Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Izrael - 8 napban a biblia helyek és világörökségek között
Izrael, Körutazás Izraelben
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás
2019. október 26 – november 2.


1. nap: Budapest – Tel Aviv

Közvetlen repülőjárattal  Budapestről Tel Avivba utazunk. Idegenvezetõnk a Ben Gurion repülőtéren fogadja a csoportot, majd Jeruzsálembe visszük Önöket a szállodába, vacsora.

2. nap: Jeruzsálem – Betlehem


Városnézés Jeruzsálemben: Az Israel Museum megtekintése (15 USD/fő). Séta az Óvárosban: a Siratófal, majd továbbhaladunk a Via Dolorosán (érintjük mind a 14 stációt) át a Szent Sír templomhoz, Pilátus ítélethozó csarnokához. További séta az Óvárosban a Dávid Király úton a Jaffa kapuhoz, a zsidó negyed és a Mea She'arim, Yemin Moshe negyed megtekintése. Utazás Betlehembe, a Születés templomának megtekintése. Szállás, vacsora Jeruzsálemben.

3. nap: Judea – Jeruzsálem

Egész napos városnézés Jeruzsálemben: Olajfák hegye, a csodálatos jeruzsálemi panoráma megtekintése az Óvárossal, majd az Olajfák hegyén található Szent helyek ismertetése. Pillantás a Virágvasárnap útjára és a Dominus Flevit kápolnára. Továbbhaladunk a Getszemáni kerthez és megtekintjük a Getszemáni templomot (Nemzetek Templomát), az Elárulás barlangját és Szűz Mária sírját.   Továbbutazás a Kidron-völgyön át, pillantás Zakariás és Absalom sírjára. Látogatás a Sion-hegyen az Utolsó Vacsora színhelyére, Dávid Király sírjához és az Elszenderülés templomának megtekintése. Majd a holocaust emlékhely, a Yad Vashem megtekintése és buszos városnézés Jeruzsálem új városrészében, a Menora és Knesset  megtekintése kívülről. Lehetőség szerint a jeruzsálemi piacot is megnézzük. Szállás, vacsora Jeruzsálemben.

4. nap: Qumran – Massada – Ein Gedi oázis – Holt tenger – Tiberias

Reggeli után útnak indulunk. Pillantás Szent György kolostorra, melyet Illés próféta barlangja helyére építettek meredek sziklafalba. Holt-tenger-i kirándulás: Elhaladunk Qumran-nál a holt-tengeri tekercsek lelõhelyénél, mely az esszénusok kolostorszerû telepe. Látogatás a csodálatos Ein Gedi oázisban, könnyű túrán veszünk részt a Nemzeti parkban.

Továbbutazás a Massada-i sziklaerõdhöz. Drótkötélpályán jutunk fel a Heródes korából származó ciszternákhoz, a zsinagógához, a Zelóták harcterére. Csodálatos látkép a Moabita és Amonita hegyekre. Kirándulásunk után fürdési lehetõség a Holt-tengerben, kipróbáljuk a lebegést a világ legmagasabb sótartalmú tngerében.  Vásárlási lehetőséget is kapunk a különleges holt-tengeri kozmetikumokból.  Utazás a Galileai tó mentén Tiberiasba, szállás elfoglalása, vacsora.

5. nap: Kána – Názáret – Kapernaum – Tabgha – Tiberias

Reggeli után elutazunk Kánába, ahol a menyegző emléktemplomát láthatjuk, majd borvásárlás kóstolóval következik.  Elutazunk  Názáretbe, ahol az Angyali Üdvözlet Templomát tekintjük meg, aminek magyar vonatkozása is van.
Ezután a  Genezáreti-tó partján fekvõ szent helyeket látogatjuk meg: autóbuszunkkal felutazunk a Hegyi Beszéd Templomához, majd Kapernaum, Jézus városa következik. A régi zsinagóga és a bizánci kápolna megtekintése Péter házánál.

Utunkat folytatjuk  Tabghába, a kenyér-és halszaporítás csodájának helyszínére. A mai nap zárásaként a Jordán folyó mellett kialakított Yardenit nevû híres keresztelõhelyet  látogatjuk meg. Ha szerencsénk van, szemtanúi lehetünk bemerítkező szertartásnak is. Szállás, vacsora Tiberiasban.

6. nap: Akko – Haifa – Netanya

Utazás Akkoba, a kereszteslovagok városába. Innen továbbhaladunk Haifába, ahol elõször buszos városnézés a város fõbb látványosságaival, majd sétálunk a Bahai szentélyhez vezetõ meseszép kertrendszerben. Felutazunk a Karmel hegyre, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az öbölre és a Földközi-tengerre. A Karmelita kolostort is megtekintjük. Majd továbbutazunk a Földközi-tenger partjára, Netanyára, a szállás elfoglalása, vacsora.

7. nap: Netanya

Szabadnap a Földközi-tenger partján, Netanyán. Fürdési lehetőség.

Fakultatív egyéni utazási lehetőség: Tel Avivban, a Karmel piac, a Beth Hatefutsoth Múzeum megtekintése (14 USD/fő), + Suzanne Dellal Dance Theatre (11:00 – 13:00 óráig)  Szállás, vacsora Netanyán.


8. nap: Tel Aviv – Budapest


Reggeli, majd utazás Tel Aviv-ba. A Rothschild Boulevardon végigutazva a régi és új építészetet élvezhetjük. Átutazunk Jaffa-ba, az ókori kikötővárosba. Kedves, hangulatos kisváros a Szent Péter templommal, müvésznegyedével, a korabeli kis utcáival, ahol a képzőművészek alkotásait láthatjuk. Itt is csodálatos a panoráma a Földközi-tengerre és Tel-Avivra.  Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.*


Teljes részvételi díj: 389.120 Ft/fő
Ár információk

Az ár tartalmazza: repülőjegyeket Wizz Air járatokra Bp – Tel Aviv –Bp útvonalon, illetékeket, transzfereket, 10 kg feladandó poggyászt, kis kézipoggyászt (40x30x20 cm), szállást 2 ágyas (igény szerint 3) ágyas szobákban, 3* hotelekben,  félpanziót, belépőjegyeket (kivéve az egyéni kéréseket, lsd. programban), klímás autóbuszt a körút teljes időtartamára, magyar nyelvű idegenvezetést.

Az ár nem tartalmazza:
helyszínen fizetendő 56 EUR/fő borravalót, BBP 590 ft/fő/nap- és/sztornó (1,5%)biztosítást, egyágyas felárat: 96.500 Ft/fő.

A program változtatásának jogát fenntartjuk.

Hírlevél feliratkozás