Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Lengyel történelmi és hanza városok 2023
Lengyelország, Krakkó
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Czestochowa – Lodz (780 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten és Parassapusztán keresztül Szlová­kiába, majd Katowicén át Czestochowába érkezünk. Felkeressük a keresztény világ egyik legfontosabb zarándokhelyét, a czestochowai Madonnát. Évente 4-5 millióan ke­resik fel a híres Fekete Madonnát mely a Jasna Gora-i kolostorban ta­lálható. Lodz, a divat, a szecesszió és a film fővárosába az esti órákban érkezünk. Lengyelország "legkapi­talistább" fővárosában játszódik Reymont: "Az ígéret földje" című regénye. Szállásunk Lodzban vagy környékén lesz. 

2. nap: Lodz és Varsó (130 km)

Reggeli után a „lengyel Manches­ter” városával ismerkedünk. A mint­egy 4 kilométer hosszú, hangulatos bevásárló utcáján egymást érik az üzletek, éttermek és kávézók. Hol­lywoodi mintára neves lengyel szí­nészek, rendezők csillagai díszítik a járdát. Mintha Ázsiában járnánk, riksa taxiba is ülhetünk. Továbbu­tazunk a Visztula-folyó által ketté­szelt lengyel fővárosba, Varsóba, a gazdasági, kulturális és politikai központba. Megtekintjük újjáépített óvárosát, a Királyi Palotát és Varsó jelképét – a Tudomány és Kultúra Palotáját (kívülről). Autóbuszos vá­rosnézés során láthatjuk az Elnöki Palotát, a Nagyszínházat és a vá­rosközpont modern felhőkarcolóit. Szállásunk Varsóban vagy környé­kén lesz.

3. nap: Gdansk – a Hanza város (340 km)

Korai reggelit követően a Hanza város, Gdansk felé indulunk. A déli órákban érkezünk Lengyelország legfontosabb kikötővárosába, mely hajógyártásáról vált ismertté, ko­rabeli hajótulajdonosok és keres­kedők „kirakatvárosa” volt. A tipi­kus Hanza városban egy gyalogos útvonal épült ki a XVII. századbeli stílusban újjáépített épületek kö­zött, melyet mindkét végén remek városkapuk határolnak. Ezt a részét a városnak gyakran Királyi Útnak nevezik, mert a városba érkező ki­rályok itt vonultak végig. Városné­zésünk során láthatjuk az óvárosi városházát és a Mária templomot, a Neptun szökőkutat, a Hosszú ut­cát és az Arany kaput. Szállásunk Gdanskban vagy környékén lesz.

4. nap: Marlbork vára – Torun – Gniezno – Poznan (380 km)

Reggelinket elfogyasztva, dél felé indulunk, Marlbork várát megte­kintve. A német lovagrend közép­kori kastélya a világ legnagyobb téglájából épült vára (világörökség része). Tovább utazva a Visztula-fo­lyó mentén elterülő Torun középkori városába érkezünk, ahol megcso­dálhatjuk a régi városházát, melyet több alkalommal újjáépítettek. A városban számos gótikus, barokk és reneszánsz ház áll, többek közt Kopernikusz állítólagos háza a XV. századból. Láthatjuk a Szent János székesegyházat, a XIV. században épült Szűz Mária és Szent Jakab templomokat. Megkóstolhatjuk a híres toruni "pernik"-et (mézeska­lácsot), amely Lengyelország "édes névjegye". Wielkopolska területén, a tavakkal körülvett Gniezno-ba, Lengyelország első fővárosába ér­kezünk. Megtekintjük a II. Világhá­ború után újjáépített monumentális gótikus székesegyházat, sétálunk belvárosában. Tovább utazunk Poz­nan felé, szállásunk Poznanban vagy környékén lesz. 

5. nap: Poznan – Kornik és Wroclaw (170 km)

Megreggelizünk, majd Poznan ne­vezetességeivel ismerkedünk: az első számú műemlék a városháza és a régi piactér reneszánsz építé­szete. A társas káptalan temploma és a régi jezsuita épületcsoport többi tagja szintén értékes műem­lék. A régi piactér feletti dombon a királyi vár áll, s körülötte a városfal maradványai. Meghatározzák a vá­ros arculatát a „császári negyed” épületei, sok temploma, palotái és kastélyai. Poznant elhagyva a nagyszerű állapotban fennmaradt neogótikus Kornik várkastélyba lá­togatunk. A fényűzően berendezett főúri lakhely épületében gazdag könyv, bútor, szobor és festmény gyűjtemény található. A várkastély körül mintegy 3000 fajtából álló nö­vénnyel tarkított, nagykiterjedésű díszpark található. Tovább utazva az Odera folyó által kettészelt, Európa Kul­turális Fővárosa 2016’ címet viselő Wroclawba érkezünk. A város nagy részét a háborúk után újjáépítették megőrizve régi állapotát, így mi is így láthatjuk a gótikus városházát a piactéren, a város legnagyobb barokk épületcsoportját, az egyete­met és a város legrégebbi részén, a Tumski szigeten fekvő gótikus keresztelő Szent János székesegy­házat. A Szent Erzsébet templom tornyából gyönyörű kilátás nyílik a városra. Szállásunk a lengyel-cseh határ környékén lesz.

6. nap: Morava-folyó és Olmütz – Budapest – Szeged (600 km)

Reggeli után a Morava-folyó men­tén épült Olmütz városába érke­zünk. A városközpontban több, kel­lemes hangulatú tér található. Ezek egyike a Felső tér, melyen a város­háza van és az alamóci orloj (óra) a XV. századból. Jellegzetes műemlé­ke az alamóci érseki székesegyház, a Szent Vencel dóm, ahol 1469-ben a cseh és morva nemesség egy része Mátyás királyt cseh királlyá kiáltotta ki. Pihenőt követően haza­felé utazunk Brno-Pozsony útvona­lon. Rajkánál lépünk be Magyaror­szágra. Budapestre az esti órákban érkezünk, majd tovább utazunk Szegedre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest-Parassapuszta útvonalon csatlakozókat kérjük, ezt vegyék figyelembe!)

Ár információk

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06.20., 08.29.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj (06.20.): 171.000 Ft / 444 EUR
Részvételi díj (08.29.): 167.000 Ft / 434 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 13.000 Ft / 34 EUR/fő*)
1 ágyas felár (06.20.): 74.000 Ft / 192 EUR
1 ágyas felár (08.29.): 65.000 Ft / 169 EUR
5x vacsora felár (20 főtől): 47.000 Ft / 122 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 4.200 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 5.460 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 6.900 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 5 éjszaka szálloda***, 2 ágyas, tus/wc-s szobákban
Ellátás: 5x reggeli


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 7 EUR + 200 PLN
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 20 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 13.000 Ft / 34 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Parassapuszta (határ) útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

 - 5 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 5x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- 5x vacsora felárat

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépők és jegyek árait

- audioguide/fülhallgató árát, ha a létszám indokolja (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- Colonnade baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás