Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Közép-Itália kincsei I.
Olaszország, Észak-Olaszország
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ****
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

Sokak szerint Olaszország a világ műemlékekben leggazdagabb országa. A középkorból, illetve a reneszánsz és a barokk időszakából Olaszországon belül az ország középső részén található a legtöbb műkincs. Az irodánk e körutazásai Itáliának a középső régióit mutatják be úgy, hogy az elhelyezés végig 4 csillagos szállodákban történik.

Utazás

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, italautomata).

Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

5 éjszaka 4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.
(Figyelem: Olaszországban a büféreggelik általában egyszerűbb svédasztalt jelentenek.)

 

1. nap:
Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna útvonalon. Szállás Bologna vagy Firenze környékén (1 éj).

2. nap: Róma
Reggel továbbutazás Rómába. A várossal való ismerkedés első állomásaként látogatást teszünk a Vatikánban: Vatikáni Múzeumok a Sixtus-kápolnával, Szent Péter-székesegyház, Szent Péter tér. Szállás Róma környékén (2 éj).
Figyelem: A Vatikáni Múzeumok belépőfoglalásával kapcsolatos jelenleg hatályos szabályozás szerint a jegyek csak elővételben válthatóak meg, helyi idegenvezetéssel pedig legfeljebb 30 fős csoportok foglalása lehetséges. Ezen szabályozás miatt a csoportot várhatóan 2 részre kell bontani. A magyar nyelvű vezetést a múzeum nem tudja garantálni, ebben az esetben a tárlatvezetés várhatóan angol vagy német nyelvű lesz, de irodánk magyar nyelvű általános leírást is biztosít az érdeklődőknek. Előfordulhat, hogy a foglalás csak egyéni jeggyel (tárlatvezetés nélkül) vagy kivételes esetben egyáltalán nem lesz lehetséges, de az elmúlt években egyszer sem fordult elő, hogy valamelyik csoport ne tudta volna a Vatikáni Múzeumokat meglátogatni. 
Esetenként előfordulhat, hogy a Szent Péter-székesegyházat előzetes bejelentés nélkül bezárják, erre irodánknak sajnos semmiféle ráhatása nincs.


3. nap: Róma
Egész napos program az örök városban. A délelőtti órákban gyalogos városnézés Róma belvárosában: II. Viktor Emánuel emlékmű, Pantheon, Trevi-kút, majd szabadidő a Spanyol lépcső környékén.
Autóbuszos városnézést követően délután folytatódik a séta: Santa Maria Maggiore-bazilika, San Pietro in Vincoli-templom Michelangelo világhírű Mózes szobrával, Colosseum stb.

4. nap: Siena, San Gimignano
Utazás észak felé. A nap során Toszkána két középkorból itt felejtett kisvárosát nézzük meg:
Siena Olaszország legegységesebb hangulatú középkori gótikus városa, ahol szinte minden épület műemlék. Ezek közül kiemelkedik a csodálatos katedrális (tele műkincsekkel) és a világhírű gótikus városháza égbeszökő tornyával a főtéren, mely Olaszország egyik legszebb középkori tere.
Délután továbbutazás a közeli San Gimignanóba, Toszkána másik gyöngyszemébe. A falakkal körülvett óvárost középkori Manhattannek is szokták nevezni a XIII. században épült tornyos házai miatt. Séta a városban, látogatás a katedrálisban (szép középkori freskók), majd lehetőség felmenni a legmagasabb torony tetejére (panoráma a sikátorok világára és a hangulatos toszkán tájra).
Szállás Firenze környékén (2 éj).

5. nap: Pisa, Firenze
Délelőtt rövid látogatás Pisában, mely valaha Itália egyik legjelentősebb tengeri hatalma volt. A Csodák tere Olaszország egyik legszebb tere, itt található a román stílus három lebilincselően szép alkotása: a keresztelőkápolna, a székesegyház és a híres pisai ferde torony (a székesegyház harangtornya).
A késő délelőtti órákban továbbutazás Firenzébe. A nap nagyobbik részét a reneszánsz művészetek „fővárosában” töltjük. A közös séta során látjuk a város fő nevezetességeit, melyek közül a legjelentősebbek: a híres középkori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pompás középkori városházával (Palazzo Vecchio), a monumentális székesegyház gyönyörű harangtornyával és a keresztelőkápolnával, a Santa Croce-templom stb. A közös program után szabadidő, illetve idegenvezetőnkkel lehetőség további nevezetességek megtekintésére.

6. nap:
Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.


Figyelem: Közép-Olaszország több városában a turistabuszok alapesetben nem mehetnek a főbb látnivalók közelébe. Ezt utasaink számára úgy próbáljuk kényelmesebbé tenni, hogy Rómában minden csoportunknak olyan behajtási engedélyt vásárolunk („B” típusú engedély), amellyel a busz behajthat a belvárosba, és a főbb látnivalók közelében meg tud állni. Ez ugyan egy jelentősebb költségnövelő tényező, de így a római városnézések sokkal kényelmesebbé válnak.

A római programok sorrendje a bizonyos nevezetességekhez kapcsolódó foglalások függvényében felcserélődhet.

Ár információk

Időpontok Teljes részvételi díjak
2023. máj. 26-31.  174.500 Ft  
2023. szept. 22-27.  179.500 Ft
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, beleértve a szükséges behajtási engedélyeket a programban szereplő városokba (Siena, San Gimignano, Pisa, Firenze), illetve a belvárosi behajtási engedélyt Rómába (összesen kb. 12.500 Ft/fő), az 5 éjszakai szállást büféreggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a programokat és az irodánk idegenvezetőjét, de nem tartalmazza a belépődíjakat. 

Félpanziós felár:  34.700 Ft (5 háromfogásos vacsora) 

Egyágyas felár:  41.500 Ft (max. 4 szoba)

Betegség–, baleset– és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

Autóbusz felszállási lehetőségek:
6.00 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
7:00 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7:40 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
9:10 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hírlevél feliratkozás