Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Erdélyi szeretet szilveszterkor 2023
Románia, Székelyföld
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged–Budapest–Ártánd–Korond–Farkaslaka-Székelyszentlélek-Székelyudvarhely-Csíkszereda (650 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről a Budapest–Ártánd (határátkelő) útvonalon. Továbbutazva a Maros völgyén és a Király-hágón keresztül Szovátára érkezünk, ahol sétálunk a már-már ikonikus Medve-tó partján. Parajdon át érkezünk Korondra, ahol vásárolhatunk a színes kerámiákból és csergékből. Kalandozásunkat folytatva tovább utazunk Farkaslakára, ahol rövid pihenőt tartunk Tamási Áron szülőhelyén, megtekintjük síremlékét. Délutánra érkezünk Székelyszentlélekre, egy igazi székely településre, ahol gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb székely kapuk látványában. Székelyudvarhelyre érkezünk, ahol rövid sétát teszünk a Szoborpark körül a Főtéren. Folytatjuk utunkat a Nagy- és a Kissomlyó-hegy lábánál fekvő Csíkszeredára, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Vacsorát követően kedvünkre sétálhatunk a városban.

2. nap: SPA pihenés, majd „Tiltott” Csiki Sörgyár látogatás: sör cipóban sült csülökkel | Tusnádfürdő borvize és fenyvesei – Csíkszereda és Makovetz Imre (60 km)

Reggelit követően egyénileg élvezheti a szálloda wellness szolgáltatásait. Kedvére lazulhat el a medencékben, kényeztetheti magát a szaunában vagy a gőzfürdőben. Fakultatív ajánlatunk: a „tiltott” Csiki Sörgyárban érkezünk kései ebédre, ahol a kétórás organikusan gazdag programunk során korlátlan sörfogyasztás mellett cipóban sült csülök lakoma vár ránk! A Csomád-hegység lábánál elterülő Tusnádfürdőre érkezünk, ahol sétánk során megkóstoljuk a messze földön híres borvizet és megtekintjük borvíz múzeumát. Hangulatos délutánunkat követően a hagyományos csíki falvakon és a Hargitai fenyveserdők aljában a késő délutáni órákban lelki feltöltődésre érkezünk Csíkszeredára misére a Makovetz Imre által tervezett Angyalkás római-katolikus templomba, melynek üveg tetején angyalok tekintenek reánk (mise lehetősége a templomban). A közeli szállodánkba gyalogosan érkezünk vacsoraidőre. Esti programlehetőség a Csiki Játékszín újévi vidám-zenés óév búcsúztató műsorának megtekintése. (Amennyiben részt kíván venni a műsoron kérjük részvételi szándékát előre jelezze.)

3. nap: Csíkszereda és Csíksomlyó. Az 1000 éves határ és a Gyimes. Szilveszteri mulatság (110 km)

Reggelit követően városnézésre indulunk Csíkszeredán. Megtekintjük a késő reneszánsz kori Mikó várat (kívülről) és a Millenium Katolikus Templomot majd Csíksomlyóval folytatjuk az ismerkedést, mely mára a nemzeti együvé tartozás szimbólumává vált! A Fügéstetőn át érkezünk Gyimesbükkre, az ezer éves határhoz. A gyimesek látványa minden évszakban különleges, mind a táj, mind az itt élő csángók életvilága maradandó élmény. Fakultatív ajánlatunk: az 1000 éves határnál felejthetetlen pisztráng-ebéd vár bennünket. Kora délután megtekintjük a felújított Őrházat, elsétálunk a Kontumáci kápolnához és a Rákóczi várhoz. Visszatérve szálláshelyünkre készülődünk az esti szilveszteri mulatságra, majd jókedvűen búcsúztatjuk az Óévet!

4. nap: Mádéfalva és Csíkrákos | Szánnal a Hargitai fenyves erdők aljába (20 km)

Reggel még pihenünk…kipihenjük a mulatozás fáradalmait… A késői reggelit követően elsőként a Mádéfalvi emlékoszlopot ejtjük útba, ahonnan elindult a bukovinai székelyek kálváriája és élettörténete.Autóbusszal Csíkrákosra érkezünk, ahol fánkkal, forralt borral, forró gyógyteával várnak bennünket, majd meleg pokrócokkal bélelt szánokra szállunk és elindulunk a Hargita felé. Élvezzük a téli táj szépségét, varázsát, melyet a csiki medencére való rálátás tesz teljessé. (Amennyiben a hó mennyisége nem teszi lehetővé a szánozást, a programot lovas szekerekkel bonyolítják le.) Délutánra érkezünk vissza a tábortűz melegébe, a ropogó tűz mellett melegedhetünk, majd ezt követően hagyományokkal teli igazi székely eszem-iszom fogad bennünket. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap: Csíkszereda – Agyagfalva – Segesvár – Gyulafehérvár –Szeged – Budapest (650 km)

Reggeli után hazafelé indulunk a Hargitán át, Agyagfalvára, a székelyek nemzetgyűléseiének színhelyére, mely a „székelyek rákosmezeje”. Megtekintjük emlékművét. Fehéregyházán keresztül érkezünk Segesvárra, melynek belvárosa világörökség részekén vár ránk! Sétálunk Petőfi Sándor nyomdokán, melynek során megtekintjük a költő szobrát is. Láthatjuk Apor Vilmos vértanú püspök szülőházát, majd rövid szabadidő a várdombon ívelő sétálóutcán. A városból gyönyörű kilátás a Küküllő-folyó völgyébe mely pillanattal búcsúzunk. Utunk hazafelé szász városokon keresztül Gyulafehérvárra vezet, ahol bepillantást teszünk Erdély leghíresebb románkori székesegyházába. Déván keresztül és a Maros völgyén Nagylakon keresztül utazunk hazafelé. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Ártánd útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásnál ezt kérjük, vegyék figyelembe!) Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


 


Ár információk

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 12.29.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 175.500 Ft / 481 EUR
1 ágyas felár: 49.500 Ft / 136 EUR
Szilveszteri vacsora (kötelező): 39.800 Ft / 110 EUR


Utazás: autóbusszal 
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobákban 
Ellátás: 4 reggeli, 3 vacsora 


Utasbiztosítás (Classic): 3.500 Ft 
Utasbiztosítás (Prémium): 4.550 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 5.750 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.

Útlemondási biztosítás: az alapár 2,8%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt! 
Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni! 
1000 éves határnál pisztrángozás: 5.500 Ft / 16 EUR
Újévkor a Hargitán át szánnal, ebéddel: 21.500 Ft / 59 EUR
SPA használat a szállodában: 12 EUR/3 óra
Csiki sörgyár látogatás ebéddel 9500 Ft/ 27 EUR
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR 
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 EUR 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)

Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 13.500 Ft/fő / 37 EUR

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged – Kecskemét – Budapest útvonalon. Az oda- és visszautazás útvonala eltérő! Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 4x reggelit és 3x vacsorát

- alap program szerinti programokat és városnézéseket 

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- szilveszteri vacsorát

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Hírlevél feliratkozás