Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Portugália - Zarándoklat Fatimába
Portugália, Körutazás Portugáliában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

A program leszervezését zárt csoport kérésére bármilyen időpontra tudjuk vállalni.

A portugáliai Fatimában 1917. május 13-án a szokásos rózsafüzér elmondása után, Francisco és Jacinta Martónak, valamint unokanővérüknek, Lucia dos Santosnak megjelent Szűz Mária. Három tanulatlan pásztorgyermek, akik írni, olvasni sem tudnak, mégis a Rózsafüzér Királynőjeként bemutatkozó Szent Szűz általuk szólítja fel a világot megtérésre, imára és engesztelésre az emberiség megmentése érdekében. Mária portugáliai üzenete azóta is állásfoglalásra késztet minden embert a hitről, szeretetről és az élet legfontosabb kérdéseiről.


1. nap: Lisszabon - Fatima

Elutazás repülővel Lisszabonba, majd utazás autóbusszal a zarándokok városába, Fatimába. Szállás elfoglalása, vacsora. Lehetőség szerint részvétel a rózsafüzér imádságon és a fáklyás körmeneten.

2. nap: Fatima

Ismerkedés Fatimával a jelenések városával. 1917-ben fél éven keresztül hat alkalommal jelent meg a Szűzanya három pásztorgyermeknek Jácinta, Lúcia, és Franciscónak, és üzeneteket bízott rájuk. A napcsoda után a Fatimai jelenések Portugáliában az általános érdeklődés és figyelem középpontjába kerültek. Ennek a Szent helynek a megtekintésére és bejárására indulunk. A magyarok adományából és Mindszenty Bíborosról elnevezett Fatimai Magyar Kálvária a jelenések útján halad. A 14 stáció szobraival, az út végén a Szent István kápolnával, a Golgotával és az út menti olajfákkal méltán lett híres világszerte. Délután látogatás Aljustrelben a három látnok gyermek házánál.  Este visszaérkezés a szálláshelyre. Lehetőség szerint részvétel a rózsafüzér imádságon.

3. nap: Lisszabon

Reggeli után utazás Lisszabonba. Európa egyik legszebb városa a Tejo folyó torkolatában hét dombra épült. Sétánk a Felfedezők Emlékműve, Belém torony, Belém Jeromosok kolostor, Szent Antal templom útvonalon halad. Majd rövid megálló a Cabo da Rocánál, „Ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik” az európai szárazföld legnyugatibb pontjánál, mely 145 méter magasra emelkedik ki a tengerből. Világítótorony és egy márvány kereszt áll az óceánba meredeken zuhanó sziklafal tetején, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a végtelen óceánra. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora. Lehetőség szerint részvétel a rózsafüzér imádságon és a fáklyás körmeneten.

4. nap: Óbidos, Sitio, Nazaré, Batalha

Reggeli után, utazás az ország déli részére.Óbidos, egy dombon fekvő, falakkal körülvett kisváros, mely teljes egészében megőrizte középkori jellegét.  A Nazare város fölötti sziklafalon található Sítió falucskája, ahol csodálatos kilátás mellett felkeressük a kicsiny Ermida da Memória-kápolnát és a Nossa Senhora da Nazaré-templomot, melyben a Nazaréi Miasszonyunk szobrát őrzik. Ezután Nazaré következik, egy bájos halászfalu az Atlanti-óceán partján, lehetőség szerint séta az óceán partján, vagy fürdőzési lehetőség. Batalhába, érkezve a Győzelmes Szűzanya templomát és a Batalhai Kolostort nézzük meg, mely a Világörökség része. Visszaérkezés a szállásra, vacsora. Este Lehetőség van részt venni a rózsafüzér imádságon és a fáklyás körmeneten.

5. nap: Porto és Coimbra

Reggeli után utazás Portóba, az ország második legnagyobb városába. Történelmi központja, a Douro folyó felett, a Világörökség része. Városnézés, látogatás a Szt. Ferenc templomban és a tőzsdepalotában, melynek gyöngyszeme a lenyűgözően szép arab szalon. Lehetőség van egy kis borkóstolóra a híres portói borból. Továbbutazás Coimbrába, Portugália ősi egyetemi városába. Coimbra valaha királyi székhely volt, később pedig az ország szellemi központja, hiszen 1307-től 1911-ig az itteni egyetem volt az egyetlen Portugáliában. Az itteni karmelita kolostorban élt Lucia nővér, egészen haláláig. A kolostorban emlékkiállítást tekinthetünk meg a tiszteletére. Este visszaérkezés a szállásra, vacsora.

6.nap: Mafra - Sintra - Lisszabon

Reggeli után elhagyjuk Fatimát. Mafrában megállunk, ahol betekintést teszünk a Mafra Nemzeti Palotába, melynek Joanina könyvtára a legnagyobb az országban.   A palota melletti ostromkertben, /mely Wersailles-i ihletőségü/ sétálva igazi felüdülés és feltöltődés a pezsgős napok után. Ezután a portugál királyok nyári székhelyévé vált Sintra a következő megállunk. A város gyönyörübbnél gyönyörübb kastéllyal, várral parkkal ékeskedik. Ezt követően a fővárosba, Lisszabonba érkezünk, és itt töltjük szabadprogramunkat. Lehetőség van a híres lisszaboni édesség a Pastel de Belém megkóstolására is. Este transzfer a repülőtérre.

7. nap: Lisszabon, Budapest

A lisszaboni repülőtéren menetrendtől függően hazautazás Budapestre.

Ár információk

A részvételi díj tartalmazza:

─ Repülőjegy

─ 5 éjszaka szállást Fatimában, félpanziós ellátással (reggeli, vacsora)

─ Csoporttal utazó magyar idegenvezető

─ Helyi autóbusz bérlés Portugálián belül

 

A részvételi díj nem tartalmazza:


─ Repülőtéri illeték: 49.000 Ft/fő

─ Belépőjegyek, szervizdíj: 50 Euro/fő

─ BBP biztosítás: 3.000 Ft/fő

─ Útlemondási biztosítás: 1.600 Ft/fő 

─ Esetleges egyágyas felár: 35.000 Ft/fő

A részvételi díj a repülőjegy árának változása függvényében változhat.

Hírlevél feliratkozás