Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Perzsa emlékek - Irán tavasszal
Irán, Körutazás Iránban
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás
A Közel-Kelet látnivalókban talán leggazdagabb országa Irán, a kultúra és civilizáció egyik bölcsője. Itt virágzott egykor az ősi Perzsia birodalma és a Biblia szerint maga az Édenkert. Hatalmas - hazánknál 18-szor nagyobb – területén változatos tájak és háromezer év páratlanul gazdag történelmének lenyomatai várják az ide látogatót, aki örökké a szívébe zárja ezt a csodálatos országot.



Utazás: Budapest – Teherán / Siráz – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós-WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és napi egy főétkezés).

 

1. nap: Budapest – Teherán
Reggel elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Irán fővárosába, a mintegy 14 millió lakosú Teheránba. Megérkezés a késő esti órákban Teheránba, majd transzfer a szállodába. Szállás Teheránban.

2. nap: Teherán
Reggeli után látogatás az ősi Perzsia 2500 éves történelmének emlékeit bemutató Archeológiai Múzeumban, majd az egykori uralkodói rezidencia, a Golesztán Palotaegyüttes megtekintése. Később a Pávatrónt és az iráni sahok koronáit kiállító Ékszermúzeum felkeresése. Szállás Teheránban.

3. nap: Isfahan – Kashan
Elutazás autóbusszal Isfahanba, útközben Abyaneh vörös vályogfaluja majd Kashan felkeresése, a sivatag szélén fekvő oázisváros, mely tradicionális stílusban épült házairól híres. Borujerdi, a dúsgazdag kereskedő gyönyörű széltornyokkal díszített házának megtekintése, majd pihenő a természetes forrású kútjairól nevezetes Fin kertben. A program után továbbutazás Isfahanba. Szállás Isfahanban.

4. nap: Isfahan
Egész napos városnézés Isfahanban, Irán talán legtöbb látnivalójával rendelkező városában: séta az Imam téren, látogatás az Ali Qapou palotában, és az iszlám építészet remekműveinek számító Imam és Sheikh Lot Follah mecsetekben. Rövid vásárlási lehetőség a térről nyíló nagybazárban. Délután látogatás az örmény negyedben található Vank Katedrálisban, mely Isfahan egyik legnagyobb és legszebb temploma, majd a város egykori, mára már kiszáradt folyóján átívelő hangulatos, régi hidak megtekintése. Szállás Isfahánban.

5. nap: Isfahan – Yazd
Reggeli után a város világörökségi helyszíneinek felkeresése, a negyvenoszlopos Chehel Sotun palota majd a Péntek mecset megtekintése. Továbbutazás Irán és a világ egyik legrégebbi óvárosával büszkélkedő Yazdba. Szállás Yazdban.

6. nap: Yazd
Reggeli után városnézés Yazdban: séta a nyüzsgő sikátorokban, látogatás a Jame mecsethez és az Amir Chakhmaq komplexumhoz. Majd az iszlám előtti, ősi perzsa vallás, a zoroasztrizmus jegyében épült Tűz Templomának felkeresése. Nevezetessége az itt őrzött, több mint ezernégyszáz éve lobogó szent tűz. Az iráni körutazás napi programja egy kirándulással zárul a város melletti, sivatagi temetkezési helyhez, a Csend tornyához. Szállás Yazdban.

7. nap: Shiraz – Pasargad
Kora reggel továbbutazás autóbusszal Shirazba. Útközben megálló Pasargadban, ahol az Akhamenid dinasztia alapítójának, Kürosz királynak a sírhelye található. Elutazás a Naqshe Rostam sziklafalhoz, ahol több perzsa uralkodó, többek között Dareiosz, valamint Xerxész kőbe vájt sírhelye látható. Továbbutazás Irán egyik legcsodásabb helyére, a Világörökség részét képező Persepolisba, melyet mintegy 2500 évvel ezelőtt, a legendás királyok, Dareiosz és Xerxész építettek. Séta az egykori főváros romjai között. Megérkezés Shirazba, majd az Imam Zade Aliebne Hamzeh tükörmecset megtekintése. Szállás Shirazban.

8. nap: Shiraz
Egész napos városnézés Shirazban, Irán és Perzsia egyik legrégebbi városában, mely gyönyörű kertjeiről is híres: ezek közül a Narenjestan vagy az Eram kert, majd a város egyik legszebb mecsetének a Nasir ol Molk mecsetnek a megtekintése. Látogatás a híres perzsa költő Háfiz sírjánál. Délután séta a belvárosban: a Karim Kán erőd (Arg) és a Vakil mecset felkeresése. Idő függvényében a híres iráni költő Saadi sírjának megtekintése kívülről. Az iráni körutazás este szabadprogrammal, vásárlási lehetőséggel zárul. A szállodai szobákat a késő elutazásig használhatják utasaink.

9. nap: Shiraz – Budapest
Az éjjeli órákban transzfer a repülőtérre és elutazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre.


 UNESCO Világörökségek:
- Teherán Golesztán Palota
- Kásán: Fin kert és pavilonjai
- Iszfahán: Chehel Sotun palota, Csalogánykert, Imam tér, Péntek mecset
- Jazd: óváros és a Doulatábád kert széltornya
- Paszargadai romkert és Nagy Kürosz mauzóleuma
- Persepolis romvárosa
- Shiraz: Perzsa (Eram)-kert
Ár információk
A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Teherán és Siráz – Budapest útvonalon, átszállásssal Dohában
- körutazáson a közlekedést légkondícionált autóbusszal
- 7 éjszaka szállást egyszerű, helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- a 8. nap este késői kijelentkezés a szállodai szobákból
- félpanziós ellátás 7 alkalommal a 2. naptól a 8. napig
- városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyeket a program szerint

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 143.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- vízum díjat: kb. 24.000,-Ft
- az iráni vízum ügyintézési díját: 5.000,- Ft
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)
- kötelező szervizdíjat / borravalót: 40,- USD
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő személyes jellegű kiadásokat

Egyágyas felár március:120.000,-Ft

Egyágyas felár április:   100.000,-Ft
Hírlevél feliratkozás