Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Tavasz Andalúziában - csoportos csillagtúra tengerparti pihenéssel
Spanyolország, Körutazás Spanyolországban
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ****
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás
csoportos csillagtúra tengerparti pihenéssel
 
Andalúzia, mely terület a Sierra Nevada többezer méteres csúcsaitól egészen a hosszú, homokos tengerpartig nyúlik, gyönyörű városairól, bikaviadalokról, mecsetjeiről és nem utolsó sorban a sherryjéről és sonkájáról híres. Utazásunk során a mór emlékek világörökségi épületeit látogatjuk meg, Granada fenséges épületegyüttesét, Sevilla gyönyörű tereit és Katedrálisát Kolumbusz síremlékével, majd pihenünk picit a Nap partján, vagyis a Costa del Sol-on.
 

Megtelt!

 

Dátum:  2024. május 02-09.     
Időtartam: 8 nap/7 éj

Utazás: közvetlen menetrendszerinti repülőjárattal
Repülési idő: kb. 3,5 óra
Elhelyezés: 4 csillagos szállodában
Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora büférendszerben, vacsorához ¼ üveg víz és ¼ üveg borfogyasztás)
Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető fogadja érkezéskor a Malaga-i repülőtéren
Minimum létszám: 20 fő (fakultatív programok esetén min. 10 fő)

 

Tavasz Andalúziában ajánlatunk programleírása

 

1. nap:   

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, utazás közvetlen járattal, érkezés Malagába. Szállás elfoglalása, vacsora. (7 éj).

 

2. nap: Ronda

Járjon utána, mi ejtette rabul Hemingwayt, Orson Wellest. Az andalúz falvak egyik legszebbikében sétát teszünk a Bikaviadal Arénában, mely Spanyolország legrégebbi arénája, a Mór Király Házánál, az Új Hídnál, valamint meglátogatjuk a szalézi rend alapítójáról elnevezett házat, Don Bosco házát. A ház kertjéből fantasztikus kilátás nyílik a hídra és a szakadékra, mely Ronda városát kettéosztja.

 

3.nap: Sevilla
Sevilla Andalúzia fővárosa, Spanyolország egyik legsajátosabb légkörű települése. Velázquez és Murillo szülővárosa, egy lüktető, fejlődő, rendkívül elegáns világváros. Sevillában panoráma városnézés busszal, mely során érintjük az 1929-es Expo pavilonjait, a Maria Luisa parkot, az Amerika és a Spanyolország teret, az egykori dohánygyár épületét. Ezt követi a gyalogos városnézés, amikor sétálunk a hajdani zsidónegyed szűk utcácskáiban és megnézzük a katolikus világ egyik legnagyobb székesegyházát. Itt található Kolumbusz sírja és a Zurbarán, Murillo és Goya képeknek köszönhetően egy szépművészeti múzeumban érezheti magát az ember. A katedrális tornyából nyílik a legszebb panoráma a városra. Az esi órákban térünk vissza a szálláshelyünkre.

 

4. nap:

Pihenés a tengerparton.

Fakultatív programlehetőség: kirándulás Cordobába.

A X. században Córdoba volt Nyugat-Európa kulturális központja, az emirátus, majd a kalifátus fővárosa. Meglátogatjuk a nagymecsetet, amely valóban nagy, az egyik legnagyobb a világon és egészen rendkívüli, mert egy része katedrálisként működik. A XIV. százai zsinagóga Andalúzia egyetlen, Spanyolország három középkori zsinagógája közül az egyik. Sétálunk az egykori zsidó negyedben, megnézzük a híres belső udvarokat és az I. századi római hidat. Ára: 49 000 FT/fő, jelentkezés és díjfizetés legkésőbb a hátralék fizetéssel egyidőben.

 

5. nap: Granada

A kihagyhatatlan! Reggeli indulás után rövid pihenő útközben, majd érkezés Granadába. A kirándulás gerincét az Alhambra és Generalife együttesben tett séta alkotja. Minden jelző kevés az ott látható szépség leírásához. az Alhambra az újkor egyik építészeti csodája, Spanyolország leglátogatottabb műemléke. Erőd, paloták és kertek lenyűgöző egysége, az arab szultánok munka- és lakóhelye 250 éven keresztül. A programot egy séta egészíti ki a központban. Szabadidő, majd az esti órákban visszaérkezés a Costa del Sol-ra.

 

6. nap:

Pihenés a tengerparton.

Fakultatív programlehetőség: kirándulás Gibraltárra.

Az angol fennhatóság alá tartozó „Sziklához” (A kiránduláshoz érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!) kirándulunk. Gibraltárba érve helyi mini buszokra szállunk át, melyek egy kb. másfél órás kirándulás során elvisznek minket a félsziget legérdekesebb helyeire. A városon keresztül eljutunk Gibraltár legdélibb pontjára, ahonnan jó időben látszanak Afrika partjai. Felkeressük a Szent Mihály cseppkőbarlangot, és megismerkedünk Gibraltár leghíresebb lakóival, a hegyoldalban szabadon élő majmokkal. A buszos kirándulás után szabadidő a hangulatos, multikulturális városka felfedezéséhez, melynek színes sétálóutcáján egymást érik a vámmentes árukat kínáló üzletek. Ára: 49 000 Ft/fő, jelentkezés és díjfizetés legkésőbb a hátralék fizetéssel egyidőben.

 

7. nap:

Pihenés a tengerparton.

Fakultatív programlehetőség: Kirándulás Marokkóba, Tangerbe.

Korai indulás Algeciras vagy Tarifa kikötőjébe, ahonnan a Gibraltári szoroson át kb. 1 órás hajóút után érkezünk meg Tangerbe. Érkezés után egy buszos városnézés vár ránk egy kilátóig, ahonnan megtekintjük a Földközi-tengert és az Atlanti -óceánt. Ezután gyalogos sétát teszünk a kasbahban, ami az óváros erőddel körülvett része. Sétálunk a szűk utcácskákban, betekintést nyerünk a kézművesek műhelyeibe. Ebéd egy tipikus marokkói étteremben, ahol megkóstolhatják az ország nemzeti eledelét, a kuszkuszt. Ellátogatunk egy szőnyeget árusító üzletbe és ha időnk engedi, egy gyógyszertárba. (A kiránduláshoz útlevél vagy érvényes személyi igazolvány szükséges) Ára: 80 000 Ft/fő, jelentkezés és díjfizetés legkésőbb a hátralék fizetéssel egyidőben.

 

8. nap:

Reggeli, kijelentkezés a szállodából. Ezen a napon ismerkedünk Malagával. A városnézésünk keretében először a város felett emelkedő Gibralfáró kilátóhoz megyünk fel, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra és a kikötőre. Megnézzük az Alcazaba palotai erődítményt, majd ezután gyalogosan folytatjuk a városnézésünket, a Katedrális, mely egy mecset helyén épült, Picasso szülőháza a Plaza de la Merced téren, mely Malaga egyik legszebb tere kerül megtekintésre.  Szabadidő, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás.

 

A programok sorrendje változhat! 

Ár információk
Részvételi díj 2 fő részére kétágyas elhelyezéssel                     Ft/fő                Létszám /fő            Összesen  Ft/2 fő  

Csomagár útlemondási biztosítással (1,4%)                               459 900              2                           919 800 Ft

 
Repülőtéri illeték kb.                                                                      70 000                 2                          140 000 Ft  
Részvételi díj  kétágyas szobában 2 fő részére                                                                                 1 059 800 Ft  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 70 000 Ft/fő, 1 db kézipoggyász (40 x30x20xcm), 1 db 20 kg-os feladható csomag, elsőbbségi beszállás, ülőhely választás (első sorok és XXL lábtéres ülőhelyeken kívül), szállás 7 éjszakára félpanziós ellátással, programok a leírás szerint belépőkkel (fakultatív programok esetében is), útlemondási biztosítás*.

A részvételi díj nem tartalmazza: szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 20 € /fő), utasbiztosítás.

További árak:

egyágyas felár: 90 000 Ft/fő

Kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 20 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 10 000 Ft/fő kedvezmény

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő szervizdíjat/borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 
Hírlevél feliratkozás