Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Maja emlékek nyomában a Yucatán -félszigeten - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel
Mexikó, Körutazás Mexicóban
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás
Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Lekérésre!

 

Fedezze fel velünk a Yucatán –félsziget látnivalóit Mexikóban, a dzsungel mélyén megbúvó Palenque romjait, mesés vízeséseket, a varázslatos Bacalar lagúnát és élvezze a napsütést a Maja Riviéra tengerpartján!

Dátum: 
Időtartam:
11 nap/9 éj
Utazás:
Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 14 óra
Elhelyezés: 3, 4 és 5 csillagos szállodákban
Ellátás: 6 éj reggeli és 3 éj all inclusive
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 20 fő
 

Maja emlékek nyomában a Yucatán -félszigeten ajánlatunk programleírása

 

1. nap: utazás Cancúnba

Elutazás Budapestről a reggeli órákban átszállással Cancúnba. Érkezés a délutáni órákban, transzfer a cancúni szállodába (1 éj).

 

2. nap: Chichen Itza, Izamal, Mérida

Reggeli után utazás Chichen Itza romvárosába, mely a maja és a tolték kultúra legismertebb emléke. Megnézzük Kukulcan lépcsős piramisát, a Harcosok templomát, a labdajáték pályákat és még sok mást. Az ódon építmények között sétálva idegenvezetőnktől megtudhatjuk, hogy milyen lenyűgöző csillagászati ismeretekkel rendelkeztek a terület őslakosai, hogy hogyan éltek, és hogy milyen misztikus vallási ceremóniákat tartottak, mielőtt rejtélyes módon eltűntek a Yucatán-félszigetről. Innen még másfél óra Merida, a hangulatos gyarmati város ahol az estét töltjük (1 éj). Útközben érintjük Izamal városát is, ahol a fő látnivaló a maja piramis alapjaira épült ferences kolostor.

 

3. nap: Uxmal és Campeche

Meridából Uxmalba utazunk, a maja Puuc építészet legszebb városába. Egy órás séta a nagyon gazdagon díszített épületek között, majd lehetőség lesz megebédelni. Két órát utazunk még Campechébe, a kalózok városába. Meglátogatunk egy erődöt, este séta a színes belvárosban. Szállás Campechében (1 éj).

 

4. nap: Misol Ha és Aqua Azul vízesések

A délelőttöt utazással töltjük, Palenque városába indulunk reggeli után. Délután felkeressük a közeli Misol Ha, majd a meseszép Agua Azul vízeséseket, melyek valószínűtlenül kék színéről a víz magas ásványi anyag tartalma gondoskodik. A hosszú utazást a szálloda medencéjénél pihenhetjük ki. Szállás Palenque-ben (1 éj).

 

5. nap: Palenque

A reggeli köd felszálltával elénk tárulnak az ősi maja romváros, Palenque néhai palotái és egyéb épületei. Megnézzük a palotát, a Feliratok templomát és sok más érdekes épületet a trópusi esőerdővel övezett területen. Délután továbbutazunk Chicanná régészeti terület közelébe, ahol a mai szállásunk található(1 éj).

 

6. nap: Chicanná és Bacalar

A napot Chicanná maja romváros felfedezésével kezdjük. Az őserdővel körülvett régészeti területen jó állapotban fennmaradt Rio Bec stílusú épületeket csodálhatunk meg. Chicanná-ból Bacalar felé utazunk, a hangulatos kisváros egy természetes tó, az úgynevezett Hétszínű lagúna partján található. Délután hajóra szállunk, hogy felfedezzük a lagúna varázslatos kék árnyalatait, majd barangolunk egyet Bacalar városkájában. Szállás Bacalar városában (1 éj).

 

7. nap: Coba és Tulum

Reggeli után a Maja Riviéra felé indulunk, útközben először Coba ősi romvárosába látogatunk, ahol a Yucatán-félsziget legmagasabb maja piramisát csodálhatjuk meg, majd felkeresünk egy közeli cenotét. A cenoték a föld felszínén nyílással rendelkező, meredek falú karsztképződmények, melyek alján kristálytiszta víz található. A mészkőfalakat borító növényzet, a fentről beszűrődő napfényben megcsillanó víz varázslatos hangulatot ad a cenotéknek. Továbbutazunk Tulumba, a tengerparti sziklaszirtre épült maja város fekvése miatt vitathatatlanul a legszebb. Délután bejelentkezés a tengerparti szállodába (3 éj).

 

8-9. nap: Maja Riviéra

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparti szállodában all inclusive ellátással.

 

10. nap: elutazás Cancúnból

A délelőttöt még pihenéssel tölthetik az all inclusive szállodában, délben kijelentkezés a hotelből majd kora délután transzfer Cancún repülőterére, hazautazás egy átszállással.

 

11. nap: megérkezés Budapestre

Továbbutazás Budapestre, érkezés a délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

 

Hírlevél feliratkozás