Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
DÉL-AFIRKA, overland
Dél-Afrikai Köztársaság, Körutazás Dél-Afrikában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Egyénileg
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

Afrika egyik legszebb overland útvonalát járjuk végig egy speciális expedíciós járművel. Fokvárosból indulunk, áthaladunk a Namíb-sivatagon, a Kalahári-medence szavannáin, az Okavango-deltán, míg végül a Viktória-vízeséshez érkezünk.
A szállásaink sátor helyett immár kényelmes hotelekben és hangulatos lodge-okban lesznek.
Útközben számos vadlesen és kisebb-nagyobb kiránduláson veszünk részt, quadbike-ot vezetünk a homokdűnék között, és rafting-csónakkal vágunk neki a Zambézinek. A járművünkkel egy felszerelt konyhát, ivóvizet és élelmet viszünk magunkkal.

1. nap
Budapest – Dubai (éjszaka a repülőn, étkezés: a repülőn szokásos)

    Repülés: a délutáni órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Dubaiba, ahol éjfél előtt szállunk le.

2. nap
Dubai – Johannesburg – Windhoek (szállás: szálloda)


    Repülés: néhány órás várakozás után az éjszakai órákban folytatjuk a repülőutunkat Dubaiból Johannesburg felé. Johannesburgban ismét eltöltünk néhány órát, majd továbbrepülünk Windhoekba. Délután szállunk le Namíbia fővárosában, ahol a repülőtérről a szállodánkba utazunk.
    Windhoek: miután elfoglaltuk a szobáinkat, közösen felkeressük Windhoek egyik remek éttermét, ahol megkezdhetjük ismerkedésünket a helyi ízekkel.

3. nap
Windhoek – Namíb-sivatag – Solitaire – Sesriem
(szállás: kemping, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)


    Overland utazás: reggel elhagyjuk Windhoek városát és a speciálisan felkészített expedíciós járművünkkel megkezdjük az overland utazást. A napunk nagyobb része a Namíb-sivatag felé tett utazással telik. Az ebédünket már valahol a sivatagban magunk készítjük el, miközben birtokba vesszük a járművünk tábori konyháját.
    Namíb-sivatag: a Föld legidősebb, 130 millió éves sivataga, amely 2000 km hosszan terül el az Atlanti-óceán mentén. A Föld legszárazabb területei találhatóak itt, ahol több év telik el eső nélkül. A Namíb-sivatag központi részét a Naukluft Nemzeti Park, a világ egyik legkiterjedtebb természetvédelmi területe alkotja. Kősivatagokon, gránit hegyeken és szurdokokon kívül itt találhatóak a Föld legszebb és legnagyobb homokdűnéi.
    Solitaire: útközben megállunk egy apró pihenőhelyen, ahol egy vendégfogadón, egy benzinkúton és néhány kiadó szobán kívül nem sok minden található. Solitaire remek frissítőállomás, ahol érdemes megkóstolni a helyi almáspitét.
    Sesriem és a Sesriem-kanyon: délután érkezünk Sesriembe, a mai szállásunk helyszínére, amely egy néhány épületből álló kicsiny oázis. Egy kempingben felállítjuk a sátrainkat, majd egy rövid kirándulás keretében felkeressük a közeli Sesriem-kanyont. Leereszkedünk a kicsiny, de látványos szurdokvölgy alsó részére (*), majd a séta után visszatérünk a szállásunkra.

4. nap
Sesriem – Sossusvlei – Deadvlei – Sesriem
(szállás: kemping, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)


    45. számú dűne: hajnalban, még napfelkelte előtt indulunk útnak, hogy felkeressük a Namíb-sivtag leggyönyörűbb homokdűnéit. A 45-ös számú dűnénél parkolunk le a járművünkkel és még szürkületben vágunk neki a körülbelül 200 m magas homokdűnének. Majdnem egy óra kell, hogy a süppedős homokban felérjünk a dűne tetejére, de a látvány megéri a fáradozást. A sivatag napfelkelte idején nyújtja a legszebb arcát. Táv: 4 km, szint: fel 200 m, le 200 m. (*)
    Sossusvlei: megreggelizünk, majd a Namíb-sivatag közepébe, Sossusvlei oázisába utazunk. A világ legszebb sivatagi tájai várnak itt ránk, amit a mozifilmek készítői is szívesen használnak háttérként. Sossusvlei szinte egész évben csontszáraz; eső csak néhány évente esik, ilyenkor azonban virágba borul a sivatag. Érdemes egy nagy sétát tennünk Sossusvlei oázisában, a dűnék között. (*)
    Deadvlei: az igazán különleges látvány azonban délután következik. Sossusvleiből indulva gyalogosan átkelünk néhány kisebb dűnén, majd a rövid túra után Deadvleibe, a Halott-völgybe érkezünk. Sehol a világon nem találunk ehhez fogható tájat: a hatalmas homokdűnék lábánál kiszáradt ősi fák ma is álló törzsei láthatóak. Mindez a Namíb-sivatag és a Föld egyik legnagyszerűbb természeti látványossága. Táv: 5 km, szint: fel 140 m, le 140 m. (**)
    Sesriem: késő délután visszatérünk Sesriem kempingjébe, ahol a nap hátralévő részét pihenéssel tölthetjük.

5. nap
Sesriem – Namíb-sivatag – Swakopmund
(szállás: vendégház, étkezés: reggeli)


    Utazás: reggel elhagyjuk Sesriem kempingjét és Swakopmund felé indulunk.
    Namíb-sivatag: visszatérünk Solitaire-be, ahol egy néhány órás sivatagi kirándulásra indulunk. Egy helyi vezető kíséretében alaposan megismerkedünk a környék természeti és kulturális értékeivel. (*)
    Swakopmund: néhány órás utazás után, délután érkezünk meg az Atlanti-óceán mentén fekvő Swakopmund városába, ahol először a szállásunkat foglaljuk el. A csinos település Namíbia legkedveltebb üdülővárosa, amely nem az óceánpart miatt vált azzá. A hideg Benguela-tengeráramlás miatt ugyanis az óceán hőmérséklete itt csak ritkán éri el a 22 °C-ot.  Swakopmund a környék látnivalói és az építészete miatt érdekes számunkra. A központban sétálva mintha egy bajor kisvárosban járnánk; az épületek stílusa, az utcák nevei mind a német gyarmati múltra utalnak. A szállásunk egy vendégházban lesz, ahol két éjszakát töltünk. Este érdemes felkeresni Swakopmund hangulatos belvárosát, ahol több érdekes üzletet és éttermet is találunk.

6. nap
Swakopmund (szállás: vendégház, étkezés: reggeli)


    Swakopmund környéke: ezt a napunkat különböző fakultatív programokkal tölthetjük. Több lehetőség is kínálkozik, amik közül a hajókirándulást és a quadbike-ot ajánljuk.
    Hajókirándulás: délelőtt egy izgalmas hajókirándulásra indulhatunk, amelynek során pelikánokat, kormoránokat, rengeteg sirályt, sőt fókákat és kis szerencsével delfineket is láthatunk. A fókákat etethetjük is, miközben szinte körbeveszik a hajónkat, sőt fel is ugranak rá. Ezen a vidéken a füles fókák törpe változatai élnek, a hímek súlya azonban így is elérheti a 180 kilogrammot. Elhajózunk egy osztrigatelep közelében, miközben pezsgő kíséretében a fedélzeten meg is kóstolhatjuk ezt a különleges eledelt. Dél körül visszatérünk Swakopmund városába, hogy délután újabb kalandok elé nézzünk.
    Quadbike: az összes választható program közül kétségkívül a quadbike a legnépszerűbb. A „négykerekű motorokkal” a Namíb-sivatag homokjában száguldozhatunk. A kaland és az élmény hatalmas, ezért mindenkinek csak ajánlani tudjuk.
    Swakopmund: a nap végén folytathatjuk ismerkedésünket Swakopmund hangulatos belvárosával.

7. nap
Swakopmund – Spitzkoppe (szállás: kemping, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)


    Utazás: reggel elhagyjuk a szállásunkat és Swakopmund kedves kisvárosát. A damara nép földjére, Damaralandra utazunk, a varázslatos Spitzkoppe hegység lábához.
    Spitzkoppe: az „Afrika Matterhornjaként” is ismert gránithegység a Namíb-sivatagban található, a legmagasabb pontja 1784 méter. Az Afrika legszebb természeti látnivalói közé tartozó Spitzkoppe olyan, mint egy hatalmas sziklakert. Vörös színű, asztallap simaságú sziklák, függőleges tornyok, többtonnás sziklatömbök, ingókövek és sziklahidak jellemzik a vidéket. Ráadásként évezredes sziklarajzokat is láthatunk, amiket az egykor itt élt san törzs tagjai készítettek. Elfoglaljuk a táborhelyünket, majd a délutánunkat a sziklák között töltjük. Megkeressük a sziklarajzokat, felkapaszkodunk néhány kilátópontba és élvezzük a Spitzkoppe varázslatos hangulatát. A hegység legszebb arcát naplementekor nyújtja, amit méltó helyről csodálhatunk meg. (*) A mai éjszakát egy nomád táborhelyen töltjük.

8. nap
Spitzkoppe – Outjo (szállás: kemping, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)


    Utazás: kora reggel elhagyjuk a Spitzkoppe sziklás hegyvidékét és expedíciós járművünkkel a Kaokoland nevű vidékre utazunk.
    Himbák: kora délután érkezünk a himba törzs tagjai által lakott Kaokoland egyik településére. A himbák Afrika egyik legősibb és legtitokzatosabb törzséhez tartoznak, akik rendkívül erősen őrzik hagyományaikat. Igazi természeti népek, akik jórészt ma is leplekbe burkolózva vagy félmeztelenül járnak, vörösre festik a hajukat és bőrüket, valamint rengeteg saját készítésű ékszert hordanak. A himbák jelentős kulturális örökséget képviselnek Afrikában. A délután egy részét velük töltjük, miközben megismerkedünk a faluval, az itt élő emberekkel, a kunyhóikkal, a szokásaikkal és a hagyományaikkal.
    Outjo: az éjszakát Outjo kisvárosa mellett, egy kempingben töltjük.

9. nap
Outjo – Etosha Nemzeti Park
(szállás: kemping, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)


    Utazás: reggel útnak indulunk Namíbia északi tájai felé. Célunk Afrika egyik leglátványosabb és leggazdagabb vadvilággal rendelkező természetvédelmi területe, az Etosha Nemzeti Park. Fokozatosan magunk mögött hagyjuk a sivatagos tájakat, miközben egyre zöldebb és dúsabb lesz a növényzet. Ennek megfelelően egyre gyakrabban pillanthatunk meg egy-egy vándorantilopot, zebrát vagy struccokat.
    Etosha Nemzeti Park: délután már részt veszünk egy vadlesen, amelynek során az expedíciós járművünkkel lassan haladunk a nemzeti park útjain. A szigorú szabályok szerint a park területén nem hagyhatjuk el a járművet, mert itt már szép számmal akadnak ránk is veszélyes állatok. Lassan haladunk az Etosha poros útjain, és amint észreveszünk egy állatot, megállunk, hogy lefotózhassuk. A mai éjszakát a nemzeti park szélén, egy saját itatóval rendelkező kempingben töltjük. A vacsora után az itató közelében érdemes időznünk, ahol naplemente után számos nagyvad szokott összegyűlni.

10. nap
Etosha Nemzeti Park (szállás: kemping, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)


    Etosha Nemzeti Park: az egész napunkat az Etosha Nemzeti Parkban töltjük vadlessel. Szinte egész nap utazunk, de sokszor csak lépésben, és nagyon sok megállóval. Ezen a területen a zebrák, gnúk, struccok, vándorantilopok, nyársas antilopok, zsiráfok, sakálok, varacskos disznók, orrszarvúk, impalák a legelterjedtebb állatok, de kis szerencsével nagymacskákat és elefántokat is láthatunk. Az éjszakát ismét az Etosha kempingjében töltjük.

11. nap
Etosha Nemzeti Park – Divundu
(szállás: kemping, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)


    Utazás: reggel elhagyjuk az Etosha Nemzeti Park területét, de útközben még jó eséllyel találkozhatunk vadon élő állatokkal. A napunk legnagyobb része utazással telik, amelynek során Namíbia északkeleti része, a Caprivi-sáv felé haladunk.
    Divundu: késő délután érkezünk meg a mai szállásunkra, amely Divundu falu mellett, az Okavango folyó mentén található. A nap hátralévő részét a medence partján pihenéssel, és a nagyszerű természeti környezet felfedezésével tölthetjük.

12. nap
Divundu – Okavango-delta
(szállás: telepített sátrak, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)


    Okavango-delta: háromnapos kirándulásra indulunk az Okavango-deltába, bolygónk egyik legkülönlegesebb helyszínére, amely rendkívül gazdag élővilággal bír. Az Angolában eredő Okavango folyó 1430 kilométert tesz meg, de nem az óceán, hanem Afrika belseje felé. Amikor eléri a száraz Kalahári-medencét, a folyása lelassul és a vize – számtalan szigetet, lagúnát és folyóágat alkotva – szétterül. Az életet adó víz 15.000 négyzetkilométeren teremt rendkívül változatos és gazdag élőhelyet a vadvilágnak.
    Utazás az Okavango-deltába: reggel összepakoljuk a felszerelésünknek azt a részét, amire a deltában szükségünk lesz. A többi felszerelésünket az expedíciós járműben hagyjuk, mi pedig motoros hajókba szállunk. Az Okavango folyón indulunk a delta belső vidékei felé. A szállásunk egy fantasztikus fekvésű, folyóparti kempingben lesz, ahol telepített sátrakban két éjszakát töltünk. Délután egy izgalmas gyalogos vadlesre indulunk, hogy felfedezzük a delta növény- és állatvilágát. Láthatunk zebrákat, zsiráfokat, elefántokat és bivalyokat. (*) A vacsora után tábortűz mellett hallgathatjuk az izgalmas afrikai történeteket és a vadon titokzatos hangjait.

13. nap
Okavango-delta (szállás: telepített sátrak, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)


    Okavango-delta: az egész napunkat távol a civilizációtól, az Okavango mélyén töltjük. Kora reggel gyalogos vadlesre indulunk (*), majd a tswana nép keskeny csónakjaiba, mokorókba szállunk, amivel az Okavango mellékágain indulunk suhanunk hangtalanul. A mokorókat egy vezető hajtja egy hosszú rúd segítségével. A „mokorózás“ az Okavangóban hatalmas élmény, mivel igazán részei lehetünk a természetnek. Hang nélkül, buja növények és vízimadarak között suhanunk a háborítatlan vízivilágban.

14. nap
Okavango-delta – Divundu (szállás: kemping, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)


    Utazás: délelőtt összepakoljuk a felszerelésünket, elhagyjuk az Okavango-deltában fevő táborhelyünket és motoros hajókba szállunk. Az Okavangón utazva elhagyjuk a deltát és egészen Divundu faluig utazunk, ahol a már jól ismert kempingben állítjuk fel a sátrainkat.
    Sétarepülés: egy közeli kis repülőterén rendkívül látványos fakultatív programra nyílik lehetőség. Ötfős Cessna repülőgépekkel emelkedhetünk az Okavango-delta fölé és a magasból gyönyörködhetünk e roppant vízivilág ezernyi csodájában. Jó eséllyel láthatunk a repülőgépünk ablakából zsiráfokat, elefántokat és bivalycsordákat.

15. nap
Divundu – Kasane (szállás: kemping, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)


    Utazás: ezen a napon egy hosszú utazás elő nézünk. Végighaladunk a Caprivi-sávon, Namíbia északkeleti részén, majd belépünk Botswanába.  A célunk Kasane városa, amely több természetvédelmi terület határán és négy ország találkozási pontjánál fekszik.
    Kasane, Chobe folyó: késő délután érkezünk a mai szálláshelyünkre, ahol a sátraink felállítása után hajókirándulásra indulunk. A naplemente az egyik legszebb időszak a Chobe folyón, amiről magunk is megbizonyosodhatunk a hajó fedélzetéről. Közben láthatunk sok vízimadarat, varánuszokat, krokodilokat, vízilovakat és elefántokat.

16. nap
Kasane (szállás: kemping, étkezés: reggeli, ebéd, vacsora)


    Chobe Nemzeti Park: délelőtt a Kalahári-medence északi részén fekvő Chobe Nemzeti Parkba látogatunk, amely elsősorban a hetvenezres elefántpopulációjáról híres. Egy terepjárós szafarin veszünk részt, amelynek során sok ritka állatot láthatunk: varánuszokat, vízimadarakat, köztük halászsast, krokodilokat, vízilovakat és természetesen elefántokat.
    Kasane: a délutánt pihenéssel vagy különböző fakultatív programokkal tölthetjük Kasane környékén.

17. nap
Kasane – Victoria Falls (szállás: hotel, étkezés: reggeli)


    Utazás: reggel elhagyjuk Kasane kempingjét és egy rövid utazás után hamarosan belépünk Zimbabwéba.
    Victoria Falls: Zimbabwéban nem utazunk sokat; hamarosan meg is érkezünk a hangulatos Victoria Falls városába, ahol egy hotelben három éjszakára foglaljuk el a szállásunkat.
    Viktória-vízesés: a szobák elfoglalása után közösen indulunk a világ hét természeti csodája között számon tartott Viktória-vízeséshez, amit több kilátópontból is szemügyre vehetünk. A hatalmas zuhatagról így írt Livingstone: „a látvány olyan szép, melyet csak angyal láthat reptében“. A „mennydörgő füstnek“ is nevezett vízesésben annyi víz zúdul alá, hogy még száraz évszakban is lenyűgöző látványt nyújt. Másodpercenként 10 millió liter víz zúdul le egy 1,7 km széles sávban a vízesés 108 m mély szakadékába. A Viktória-vízesés mellett a világ legtöbb zuhataga eltörpül.

18-19. napok
Victoria Falls (szállás: szálloda, étkezés: reggeli)


    Victoria Falls: az utazásunk végén két teljes napot töltünk Victoria Falls városában pihenéssel és különböző fakultatív programokkal. A legnépszerűbb kalandprogram a rafting, amit valóban kár volna kihagyni. Nyolc fős gumitutajokkal, tapasztalt vezetők kíséretében vágunk neki a Zambézi vad hullámainak, hogy néhány óra múlva csuromvizesen, de rengeteg élménnyel érjünk partot. További lehetséges program a bungee jumping, a hajózás a Zambézin, illetve a helikopteres sétarepülés a Viktória-vízesés felett. Érdemes Vic’ Falls belvárosában is szétnéznünk, ahol a kézművesek piacán naphosszat alkudozhatunk a fekete árusokkal faragott zsiráfokra, vízilovakra, vagy helyben készült ékszerekre.

20. nap
Victoria Falls – Johannesburg – repülés Dubai felé
(éjszaka a repülőn, étkezés: reggeli)


    Repülés: délelőtt Victoria Falls repülőtérre utazunk, ahonnan Johannesburgba repülünk. Néhány órás várakozás után Dubai felé folytatjuk a repülésünket. Az éjszakát utazással töltjük.

21. nap
Dubai – Budapest (étkezés: repülőn szokásos)


    Repülés: hajnalban érkezünk Dubaiba, ahonnan Budapestre repülünk tovább. A délelőtti órákban szállunk le a Liszt Ferenc repülőtéren.


A gyalogtúrák nehézsége:

    Komolyabb gyalogtúrák nem szerepelnek a programban, de hosszabb-rövidebb gyalogos kirándulások több helyszínen is lesznek. A Namíb-sivatagban, a Spitzkoppe hegységnél és az Okavango-deltában is szervezünk kisebb túrákat. A terep a sivatagban homokos, a Spitzkoppe környékén sziklás, meredek. A túrák és kirándulások sikeres teljesítéséhez megfelelő túracipő szükséges és nem árt a túrázási tapasztalat sem.

Szükséges felszerelés:

    Túraöltözet: jól szellőző, nyárias viselet, kényelmes túracipő, szandál, fürdőruha, baseball sapka vagy kendő napszúrás ellen. Szükség lesz tartalék meleg ruhára, esőkabátra és polárdzsekire is.
    Túrafelszerelés: tavaszi/nyári hálózsák, egy 25-35 literes hátizsák az Okavango kiránduláshoz, törölköző, napszemüveg, napkrém, szúnyogriasztó, elemlámpa, távcső a vadleshez, esetleg egy (felfújható) kispárna a sátras éjszakákra.
    Az utazásra ne bőröndöt hozz, hanem egy erős anyagból készült sporttáskát! A bőrönd ugyanis nem fér el a jármű rekeszeiben.

Szállások:

    Windhoekban, Swakopmundban és Victoria Falls városában vendégházakban illetve hotelben lesznek a szállásaink. A szobák minden esetben kétágyasak. Mivel az egyes szobák beosztása különböző, ezért előfordulhat, hogy utasaink kis mértékben eltérő szobát kapnak.
    Az overland utazás során a legtöbb szállásunk kempingben lesz, ahol mindig tiszta mellékhelyiségek állnak rendelkezésre. A legtöbb kempingben úszómedence is található, a zuhanyzókban azonban nem mindig lesz forróvíz.
    A sátrakat a dél-afrikai partnerirodánk bocsátja rendelkezésre, amiket magunknak kell felállítani, lebontani és tisztán tartani. A sátrak kétszemélyesek, körülbelül 2,5 x 2,5 méter alapterületűek.
    Az Okavango-deltában előre felállított sátrakban fogunk eltölteni két éjszakát.

Étkezés és ivóvíz:

    Az utazás majdnem teljes időtartama alatt napi háromszori étkezést biztosítunk. Csupán néhány nap kell magunknak megoldani az étkezést, ami azonban nem jelenthet gondot, hiszen ezeken a helyszíneken mindig található több színvonalas étterem is.
    Reggelire illetve ebédre általában hideg élelmet kapunk, míg a vacsora mindig meleg. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az ételek három hét alatt egyesek számára egyhangúvá válhatnak.
    Kizárólag palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, amely számos helyen kapható. Másfél liter ivóvíz ára kb. 200-300 Ft.

Időjárás:

    A hőmérséklet napközben 25-35 °C között várható, a Namíb-sivatagban és az Okavango-deltában azonban nem ritka a 40 °C sem. A hőmérséklet hajnalra sem csökken le jelentősen. A leghűvösebb reggelek a Namíb-sivatagban várhatóak, ami körülbelül 18-22 °C-ot jelent.
    Záporok, zivatarok bármikor előfordulhatnak, amik sokkal intenzívebbek, mint Európában. Az utazásunk a száraz évszak idejére esik, így jelentős csapadékra nem kell számítanunk.
    Mindenhol nagyon erős napsütésre kell készülnünk.

Időeltolódás:

    A Dél-Afrikai Köztársaságban, Botswanában és Zimbabwéban nincs időeltolódás Magyarországhoz képest.
    Namíbiában - 1 óra.

Kommunikáció:

    Az angol nyelvet mindenhol használhatjuk.
    Mobiltérerő csak a lakott települések környékén van.
    A legtöbb szálláson wifin keresztül érhető el az internet.
Ár információk

A részvételi költség tartalmazza:

  •     Az utazást expedíciós járművel, terepjárókkal, hajóval, motorcsónakokkal és mokoróval.
  •     6 éjszaka szállást szállodában vagy vendégházban, kétágyas szobákban.
  •     10 éjszaka szállást kempingben, kétszemélyes sátrakban.
  •     2 éjszaka szállást kétszemélyes telepített sátrakban, az Okavango-deltában.
  •     18 reggelit, 12 ebédet és 12 vacsorát.
  •     Az útvonalengedélyeket és a nemzeti parkok belépődíját.
  •     A kempingszékek és a konyhai eszközök bérleti díját.
  •     A belépőket az alábbi helyszínekre: Sesriem Park, Etosha Nemzeti Park, Chobe Nemzeti Park, Okavango-delta, Viktória-vízesés.
  •     A sofőr, a szakács és a helyi vezetők díjait.
  •     Az irodánk túravezetését.

A részvételi költség nem tartalmazza:

  •     Az italokat az ebédek és vacsorák során.
  •     A további étkezést.
  •     A fent nem felsorolt belépőket és fakultatív programokat.
  •     A vízumok árát.
  •     A borravalókat és személyes kiadásokat.
  •     A poggyász- és balesetbiztosítást.
 
Repülőjegy és repülőtéri illeték:

  • Budapest-Windhoek illetve Victoria Falls-Budapest repülőjegy illetékkel együtt: 350.000 Ft-tól.
A repülőjegyek árai a jelentkezés idejétől függnek.
A repülőtéri illetékek összege a jegykiállításig változhat.
 
Az utazás részvételi költségéből adható törzsutaskedvezmény maximum 35.000 Ft.


Hírlevél feliratkozás