Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Thaiföld - a Távol-Kelet varázsa I. körutazás és nyaralás 2024
Thaiföld, Körutazás Thaiföldön
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ****+
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás
Utazás:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal egyszeri átszállással Bangkokig és vissza. Thaiföldön légkondicionált autóbusszal.

Szállás

5 éjszaka 4 csillagos szállodákban, 4 éjszaka (Hua Hinben) 5 csillagos szállodában; kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szállodáknak van saját szabadtéri úszómedencéje, a szobákban légkondicionáló, műholdas tv, telefon, hűtőszekrény vagy minibár áll utasaink rendelkezésére.

Ellátás

Büféreggeli, valamint a 3., 5., 6., és a 7. napon ebéd, a 11. napon vacsora / fakultatív vacsora a 4. naptól a 10. napig.

 

1. nap:
Elutazás Budapestről egyszeri átszállással Bangkokba.

2. nap: Bangkok
Megérkezés után transzfer a szállodába (3 éj). Pihenés, szabadprogram.
Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus táncok
Vacsora egy thai étteremben jellegzetes thaiföldi ételekkel, közben pedig látványos jelmezekbe öltözött thai táncosok bemutatójában gyönyörködhetünk.
A fakultatív program ára: 9.600 Ft (garantált program).
Megjegyzés: A fakultatív programra való jelentkezéskor vegyék figyelembe, hogy a program késő estig tart (kb. 22 órakor érnek vissza a szállodába). Az időeltolódást nehezebben viselő utasoknak érdemesebb inkább ezen az estén a pihenést választani. Aki minden fakultatív programon részt vesz, annak az utazás az átlagosnál fárasztóbb lehet.

3. nap: Bangkok
Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi furcsaságaival, felejthetetlen műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. A 7-8 órás városnézés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha-szoborral), valamint a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha-szoborral). A városnézés fénypontjai a Királyi Palota pompás épületegyüttese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben.

4. nap: Damnoen Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Szabadprogram Bangkokban, pihenés a szállodában, illetve annak úszómedencéjénél.
Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom
Egész napos autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra (kb. 12 órás program). Először a Damnoen Saduak úszó piacot látogatjuk meg, amely a leghíresebb úszó piac Thaiföldön, majd továbbutazás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe. A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen körülmények következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd megtekintése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett emlékmúzeumban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ legnagyobb buddhista chedijénél.
A fakultatív program ára: 17.900 Ft (ebéddel) – garantált indulás.

5. nap: Bang Pa-In, Ayutthaya
Elutazás autóbusszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). Továbbutazás Ayutthayába (UNESCO világörökség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik legjelentősebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környezetben lenyűgöző hatást gyakorolnak a turistákra (templomok, kolostorok, Buddha-szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben.
Továbbutazás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban (1 éj).

6. nap: Phitsanulok, Sukhothai
Phitsanulok fő szenzációja a Wat Yai, a Nan folyó partján található XIV. században épült templom. Itt található a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön.
Közép-thaiföldi kirándulásunk fő állomása Sukhothai romvárosa (UNESCO világörökség). A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának maradványait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított.
Ebéd egy helyi étteremben, majd délután visszautazás autóbusszal Bangkok irányába, szállás Ayutthayában (1 éj).

7. nap: Petchaburi (Phra Nakhon Khiri Történelmi Park, Baan Puen Palota)
Utazás Hua Hin tengerparti üdülővárosába. Útközben Petchaburi városában látogatás a Phra Nakhon Khiri Történelmi Parkban. A város szívében álló magaslaton épült fel ez a látványos palotaegyüttes, melyet Mongkut király építtetett az 1800-as évek közepén. A legmagasabb domb tetején álló fehér Jomphet pagodából szép kilátás nyílik a környező dombtetőkön álló épületekre (paloták, templomok, chedik). Ebéd egy helyi étteremben, majd fotószünet a Baan Puen Palotánál, melynek különlegessége, hogy itt elsősorban európai építészeti stílusjegyekkel találkozhatunk. Szállás Hua Hinben, tengerparti szállodában (4 éj).

8. nap: Hua Hin
Szabadprogram Hua Hinben.
Hua Hin üdülővárosa a Thai-öböl partján fekszik, Bangkoktól délnyugatra. A valamikori kicsiny halászfalut királyi üdülőhellyé alakították át, itt található a király nyaralója. A település mind a mai napig megtartotta kisvárosi hangulatát. Ugyanakkor a modern turisztikai infrastruktúra is megtalálható itt, ötvözve a régi idők épületeivel - hangulatos cölöpös házak vendéglőkkel, hatalmas bevásárlóközpontok, éjszakai piac, hotelek, víziparkok, strandok, rengeteg napfény, kirándulási lehetőségek stb.

9. nap: Hua Hin, Khao Sam Roi Yot Nemzeti Park
Szabadprogram Hua Hinben.
Fakultatív program: Khao Sam Roi Yot Nemzeti Park.
Egész napos kirándulás a közeli Khao Sam Roi Yot Nemzeti Parkba. Ez Thaiföld legrégebbi tengeri nemzeti parkja, melynek thai elnevezése szerint 300 hegycsúcsot számolhat meg az utazó a több mint 200 millió éves hegység területén. Mangroveerdők, szép mészkő szigetek, kilátópontok bújnak meg a hegyek és völgyek között. Lehetőség fürdésre a park egyik homokos strandján, majd ebéd egy helyi étteremben. Délután kb. 1 órás hajózás a nemzeti parkban, melynek során szép kilátás nyílik a környező hegyekre és völgyekre, megfigyelhetjük a madárvilágot és a helyi halászok életébe is bepillanthatunk.
A fakultatív program ára: 22.800 Ft (ebéddel) – min. 10 fő esetén.

10. nap: Hua Hin
Szabadprogram, pihenés a tengerparton.

11. nap: Hua Hin, Thaiföld skanzenje
Délelőtt szabad program Hua Hinben (délben kell csak elhagyni a szobákat).
Utazás Bangkok felé, útközben megálló Thaiföld skanzenjénél, amely a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma. Az ország minden részéből hoztak ide épületeket, illetve Thaiföld legtöbb híres épületének másolatát is felépítették. A látogatók itt néhány óra alatt megismerkedhetnek szinte az egész ország építészeti kincseivel és néprajzával.
Vacsora egy helyi étteremben, majd transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thaiföldről.

12. nap:
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban.

Ár információk

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2023. nov. 9-20.  504.000 Ft + 162.400 Ft (reptéri ill.) = 666.400 Ft  
2023. nov. 30 - dec. 11.  504.000 Ft + 162.400 Ft (reptéri ill.) = 666.400 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 30 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést, a felsorolt programokat a fakultatívok kivételével, a szükséges belépődíjakat, a 9 éjszakai szállást reggelivel, a 3., 5., 6. és 7. napon ebédet, a 11. napon vacsorát, az útlemondási biztosítást, az irodánk idegenvezetőjét a budapesti indulástól a budapesti érkezésig és a helyi idegenvezetéseket. 

Vacsora felár:  68.500 Ft (7 bőséges vacsora a 4. naptól a 10. napig) 

Egyágyas felár: 161.000 Ft

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
Hírlevél feliratkozás