Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Florida és Jamaica
Jamaika, Körutazás Jamaicában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – London – Miami / Miami – Kingston / Kingston – London – Budapest útvonalon. Amerikában és Jamaicán légkondicionált autóbuszokkal. (Figyelem: Jamaicán a turistabuszok egyszerűbbek, színvonaluk valamivel elmarad az Amerikában vagy Európában megszokott járművek színvonalától.)

Szállás

5 éjszaka Miami Beachen egy 4 csillagos szintű és 6 éjszaka a jamaicai Ocho Riosban egy 3 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált szobákban. *

Az amerikai szálloda Miami Beach déli részén található, szabadtéri medencével rendelkezik. A homokos tengerparti strand kb. 150-200 méterre található. Bővebb információ a szállodáról: www.marriott.com/hotels/travel/miaac-ac-hotel-miami-beach

* A csoportnak tervezett jamaicai szállás Ocho Riosban található. Ez a tengerpart melletti szálloda szabadtéri medencével és egy pici betonozott tengerparti stranddal rendelkezik, a városközponttól (üzletek, éttermek) és egyben a város legnagyobb homokos strandjától kb. 15 perc sétára fekszik. Ettől a szállodától a katalógus zárásakor, augusztus végén még nem kaptunk visszaigazolást, ezért előfordulhat, hogy végül a szállás (és ebből adódóan a település is) a program véglegesítésekor változni fog.

Ellátás

Miamiban 5 amerikai reggeli. (Ebédet vagy vacsorát itt a részvételi díj nem tartalmaz, a szálloda környékén, illetve a megtekintett nevezetességek közelében többféle étkezési lehetőség van, a kiválasztásban az idegenvezető segítséget nyújt.)

Jamaicán félpanzió (felszolgált jamaicai reggeli + 3 fogásos menüvacsora).

Természetesen a tengerentúli repülőjáratokon is biztosítanak a napszaknak megfelelő főétkezéseket.

 

1. nap:
Elutazás Ferihegyről egyszeri nyugat-európai átszállással Miamiba. Érkezés az esti órákban (helyi idő szerint), transzfer Miami Beach-re a szállodába (5 éj).

2. nap: Miami / Everglades Nemzeti Park, Miccosukee indián skanzen
Szabad program Miamiban, pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Kirándulás az Amerikai Egyesült Államok harmadik legnagyobb nemzeti parkjába, az Everglades-be. Kisvonattal (dottóval) járunk be kb. 25 km-t a park területén, ezalatt egy helyi vezető mutatja be a park élővilágát, aligátorokat valószínűleg több helyen is láthatunk majd. A kisvonat hosszabb szünetet tart egy kilátótoronynál, melynek tetejéről nagyszerű panoráma nyílik erre a különös mocsárvidékre.
Az Everglades területén élt valaha a Miccosukee indián törzs, az ő egykori életüket ismerhetjük meg a közeli skanzenben és a hozzá tartozó múzeumban. A skanzenlátogatás során megtekinthetünk majd egy aligátor show-t is, és lehetőség lesz részt venni egy 30 perces „airboat” (propelleres motorcsónak) kiránduláson is a mocsárvilágban.
A fakultatív program ára: előkészületben **

3. nap: Miami
Egész napos autóbuszos és gyalogos városnézés az Amerikai Egyesült Államok legdélibb nagyvárosában, Miamiban, mely egyúttal az ország egyik legfontosabb turistavárosa. A nap során látjuk majd Miami Beach híres Art Deco negyedét, a hihetetlenül megrendítő Holocaust emlékművet, a Little Havana negyedet (Miami kubai negyedét), a Coral Gables negyed gyönyörű épületeit, a belváros felhőkarcolóit. Látogatást teszünk majd a pompás Vizcaya-kastélyban és annak parkjában, a városnézés végén pedig lesz szabadidő a kikötő melletti bevásárló- és szórakoztató központnál (Bayside Marketplace).

4. nap: Florida Keys (korallszigetek), Key West
Florida egyik legkülönlegesebb látványossága az a szárazföld déli részéből induló szigetláncolat, melynek legutolsó tagja az USA legdélibb városa, Key West. Az odavezető híres panorámaút kb. 200 km hosszú, 32 szigetet érint, 42 hídon kell átkelni. A leghosszabb híd a világ egyik építészeti csodájának tartott Seven Mile bridge (Hétmérföldes híd).
Az egész napos (12-13 órás) kirándulás végcélja Key West városka, ahol a hangulatos, XIX. századi óváros bebarangolása mellett megnézzük a világhírű író, Ernest Hemingway házát is.

5. nap: Miami / Fort Lauderdale (Amerika Velencéje)
Szabad program Miamiban, pihenés a tengerparton.
Fakultatív program: Félnapos kirándulás a közeli Fort Lauderdale üdülővárosba, melynek belvárosában utcák helyett csatornákon bonyolódik a forgalom. Nem véletlenül nevezik a települést Amerika Velencéjének (a városi vízi utak összhosszúsága több mint 250 km). A megérkezés után részt veszünk egy másfél órás hajókiránduláson a csatornák világában. A gyönyörű szubtrópusi vegetáció és a város szép középületeinek látványa mellett nagy élményt jelent majd a sokmillió dolláros családi házak és villák tanulmányozása is.
A fakultatív program ára: előkészületben **. Jelentkezési határidő: legkésőbb 1,5 hónappal indulás előtt.

6. nap: Kingston, Ocho Rios *
Transzfer Miami repülőterére, elutazás közvetlen járattal Jamaica fővárosába, Kingstonba. A kora délutáni érkezést követően látogatás a Devon House-ban. Ez egy 19. század végén épült kúria, melyet Jamaica első fekete bőrű milliomosa építtetett. A hangulatos parkjában lévő fagyizóban a helyiek szerint a világ harmadik legjobb fagylaltját árulják.
Továbbutazás autóbusszal egy karib-tengeri üdülővárosba, Ocho Riosba, a szállodai szobák elfoglalása (6 éj)*. Ez a város - központi fekvése révén - az ország különböző részeibe induló kirándulások ideális kiindulópontja.

7. nap: Sun Valley ültetvény, Dunn folyó vízesései, Shaw Park botanikus kert, Fern Gully, Ocho Rios * (kézműves piac)
Egész napos kirándulás Ocho Riosban és környékén. Először egy működő ültetvényre utazunk (Sun Valley Plantation), ahol a helyi vezetők számtalan trópusi növényt, gyümölcsfát megmutatnak, az egzotikus gyümölcsök jó részét meg is lehet kóstolni. Italként frissen facsart gyümölcsleveket kínálnak.
Ezt követően Jamaica legnépszerűbb turisztikai attrakciója következik, a Dunn’s River Falls (Dunn folyó vízesései). A hely különlegességét a gyönyörű környezeten kívül az adja, hogy a vízesés mentén, a folyó medrében lehetőség van gyalog (néha mászva) felmenni a vízesés felső részéhez (természetesen fürdőruhában; vízi cipő a helyszínen is vásárolható). Ez a kis túra a kevésbé sportosak számára is bevállalható, de idősebbeknek kevésbé ajánlott. Aki nem akar bemenni a vízbe, annak is nagy élmény fotózni a vízben haladókat a vízesés mentén kiépített ösvényről.
Délután a Shaw Park botanikus kertbe látogatunk, mely 300 méter magasan található, egy Ocho Rios melletti hegyen. A gyönyörű vegetáción kívül (közel 600-féle virág) van egy szép vízesés is a parkban, de nagy élmény lesz a partvidékre nyíló panoráma is.
A következő programunk a Fern Gully, egy 5 kilométer hosszú útszakasz, ahol kétoldalt olyan sűrűn nőnek a különböző páfrányfélék, hogy az embernek az az érzése, mintha alagútban menne (fotószünet).
A nap zárásaként szabadidő és vásárlási lehetőség Ocho Rios autentikus kézműves piacán.

8. nap: Ocho Rios *
Pihenés, strandolás Ocho Riosban.

9. nap: Ocho Rios * / Port Antonio, Kék Lagúna, Francia-öböl, Rio Grande tutajozás
Pihenés, strandolás Ocho Riosban.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északkeleti részébe. (A nap során összesen kb. 5 órát töltünk az autóbuszon.) Ismerkedés Port Antonióval, Kelet-Jamaica legjelentősebb településével, séta az Errol Flynn jachtkikötőben. Ezután fotószünet a Kék Lagúnánál, majd pihenés, fürdési lehetőség és ebéd az elbűvölően szép, fehér homokos Francia-öbölben (Frenchman’s Cove).
A délutáni (kb. 2 órás) tutajozás egy őserdei folyón (a Rio Grandén) a nap fénypontját jelenti. A kétszemélyes, bambuszból készült, kényelmes tutajokat egy-egy helyi vezető egy hosszú rúddal, állva kormányozza. A kristálytiszta víz, a szép tájak, a dús növényzet, a háborítatlan környezet elvarázsolják a turistákat. Igény esetén fürdésre is van lehetőség.
A fakultatív program ára: előkészületben **

10. nap: Ocho Rios * / Hampden Rumgyár, Falmouth, Greenwood kúria
Pihenés, strandolás Ocho Riosban.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északnyugati részébe. Először a Hampden Rumgyárba látogatunk el, ahol megismerkedünk a jamaicai rum készítésének több száz éves hagyományos módszereivel. Természetesen kóstoló, valamint egy kis étkezés is tartozik a programhoz.
Továbbutazás Falmouth városkába, ahol sok szép épület megmaradt a gyarmati korszakból, a várost az UNESCO világörökségi listára is jelölték. A városnézés után rövid szabad program.
Ezt követően a több mint 200 évvel ezelőtt épült Greenwood kúriát nézzük meg. Az építtető Jamaica egyik leggazdagabb embere volt, hatalmas ültetvényein több mint 2000 rabszolga dolgozott. A házban lévő régiségek gyűjteményét Jamaica egyik legjobb múzeumának tartják.
A fakultatív program ára: előkészületben **

11. nap: Ocho Rios * / libegőzés az őserdő felett (Mystic-hegy)
Pihenés, strandolás Ocho Riosban.
Fakultatív program: Félnapos kirándulás. Autóbusszal az Ocho Rios melletti Mystic-hegy lábához utazunk, ahonnan libegővel megyünk fel a csúcsra. Egészen különleges élmény a libegőről (felülről) tanulmányozni a szubtrópusi őserdőt. A hegytetőn van egy szép park, egy kiváló szuvenírbolt, egy panoráma étterem, egy kilátópont, egy úszómedence csúszdával és egy bobpálya.
A fakultatív program ára: előkészületben **

12. nap: Kingston, Port Royal
A délelőtti órákban búcsú Ocho Riostól, utazás Jamaica fővárosába, Kingstonba, mely egy hatalmas tengeröböl és a Kék-hegység között terül el. Ismerkedés a várossal: a belváros történelmi épületei, a Nemzeti Hősök Parkja, az Emancipáció Parkja, az újváros modern épületei stb. A városnézést követően látogatás Bob Marley (a jamaicai születésű reggae legenda) egykori lakóházában berendezett múzeumban.
Délután továbbutazás Port Royalba, mely a Kingstoni-öblöt lezáró félsziget csücskében helyezkedik el. Ez a kis település valaha az „Újvilág” egyik leggazdagabb városa volt, egy igazi kalózfészek, később pedig 200 éven keresztül az angol haditengerészet központja a karibi térségben. Látogatás a Károly-erődben, melynek múzeumában azt is elmesélik, hogy miért van az egykori város kétharmada a tenger mélyén.
A késő délutáni órákban elutazás a British Airways közvetlen járatával Londonba.

13. nap: London
Érkezés London Gatwick repülőterére a délelőtti órákban (helyi idő szerint). Mivel a British Airways budapesti járatai London Heathrow repülőteréről indulnak, és a legközelebbi biztonságosan elérhető csatlakozás az esti órákban indul, ezért (amennyiben a repülőgép a menetrend szerint érkezik) utasainknak a közbenső időben egy kis autóbuszos városnézést és egy sétát biztosítunk az angol fővárosban.
Érkezés Ferihegyre az éjjeli órákban.

Ár információk
A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket, a helyi autóbuszokat, a 11 éjszakai szállást a fent megadott ellátással, a csomaghordást a szállodákban, a londoni transzfert hazaútban, a felsorolt programokat belépődíjakkal, az útlemondási biztosítást valamint az idegenvezetést.

Borravaló az USA-ban: a helyszínen borravalót illik adni a helyi idegenvezetőknek és gépkocsivezetőknek. A helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Utasonként összesen kb. 20 USD-ra kell számítani.

Borravaló Jamaicán: a helyszínen borravalót illik adni a helyi idegenvezetőknek és gépkocsivezetőknek, amennyiben elégedettek a munkájukkal; összesen kb. 15 USD-ra kell számítani.

Egyágyas felár: 215.000 Ft

3. fő kedvezménye: Kérjük, érdeklődjön irodánknál.
Megjegyzés: Az amerikai szállodákban nincs három különálló ággyal rendelkező háromágyas szoba. Három fő számára egy két darab franciaággyal felszerelt szobát tudnak biztosítani.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

Az Amerikai Egyesült Államokba beutazási engedély vagy vízum szükséges!
 
A reptéri illeték az indulásig vál­toz­hat.
Hírlevél feliratkozás