Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Szilveszter Velencében, a kalmárok városában 2023
Olaszország, Garda-tó
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged–Budapest–Lenti–Duino kastélya (710 km)

Elutazás Szegedről kora reggel. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba. Útközben pihenőkkel tarkítva érkezünk Olaszországba. Rövid pihenőt tartunk a festői elhelyezkedésű Duino kastélynál, mely 400 éve a Della Torre olasz család tulajdonában van. Meglátogatjuk pompás kertjét és a kastélyba is betekintünk. A kastélyból csodálatos kilátás nyílik a meredek sziklákkal övezett tengerre. A tengerparti nyári üdülőhelyre, a Velence környéki szálláshelyünkre érkezünk, ahol 3 éjszakán át lesz szállásunk. 

2 nap: Roncade kastélya borkóstolóval és Lido di Jesolo adventi hangulata | Szilveszter Velencében! (70 km)   

Kedvére pihenhet a tengerparton vagy jöjjön velünk az óév utolsó napján! Fakultatív ajánlatunk: reggelit követően a mediterrán hangulatú tornyokkal védett Roncade kastélyhoz utazunk, ahol az ún. „Schiavoni” szoborcsoport kísér bennünket hosszan a kastély bejáratáig. A kastély bemutatását követően a kastély pincészetében tipikus helyi ízekkel fűszerezve kellemes hangulatban tölgyfahordókban érlelt borokat ízlelünk. Visszatérünk a szállodánkba, ahol megpihenünk egy kicsit. A délutáni órákban a nyáron nyüzsgő tengerparti pihenőhelyen megtekintjük a homokból épített betlehemet, majd hajóval érkezünk (hajójegy!) Velence szívébe. A városban ilyenkor egész este és éjszaka nyitva vannak az ún. “Baccaro” kisvendéglők, tipikus olasz bárok. A környező településekről az olaszok szívesen látogatják ilyenkor a várost, így szilveszterkor fergeteges a hangulat a tereken, főbb utcákon, ahol mi is elvegyülünk! Fakultatív ajánlatunk: szilveszter estéjén gálavacsorát ajánlunk egy hangulatos olasz velencei étteremben a lagúnák között! A vacsorát követően idegenvezetőnkkel sétálunk a város nevezetességei között, így láthatjuk a képeslapokról már jól ismert Szent Mark teret és közeli nevezetességeit: a Campanile-t, St. Mark Basilika-t és a Dózse Palotát. Sétálunk a város ódon utcáin, sikátoraiban egészen a Canale Grande-n átívelő Rialto hídig. Feledhetetlen élményekkel gazdagodva szállunk partra. Aki nem vesz részt a gálavacsorán, azon Utasoknak szabadidő a szilveszteri pezsgő városban majd éjfélkor az utcáról élvezheti a páratlan tűzijátékot. Éjfélt követően Velencéből vissza hajózunk az autóbuszhoz, majd a szállodába az éjszakai órákban érkezünk.

3. nap: Szent Antal városa: Padova és a Palladiók városa: Treviso (200 km) 

Kedvére pihenhet a tengerparton vagy jöjjön velünk az újév első napján! Fakultatív ajánlatunk: kései reggelit követően a délelőtt folyamán indulunk útnak Padovába, Szent Antal városába. A bazilika közelében láthatjuk a Prato della Valle teret, mely egy római kori amfiteátrum körvonalait őrizte meg. A rendkívüli épségben megmaradt történelmi városmagban felkeressük a Szent Antal bazilikát, benne a legendás szent földi nyughelyéül szolgáló kápolnával. Az épület előtt Donatello nagyszerű lovas szobrát, a méltóságteljes Gattamelatát is megcsodálhatjuk. Belvárosi sétánkat folytatva az egyetem ősi épületét, a Piazza della Erbe és a Piazza della Frutta középkori tereit csodáljuk meg, amelyeket a hajót formázó XIII. századi Igazságügyi Palota választ el egymástól. A közelben megtekinthetjük a velencei kormányzók számára emelt palotát. Padovából a kora délutáni órákban indulunk tovább a tengerszint alatt 9 méterrel elhelyezkedő Trevisoba, a „miniatűr Velencébe”. A régi városatyák a középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvárost. Alatta azóta is ott hömpölyög a Sile folyó, behálózva Trevisót. A házak itt is cölöpökre épültek, s az itteni palazzók is legalább olyan díszesek, cifrák, mint a velenceiek. Az óvárosban olyan csodák várnak bennünket, mint az a Ferences templom, melynek a falait még XIII. századi freskók díszítik, s állítólag itt temették el a két olasz költőóriás, Dante és Petrarca gyermekeit is. Sétálunk festői árkádos házai között, csatornákkal szabdalt utcáin. A város főterén megpihenünk egy capuccinóra vagy egy spritz-re, és belemerülünk az olasz kisvárosi élet szépségeibe. Szálláshelyünkre térünk vissza.

4. nap: McArthur Designer Outlet és Aquileia – Budapest – Szeged (720 km)

Reggelinket elfogyasztva búcsút intünk a tengernek és a közeli Designer Factory Outlet kisvárosba érkezünk, ahol délelőtt hódolhatunk a vásárlás örömeinek (karácsony utáni nagy leértékelések miatt márkás termékeket vásárolhatunk kedvezményes árakon!). vagy leülhetünk a szépen rendezett „kisváros” utcáin elfogyasztva egy igazi olasz cappucino-t. kitérőt teszünk a több mint kétezer éves Aquileia római kori városkájában, mely egykoron a hozzá tartozó Grado földnyelvvel forgalmas kikötő volt. Az ókori városban a középkor építészeti csodáinak egyike a háromhajós, óriási Santa Maria Assunta bazilika, amelynek 73 méter magas harangtornya. A kora keresztény mozaikok, értékes freskók és egy keresztelőmedence árulkodik Aquileia néhai gazdagságáról. Hazafelé indulunk az Udine–Szlovénia-Tornyiszentmiklós–Budapest útvonalon, útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés a késő esti órákban Budapestre, majd továbbutazunk Szegedre.

Ár információk

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 12.30.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 116.500 Ft / 320 EUR
1 ágyas felár: 38.000 Ft / 105 EUR
2x vacsora felár: 26.500 Ft / 73 EUR
Szilveszteri gálavacsora Velencében: 57.800 Ft / 159 EUR


Utazás: autóbusszal és hajóval
Elhelyezés: 3 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 3x reggeli


Utasbiztosítás (Classic): 2.800 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 3.640 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 4.600 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Útlemondási biztosítás: az alapár 2,8%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Fakultatív programok (20 főtől):
Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
Treviso és Roncade kastély borkóstoló:
11.500 Ft / 32 EUR
Velence hajójegy: 30 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 40 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 15 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 9.000 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-(Veszprém)-M7 autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x reggeli 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás