Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Namíbia, Botswana és a Viktória-vízesés
Namíbia, Körutazás Namíbiában
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás
csoportos körutazás


Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 65 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 32 500 Ft/fő

 

Dátum: 2019. június 16-július 1.

Időtartam: 16 nap/ 13 éj

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő: Kb. 15 óra

Elhelyezés: 3-csillagos szállodákban, lodge-okban

Ellátás: 13 reggeli, 2 ebéd, 11 vacsora

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 15 fő

 

Akár csak Namíbia miatt érdemes nekivágni az útnak Afrikába, hiszen a Namib-sivatag homokdűnéi, az Atlanti-óceán partvidéke, az Etosha Nemzeti Park gazdag állatvilága mind fantasztikus élményt jelentenek, nem is beszélve a botswanai Chobe Nemzeti Park elefántjairól és a varázslatos Viktória- vízesésről!

 

Namíbia, Botswana és a Viktória-vízesés ajánlatunk programleírása


1. nap: utazás Namíbiába

Elutazás Budapestről két átszállással Namíbiába. Éjszaka a repülőn.

 

2. nap: Windhoek

Délelőtt érkezés Windhoek-be, felfrissülési lehetőség, majd városnézés, ismerkedés Namíbia apró fővárosával, ahol az európai gyarmati építészet és a modern afrikai építészet jegyei alkotnak szokatlan egyveleget. Vacsora és szállás Windhoekben (1 éj).

 

3. nap: Windhoektól a Namíb-sivatagig

Reggeli után elutazás Windhoekból Rehoboth-on, a Baster népcsoport szülőföldjén keresztül a Namíb- sivataghoz, ami a világ legrégibb sivataga, jellegzetes rozsdavörös homokdűnéiről ismert. Délután kikapcsolódás a lodge medencéjénél. Vacsora és szállás a lodge-ban (2 éj).

 

4. nap: Namíb-sivatag

A napot Namíb-sivatagban töltjük, kora reggel a világ legmagasabb homokdűnéihez utazunk Sossusvleihez, itt tekintjük meg a lenyűgöző napfelkeltét. Megmászunk egy homokdűnét, majd folytatjuk utunkat a Deadvleihez, ami egy kiszáradt agyagos medence a homokdűnék szomszédságában, majd a Sesriem- kanyonhoz látogatunk. Vacsora a lodge-ban.

 

5. nap: a Namíb-sivatagtól Swakopmundig

A reggelit követően utazás a Kuiseb-hágón át Swakopmundba. A tengerparti város Namíbia elsőszámú nyaralóhelye, a part kellemes klímája felüdülést nyújt az ország belsejéből érkezőknek. A város építészetét a modern és a klasszikus épületek keveréke jellemzi. Szállás Swakopmundban (2 éj).

 

6. nap: Walvis Bay

A napot Walvis Bay környékén töltjük, délelőtt hajókirándulásra indulunk a lagúnán, ha szerencsések vagyunk delfineket és fókákat is láthatunk az úton. Délután szabad program.

 

7. nap: Skeleton Coast és Damaraland

Reggeli után elhagyjuk Swakopmundot és a Skeleton Coast mentén utazunk, ahol láthatjuk a szerencsétlenül járt hajók roncsait. Damaraland felé indulunk tovább, ami Namíbia egyik leglátványosabb területe: vízmosások, nyitott síkságok és hegyek váltják egymást. Útközben láthatjuk az ország legmagasabb hegyét, a 2579 méter magas Brandberget is. Délután Twyfelfontein örökségét tekintjük meg: a sziklákon több ezer éves busman sziklarajzokat és festményeket fedezhetünk fel. Vacsora és szállás Damaraland területén (1 éj).

 

8. nap: Twyfelfontein és az Etosha Nemzeti Park

Délelőtt a Burnt hegységhez, az orgonasípokhoz és a megkövesedett erdőhöz is ellátogatunk. Továbbutazás az Etosha Nemzeti Parkhoz, délután vadles a parkban. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén (2 éj).

 

9. nap: Etosha Nemzeti Park

Egész napos vadles az Etosha Nemzeti Parkban. A park Afrika egyik legjelentősebb természetvédelmi területe és nagyszerű szafari-helyszínt biztosít. Az Etosha híres változatos vadvilágáról, Afrika legmagasabb elefántjai, de a veszélyeztetett fekete rinocérosz egyedei is élnek itt és zebracsordák, gnúcsapatok, gazellák és antilopok szelik át a parkot és számos madárfajnak is otthont ad a park.

 

10. nap: az Etosha Nemzeti Parktól az Okavangóig

Reggeli után elhagyjuk az Etosha Nemzeti Parkot és Tsumeb felé utazunk tovább. Az út során érintjük még Grootfontein települést is és ellátogatunk a Hoba meteorithoz, ami 60 tonnás tömegével a legnagyobb ismert meteorit a Földön. Mai szállásunk az Okavango-folyó partján, Rundu környékén lesz (1 éj).

 

11. nap: a Popa Falls és a Kwando-folyó

Továbbutazunk az Okavango-folyó mentén a Caprivi-sáv közepe felé. Kirándulás a Popa Falls zuhatagához. Délután hajókirándulásra indulunk a Kwando-folyón, lehetőség nyílik a terület gazdag madárvilágának megfigyelésére. Vacsora, szállás a Kwando-folyó partján (1 éj).

 

12. nap: utazás a Chobe Nemzeti Parkhoz

Namíbiát a Ngoma határátkelőn hagyjuk el, Botswanába érkezve átutazunk a Chobe Nemzeti Parkon Kasane felé. Délután hajókirándulás a Chobe-folyón, a folyó partján elefántokat, antilopokat, vízilovakat és krokodilokat is láthatunk. Vacsora és szállás a Chobe-Kasane régióban (2 éj).

 

13. nap: Chobe Nemzeti Park

Egész napos szafari program ebéddel a Chobe Nemzeti Parkba. A száraz Kalahári-medence és a bővizű folyók által határolt nemzeti park növény – és állatvilága rendkívül változatos, a legfőbb látványosságot az itt élő nagyszámú elefánt jelenti.

 

14. nap: Victoria Falls

Reggeli után továbbutazás a zimbabwei Victoria Falls városába. Délután látogatás a Zambia és Zimbabwe határán fekvő Viktória-vízesés (helyi nevén Mosi-oa-Tunya) zimbabwei oldalán. A vízesés az Unesco Világörökség része, a világ legszélesebb vízzuhatagával büszkélkedhet. A látvány életre szóló élményt ígér, ha szerencsések vagyunk, megpillanthatjuk a vízpárában felbukkanó szivárványokat is. Szállás Victoria Falls-ban (1 éj).

 

15. nap: hazautazás

Délelőtt rövid szabad program, kora délután hazautazás 2 átszállással, éjszaka a repülőn.

 

16. nap: érkezés Budapestre

Hazaérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Ár információk

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 13 éjszakára a megadott étkezésekkel, programok, transzferek a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 240 000 Ft/fő, namíbiai vízum és vízumügyintézés díja: kb. 30 000 Ft/fő, botswanai adó: 35 USD/fő, zimbabwei vízum: 30 USD/fő, helyi borravalók, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Hírlevél feliratkozás