Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Szicíliai körutazás - Kultúrák találkozása
Olaszország, Szicília
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, melynek birtoklása a történelem során mindig különös jelentőséggel bírt. Az ókori görög és a gótikus építészet emlékei mellett a művészeket évszázadok óta megihlető természeti szépségek birodalma, ahol az Etna és a vulkanikus Eoli (Lipari) -szigetek nemcsak a geológusokat nyűgözi le.

Utazás: Budapest – Catania – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal. A körút során légkondicionált olasz autóbusszal.
Elhelyezés: Taormina környékén 3*, Palermo környékén 4* szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió (7 alkalommal vacsora)

1. nap: Budapest – Catania – Piazza Armerina
Repülés Cataniába a reggeli órákban. Utazás PIAZZA ARMERINA városába. A pezsgő életű, virágzó, vidékies kisváros részben középkori, részben barokk épületeinek köszönheti sajátos hangulatát. A római korból fennmaradt Villa Casale-t a XX. században feltárt mozaikjai tették világhírűvé. Következő állomásunk a festői fekvésű CEFALÚ. A hangulatos tengerparti kisváros egy meredek sziklatömb lábánál épült ki. Dómja Szicília egyik legfontosabb normann kori műemléke. A román stílusú templom ékes dísze a mozaikok. Érdekes összehasonlítás a közel 2 ezer éves alkotások és a közel 1 ezer éves műremekek között. Szállás Palermo környékén.

2. nap: Palermo – Monreale
Ismerkedés PALERMO belvárosával. A város ötvözi az európai és keleti vonásokat, az arab hatástól a normannig, stílusjegyeiben a barokktól a szecesszióig. Városnézés: Normann palota, székesegyház, Piazza Pretoria stb. Délután látogatás a román építőművészet egyik csodálatos alkotásában, a MONREALE-i Dómban. Szállás Palermo környékén.

3. nap: Agrigento – Taormina környéke
Irány a déli part! AGRIGENTO ókori görög templom-együttese a kor legjelentősebb archeológiai emlékhelye.
A Templomok völgye, Szicília egyik ékköve. Az ókorban Akragasz néven virágzó görög város volt. Miután római fennhatóság alá került, Agrigentum lett a latin neve. Görög területen sem találunk ilyen lenyűgöző ókori műemlékegyüttest, mint itt Agrigentoban. Programunk befejezése után utazás a sziget keleti partjára.
Szállás, Taormina környékén.

4. nap: Etna – Taormina
Kirándulás az ETNA-ra, Európa legmagasabb, aktív vulkánjára. Fakultatív lehetőség: utazás kabinos felvonóval és terepjáróval kb. 3.000 méteres magasságba. A festői TAORMINA-ban a város nevezetességét, a görög színházat tekintjük meg, mely Csontváry festménye alapján ismerős számunkra. Szállás Taormina környékén.

5. nap: Vulcano – Lipari (Eoli-szigetek)
Szicília észak-keleti kikötőjéből, Milazzoból indulva, mintegy egyórányi hajóút után érjük el a kis szigetcsoportot a türkizkék Tirrén-tengeren, mely több elszórt sziklaszirtből és hét festői szépségű szigetből áll. Körbehajózzuk a VULCANO szigetet, majd irány a LIPARI sziget, ahol kikötünk. Látogatás a Régészeti Múzeumban. Szabadidő után visszatérünk hajóval Milazzoba, onnan pedig autóbusszal a Taormina környéki szálláshelyünkre.

6. nap: Siracusa
SIRACUSÁ-t a görögök alapították, de a rómaiak hódításával is virágzott. Legendás polgára volt Archimédesz, a természettudós itt dolgozta ki a nevét viselő fizikai törvényt. Főbb látnivalók: Görög színház, római amfiteátrum, Aretusa forrása, Szent János katakomba, és a legújabb kori zarándok templom, Madonna delle Lacrime, amelyet II. János Pál pápa őszentsége avatott fel. Szállás Taormina környékén

7. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás az Alcantara szurdokba és Savocába
Pihenés vagy fakultatív kirándulás az Etnáról lezúduló olvadékvíz vájta kemény bazaltsziklák közé, az Alcantara szurdokba, ahol őshonos szicíliai növényeket is láthatunk. A szurdok megközelítése lifttel és lépcsőn keresztül történik. A patak vize még a forró nyári hónapokban is igen hideg. Továbbutazás a hegyek között megbújó kisvárosba, SAVOCA-ba, ahol a Keresztapa című filmeposz első részének egyes jeleneteit forgatták. Amennyiben a pihenést választják a tengerparton, „vízi cipő” ajánlott a kavicsos tengerpart miatt. Szállás Taormina környékén.

8. nap: Catania – Budapest
Reggel utazás a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a délelőtti órákban, a menetrend függvényében.

A programok sorrendje időjárás és a nyitvatartás függvényében, felcserélődhet!

UNESCO Világörökségek:
- Siracusa városa
- Agrigento régészeti helyei
- Eoli-szigetek
- Villa Casale

A változtatás jogát fenntartjuk!

Ár információk

Teljes ár: 439.000 Ft (384.000 + kb. 55.000 rep. illeték + csomagdíj)
Félpanziós felár (7 vacsora): 29.000 Ft
Egyágyas felár: 88.000 Ft

A teljes ár a belépőjegyek- és Lipari-szigetek hajójegyek árait, a fülhallgatót (kb. 150 €), valamint az etnai terepjáró és felvonó árát (kb. 75 €) nem foglalja magában.

Fakultatív kirándulás (min. 20 fő esetén):
- Alcantara szurdok és Savoca belépővel: kb. 50 €

Minimális utaslétszám: 25 fő 
Garancia felár: 24.000 Ft (20-24 utas)

Az árakat 1 EUR = 390 Ft árfolyamig garantáljuk! 

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2,8 % 
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervizdíj / Borravaló: 15,- €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervizdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).

A teljes ár a 472/2017. (XII. 28.) 14. §. (1) c) Korm. rendelet szerinti ár, mely az indulásig az ÁSZF-ben foglaltak szerint változhat.

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?olaszorszag

 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
Hírlevél feliratkozás