Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Peru és Bolívia varázslatos tájain
Peru, Körutazás Peruban
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás
csoportos körutazás

Előfoglalási kedvezmény:
2 hónappal indulás előtt: 32 500 Ft/fő

 

Dátum: 2018. szeptember 29 - október 13.

Időtartam:  15 nap/ 13 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 14,5 óra

Elhelyezés: 3-csillagos szállodákban

Ellátás: reggeli

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 20 fő

 

Felejthetetlen utazásra invitáljuk Önöket az inkák földjére! A Nazca-vonalak, a Machu Picchu, a Titicaca-tó, Arequipa, Cusco mind hihetetlen élményeket ígérnek, ráadásul Bolívia csodái, a Salar de Uyuni sómezői, Tiwanaku vagy a Hold-völgye is felfedezésre várnak!

 

Programleírás


1. nap: elutazás Budapestről

Elutazás Budapestről egy európai átszállással Peruba, érkezés a késő délutáni órákban. Transzfer a szállodába, szállás Limában (1 éj).

 

2. nap: utazás Paracasba

Reggeli után utazás Paracasba (kb. 4 óra), ebbe a gyönyörű öbölbe, amely gazdag tengeri élővilágáról híres. Útközben ellátogatunk Pachacamac régészeti területére, ami egykor fontos zarándokhelye volt az ősi Peru lakóinak. Érkezés után szabad program, szállás Paracasban (1 éj).

 

3. nap: Ballestas-szigetek

Délelőtt fantasztikus kirándulásban lesz részünk, a Ballestas-szigetekre hajózunk, ez a természetvédelmi terület nagyszerű helyszín arra, hogy megfigyeljük a gazdag madárvilágot és az itt élő fókákat. Láthatjuk a titokzatos Candelabro alakzatot is, amit a Nazca-vonalakkal hoztak összefüggésbe. Délután tovább is utazunk Nazcába (kb. 3 óra), ahol a mai szállásunk lesz (1 éj).

 

4. nap: Nazca

Korán reggel indulunk a repülőtérre, hogy megcsodáljuk a levegőből a titokzatos Nazca-vonalakat. Az emberiség egyik legnagyobb rejtélye, hogyan keletkeztek ezek a mintegy 500 négyzetkilométeren elterülő hatalmas alakzatok. A repülőút után megreggelizünk, majd nekivágunk a mintegy 8 órás utazásnak a Pánamerikai országúton Arequipa városába. Szállás Arequipában (1 éj).

 

5. nap: Arequipa és a Colca-kanyon

Reggeli után városnézés  a vulkánokkal körülvett Arequipa-ban, amely során megtekintjük a főteret, a katedrálist, az ősi La Compania jezsuita templomot és a Santa Catalina kolostort. A déli órákban indulás a látványos négyórás utazásra a Colca-kanyonba, a világ egyik legmélyebb kanyonjába. Az út az Aguada Blanca rezervátum pampáin keresztül vezet, ahol alpaka csapatok élnek. Teraszos földeket is láthatnak az út során, ahol a helyi collagua törzs tagjai dolgoznak. A völgybe érkezve transzfer a lodge-ba, szállás Chivay-ban (1 éj).

 

6. nap: a Colca-kanyontól Puno-ig

Korán reggel indulás a Cruz del Condor kilátóponthoz, ahonnan elénk tárul a kanyon fenséges látványa, és ha szerencsénk van, akkor kondorkeselyűket is megpillanthatunk, melyek a világ legnagyobb repülő madarai. A Colca-völgyből a Titicaca-tó felé vesszük az irányt, hosszú utazás veszi kezdetét mesés tájakon keresztül Puno-ig. Puno városa a Titicaca-tó partján fekszik, ez a világ legmagasabban fekvő hajózható tava. Szállás Puno-ban (2 éj).

 

7. nap: Titicaca-tó

Reggel felejthetetlen kirándulásra indulunk a világ legmagasabban fekvő, hajózható taván a különleges úszószigetekhez, melyeket az Uros törzs épített. Következő állomásunk a Quechua nyelvű őslakosok által lakott Taquile sziget, ahol megebédelünk és sétát teszünk a szigeten, megcsodáljuk a helyiek által készített színpompás textíliákat.

 

8. nap:  Puno-tól La Paz-ig

Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás a Titicaca-tó bolíviai oldalán. Utazás Copacabanara, a híres zarándoktemplom megtekintése. Ezután utazás szárnyashajóval a Titicaca tavon. Látogatás a Nap szigetére (Sun Island), az inka lépcsők és a szent kút megtekintése. Ebéd és látogatás a helyi kézműves piacon, majd visszahajózás  a kikötőbe, továbbutazás busszal La Paz-ba, a szálláshely elfoglalása (1 éj).

 

9. nap: Uyuni

Reggel transzfer La Paz repülőterére, elutazás Bolívia délnyugati részébe, ahol Salar de Uyuni-ba, vagyis a világ legnagyobb sósivatagába látogatunk. A végtelen sómezők látványa felejthetetlen élményt nyújt, terepjárókon fedezzük fel ezt az izgalmas tájat, megfigyelhetjük, hogyan termelik ki a helyi lakosok a sót, majd a sivatag közepén fekvő Incahuasi-szigetre látogatunk, ahol óriási kaktuszok élnek. Szállás Colchani-ban, egy sóhotelben (1 éj).

 

10. nap: Tiwanaku, La Paz és a Hold-völgye

Reggel transzfer Uyuni repülőterére, visszautazás La Pazba. Délelőtt Tiwanakuhoz, Bolívia legfontosabb régészeti emlékéhez látogatunk. Megtekintjük a Nap templomát, a Nap kapuját, a félig földalatti templomot és az Akapana piramist is. Visszatérünk La Paz-ba, délután városnézés a világ legmagasabban fekvő fővárosában: San Francisco templom, a kézműves piac, a Kormányzó tér és a bizarr geológiai alakzatoknak otthont adó Hold-völgye. Szállás La Paz-ban (1 éj).

 

11. nap: Cusco

Délelőtt visszatérünk Peruba, utazás repülővel Cuscóba.  Délután városnézésre indulunk Cusco-ban, Dél-Amerika régészeti fővárosában, ahol az inka történelem és építészet legszebb példái is találhatók. A város legfontosabb történelmi látnivalóihoz (a Plaza de Armas, a katedrális, és a Koricancha templom), majd a Sacsayhuaman erőd környező romjaihoz látogatunk el. Szállás Cusco-ban (1 éj).

 

12. nap: Szent Völgy

Reggeli után a Szent Völgy felfedezésére indulunk, meglátogatjuk az Awanacancha textilközpontot, ahol az inka textilművészet a mai napig virágzik. A következő állomás Pisac színpompás indián piaca, ahol lehetőségünk lesz találkozni a helyiekkel, majd Pisac régészeti komplexumához utazunk, amelyet inka lakóházak, templomok, teraszok alkotnak. Ezután Ollantaytambo erődítményéhez utazunk, az inkák egyik utolsó építményéhez. Szállás a Szent Völgyben (1 éj).

 

13. nap: Machu Picchu

Reggeli a szállodában, majd transzfer a vasútállomásra, ahonnan lenyűgöző utazásra indulunk Machu Picchu híres inka romjaihoz. A hegytetőn épült város a világ egyik legizgalmasabb régészeti lelőhelye. A romváros az inkák legjobban őrzött titka, mivel nem maradt róla írásos emlék és korabeli spanyol krónikák sem tesznek említést a helyről, máig misztikus maradt. Aguas Calientes állomásáról húszperces buszozással érjük el a romokat, ahol idegenvezetővel járjuk végig a romvárost. Délután visszautazás Cusco-ba vonattal. Szállás Cuscoban (1 éj).

 

14. nap: Lima

Délelőtt visszautazunk Limába, délután a perui főváros felfedezésére indulunk. Megtekintjük a történelmi városközpontban a Plaza San Martin és Plaza Mayor tereket, a kormányzati palotát, a városházát, a katedrálist és a San Francisco kolostort. Este hazautazás Limából egy átszállással, éjszaka a repülőn.

 

15. nap: érkezés Budapestre

Délután továbbutazás Budapestre, érkezés az esti órákban.

Ár információk

A részvételi díj tartalma: repülőjegyek, szállás 13 éjszakára a megadott étkezésekkel, programok, transzferek a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 189 000 Ft/fő, helyi borravalók, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Hírlevél feliratkozás