Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
KENYA - TANZÁNIA SZAFARI
Kenya, Körutazás Kenyában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás
Időtartam: 12 nap/ 11 éjszaka

Indulási időpontok:

2019. január 01 - december 31
2020. január 04 - december 19
Kéthetente szombati napokon Nairobiból


 
Ez a szafari arra törekszik, hogy megmutassa Kenya és Tanzánia legszebb részeit. Utunk során a nemzetközileg legismertebb Nemzeti Parkokat, de kevésbé ismert területeket is bejárunk. Találkozni fogunk a helyi törzsekkel, köztük a híres maszájokkal.

1. NAP: NAIROBI

Találkozó Nairobiba. Nairobi Kenya fővárosa és egyben legnagyobb városa. 2,7 millió lakosával (elővárosokkal együtt) a legnépesebb város Kelet-Afrikában. Vacsora egy helyi étteremben (saját költség).

2. NAP: RIFT VALLEY HASADÉK

Reggeli után a várost hátunk mögött hagyva észak felé utazunk és közben élvezhetjük a Nagy Rift-völgyre nyíló fantasztikus kilátást. Ezután leereszkedünk a völgybe és a növény és madár világban gyönyörködünk. Az éjszakát kempingben töltjük.

3. NAP: LAKE NAIVASHA

Egy rövid utazással eljutunk a Lake Naivashai partján lévő kempingbe. Pihenés közben figyelhetjük a vízilovakat. Délután meglátogatjuk Elsamere-t, ahol teázunk Joy és George Adamson egykori otthonában. Vacsora és szállás kempingben.

4. NAP: MASAI MARA

Ma átvágunk Kenya legszebb részein, kevésbé ismert utakon és számos maszáj falut keresztezve az úton. A Masai Mara Kenya leghíresebb parkja, amely a tanzániai Serengeti fennsík kenyai részén található és Kenya leggazdagabb vadrezervátuma. Az időjárás kellemes, ritkán túl meleg. Amikor esik, majdnem mindig késő délután vagy este. Július és október között, amikor gnúk milliói vándorolnak, ez a Masai Mara legnagyobb és máshoz nem fogható szenzációja. Találkozhatunk elefántok hatalmas csordájával, orrszarvúval, Thompsons és Grants gazellával, áldozatukra vadászó oroszlánnal, leopárddal. A Mara folyóban láthatunk vízilovakat. Zebrákat június végén láthatunk, ekkor jönnek lelegelni a zöld füvet az áprilisi-májusi hosszú esős időszak után. Vacsora és a következő két éjszaka kempingben a Park mellett.

5. NAP: MASAI MARA

Egész napos vadles a Masai Mara parkban, amely jól ismert a nagy vadállományáról. Piknikebéd a Mara folyó partján, ahol nagy számban élnek hatalmas krokodilok és vízilovak. Vacsora és szállás kempingben.

6. NAP: LAKE VICTORIA

Masai Marat hátunk mögött hagyva belépünk Tanzániába, majd leereszkedünk a Viktória-tóhoz. Ez a tó sok helyinek biztosít megélhetést, akik a vizéből halásznak. A Viktória-tó Afrika legnagyobb állóvize, felületét tekintve a világ harmadik legnagyobb tava, ha pedig csak az édesvizű tavakat vesszük számba, akkor a második. Vizén három ország osztozik, és innen ered a Nílusnak a torkolatától legtávolabbi ága. Pihenés és a helyi piac meglátogatása. Ebéd útközben. Vacsora saját költségén egy helyi étteremben. Szállás a vízhez közeli kempingben.

7. NAP: SERENGETI

Belépünk a világ legelismertebb vadrezervátumába, a Serengeti Nemzeti Parkba. Ebben a parkban hatalmas koncentrációban található számos ragadozó, patások és madarak a végtelennek tűnő füves és akáciákkal tarkított síkságon. A park területe közel 15 ezer négyzetkilométer. Hatalmas, dimbes-dombos, füves terület, mely szinte eggyé válik a horizonttal. Több mint 1,5 millió gnú vesz részt évenként a vándorlásban a friss legelő felé, a Serengeti déli részétől a Masai Mara Nemzeti Parkba vándorolnak (mely a Serengeti északi, kenyai kiterjedése). Vadles a parkban nyugatról keletre haladva, ebéd útközben. Vacsora és szállás a Seronera kempingben.

8. NAP: SERENGETI - NGORONGORO

Reggeli vadles után elhagyjuk a Serengetit és belépünk a Ngorongoro Természetvédelmi Területre, ahol megfigyelhetjük ahogy a maszájok terelik a szarvasmarháikat a vadon élő állatok között, ahogy ezt teszik évszázadok óta. Ebéd útközben. Vacsora és szállás a híres Simba táborban, a csodálatos Ngorongoro kráter szélén.

9. NAP: NGORONGORO - MASAI

Hajnalban kezdünk el leereszkedni a kráterbe, ahol lehetőségünk lesz megtekinteni Afrika szinte minden állatfaját, többek között a ritka fekete orrszarvút. A világhíres vadrezervátumot a világ nyolcadik csodájaként emlegetik. Ngorongoro egy hatalmas vulkán volt, mely több millió évvel ezelőtt összedőlt és egy 18 km széles krátert hagyott maga után. Az erdő növényekben gazdag, buja, tele van kúszónövényekkel, rikoltozó majmokkal, melyet a hajnali köd még elrejt előlünk. Itt találhatók a világon a legsűrűbben az állatok (több mint 25. 000 nagytestű emlősállat és a BIG Five). Mielőtt elhagyjuk a parkot, megebédelünk a Simba kempingben. Vacsora és két éjszaka szállás egy maszáj falu melleti kempingben.

10. NAP: MASAI FALU

Ezt a napot a maszáj faluban és környékén fogjuk tölteni, megismerve kultúrájukat és táncaikat. A maszáj az egyik legkisebb törzs Kenyában, kb. 400 éve érkeztek Etiópiából. Vadállatokra is vadásznak, de nem esznek vadhúst, csak a bőrét használják fel. A férfiak a harcosidejük leszolgálása után nősülhetnek. A feleségért tehénnel kell fizetni, így sokszor csak idősebb korukban tehetik meg, hogy megházasodjanak. Külön nyelvük van, bár manapság beszélik a szuahélit is. Kiválasztott népnek tartják magukat, nincs vezetőjük vagy királyuk, mégis tökéletesen egységes csoportot alkotnak, s híven ragaszkodnak évezredes hagyományaikhoz. Minden étkezés és a szállás kempingben.

11. NAP: ARUSHA

Kora reggel indulunk Arushaba, amely a gyönyörű Meru hegy lábánál található. Ebéd saját költségen. A délutánt a nyüzsgő városban és a helyi piacokon töltjük. Vacsora egy helyi étteremben saját költségén. Szállás kempingben.

12. NAP: NAIROBI

A reggelit követően transzfer Nairobiba, a reptérre. Útközben gyönyörű tájakon haladunk keresztül és tiszta időben lenyűgöző kilátás nyílik a hatalmas Kilimandzsáróra.
Ár információk

Részvételi díj: 895.000 Ft/fő - 2020. évben
                        
Áraink tartalmazzák:
közlekedést, szállást, belépőket, engedélyeket, angol idegenvezetőket és a legtöbb étkezést.

Nem tartalmazzák:
repülőjegyet és reptéri illetéket (188.500 Ft/fő-től), italokat, borravalókat, vízumokat és a fakultatív kirándulások árát.

Vízum: Kenyába, Tanzániába történő belépéskor fizetendő, 50-50 USD/fő.

Fontos: A program 18 és 55 év között ajánlott. Útviszonyok, az időjárás, vagy egyéb előre nem látható körülmények szükségessé tehetik az útvonalváltozásokat. Párnára, törölközőre és hálózsákra szükség van ezen a túrán. Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel és vízummal utazhatnak Kenyába és Tanzániába. Malária és sárgaláz elleni védekezés szükséges. Az ajánlott valuta az USA dollár, kis címleteket feltétlenül hozzon magával.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
Hírlevél feliratkozás