Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Advent Salzburgban
Ausztria, Salzburg
Indulás
Szállás típusa:
Panzió
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busz
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

Karácsonyi vásárok Salzkammergutban
3 nap / 2 éjszaka


1. nap: Szeged – Kecskemét – Budapest – Gmunden – Oberndorf – Hellbrunn-i kastély (660 km)

Elutazás Szegedről a hajnali órákba, a Budapest-Hegyeshalom útvonalon a salzkammerguti tavak vidékére. Első állomásunk a Traunsee „fővarosa”, az elegáns Gmunden. Tóparti sétánya, híres szállodasora még télvíz idején is lenyűgöző látvány, a hatalmas hegyek lábánál pedig ott húzódik a Habsburgok szárazföldi és tavi kastélya, udvarukban apró adventi vásárral. Innen a Salzach parti Oberndorf falucskába megyünk tovább. Itt született a „Csendes éj” című karácsonyi dallam, amelyre múzeum, valamint elegáns kis kápolna emlékeztet. A település híres karácsonyi postahivataláról is, ahol különleges bélyeggel és pecséttel ellátott képeslapot küldhetünk haza. Napunkat a salzburgi hercegérsekek hellbrunni kastélyának kertjében rendezett fényűző adventi vásárban zárjuk. Estére Erkezünk Salzburg környéki szálláshelyünkre (2 éj).

2. nap: St. Gilgen, Hallstatt és az adventi Salzburg (160 km)

Reggeli után a salzkammerguti tavak gyöngyszeméhez indulunk. Kabinos felvonóval (időjárás függvényében) a Dachstein magaslataiba utazunk (felvonójegy!), ahonnan tiszta idő eseten páratlan kilátást élvezhetünk a környező hegyek fenséges látványát. Tovább utazva a fecskefészek szerűen hegyoldalba simuló Hallstattba látogatunk (UNESCO világörökség). Különleges élmény meglátogatni a hófedte városka páranyi hegyi temetőjét és híres csontkápolnáját. Késő délután Salzburg adventi hangulatának varázsát elvezhetjük. A számos templom is a közelgő karácsonyt hirdeti. Az égetett mandula, a meleg gesztenye, a forró puncs és a frissen sült alma csodás illatának senki sem tud ellenállni, akárcsak a legkülönbözőbb vásárfiának, legyen az mézeskalácsszív, betlehemi figurák vagy karácsonyfadísz. Vacsoránkat szálláshelyünkön fogyasztjuk el.

3.nap: Salzburg – Budapest – Szeged (550 km)

Reggeli után Salzburg nevezetességeivel helyi idegenvezető kíséretében ismerkedünk: a fellegvárban kezdjük, ahova fogaskerekűvel jutunk fel. A várból csodálatos kilátás nyílik a városra. Városnéző sétánk során ismerkedünk a belvárossal: piactér, dóm, Mozart szülőháza, az Ünnepi Játékok színhelye, Mirabell kastély, Getreidegasse házai. A középkort idéző, ünnepi díszbe öltözött utcáktól, a „Muzsika hangja” városától a déli órákban búcsúzunk. Hazafelé indulunk, Hegyeshalom határátkelőn keresztül az esti órákban érkezünk Budapestre, majd tovább utazás Szegedre.


Ár információk
Árak és felárak (1 főre)
Részvételi díj:
57.800 Ft
1ágyas felár: 9.000 Ft
2x vacsora felár:8.500 Ft
Utasbiztosítás (BBP): 1.695 Ft
CL PLUS biztosítás*: 7.100 Ft
Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 2 éjszaka szálloda ***
Ellátás: 2x reggeli
Fakultatív programok (20 főtől)
Dachstein felvonójegy: 15,6 Euro
Belépők és jegyek tájékoztató árai: 40 Euro
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 11 Euro
Minimális létszám: 35 fő
Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest- Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!
Hírlevél feliratkozás