően vannak „elhagyott” területek is, de a park közepén található szállásunk környéke száraz évszakban is vadban gazdag, hisz a közeli folyók állandó vízellátást, és ezáltal a szükséges életfeltételeket is biztosítják.

Szállás: Serengeti

6.nap Serengeti Nemzeti Park > Stone Town

A Serengeti Nemzeti Parkban, hajnalban veszi kezdetét a vadles, mely során tanúi lehetünk a hatalmas szavanna ébredésének, a ragadozók és a növényevők életben maradásért folytatott küzdelmének.Korai ebéd után transzfer a Serengetiben található kis repülőtérre, majd elutazás Zanzibárra repülővel. Érkezés után városnézés Stone Town-ban, a történelmi városrészben. A pazar naplemente után az éjszakát az ódon városban töltjük, egy csodálatosan felújított szállodában, így lehetőségünk nyílik megismerni Zanzibár pezsgő éjszakai életét az ódon környezetben. Vacsoránkat a sziget egyik legjobb éttermében, a Monsoon-ban fogyasztjuk el, ahol a fűszersziget ízei mellett az arab kultúrával és hagyományos zenéjével, a Tarab-bal is megismerkedhetünk.

Szállás: Stone Town (1 éj)

7.nap Zanzibár

Transzfer a tengerparti szállodába, majd pihenés az Indiai-óceán partján, all-inclusive ellátással. A pihenés mellett lehetőség van fakultatív kirándulásokra, ezek közül mindenképpen javasolt a közeli Mnemba-atoll felkeresése, melyet a világ egyik legjobb búvár helyének tartanak, nem csak búvárok számára – búvárszemüveggel – pipával is csodálatos látvány.

Szállás: Royal Zanzibar Beach Resort*****(3 éj)

8-9.nap Zanzibár

Pihenés, szabadidő a tengerparton.

Szállás: Royal Zanzibar Beach Resort*****

0.nap Zanzibár > Dar es Salaam

Délelőtt pihenés a szállodában majd késő délután transzfer a zanzibári repülőtérre.

Dar es Salaamba az esti órákban érkezünk, majd a hajnali órákban csatlakozunk a nemzetközi járatunkhoz.

11.nap Érkezés Budapestre

Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.
Ár információk

A részvételi díj tartalmazza

  •     Nemzetközi repülőjegyek+ illetékek kb.290.000 Ft/fő
  •     Szükséges transzferek a helyszínen, minibuszokban
  •     Transzferek a safari során terepjárókban
  •     Elhelyezés 4/5* szállodákban
  •     A safari során és Stone Town városban teljes ellátás
  •     A zanzibári tengerparton all-inclusive ellátás
  •     Magyar idegenvezető, csoportkísérő költségei

 
A részvételi díj nem tartalmazza
   

  •     Belföldi repülőjegyek + illetékek 580 Usd/fő
  •     Tanzán vízum kb. 50 Usd/fő
  •     Kilépési illetékek
  •     Storno biztosítás+BBP biztosítás
  •     Borravaló a sofőröknek kb.30-50-Usd/fő
  •     Személyes jellegű kiadások, pld. italok…

A részvételi díj 13 fő esetén érvényes.

12 fő esetén a felár + 50.000 Ft/fő

A safarikon használt járművek Toyota Landcruiser terepjárók, melyek 7+1 (sofőr) hellyel rendelkeznek. (lásd: Országinfó) A csoport létszáma ezért maximum 13 fő lehet, mert a kísérő idegenvezető a 14. fő.

*A programban feltüntetett árak 1Usd = 290 Ft árfolyamig érvényesek

Hírlevél feliratkozás