Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Szardínia-Korzika, Nyárutó a legszebb mediterrán szigeteken (Repülövel)
Olaszország, Szardínia
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülő
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

Szardínia és Korzika

Info:

[rb]Odafelé repülővel, hazafelé autóbusszal (fakultatív repülős hazautazás)

3 - 4* -os szállodában

4 büfé reggeli, 2 kontinentális reggeli + 3 vacsora (1. 3., 5.,napon)

Természeti látnivalók

Magyar csoport kísérő

 

100%-os Indulási garancia

Leiras:

1. nap: Budapest - Alghero

Elutazás Budapestről 10:45 h-kor a Wizz Air járatával. Érkezés 12:50 h-kor, majd transzfer Algheroba. Útközben rövid megálló észak Szardínia legjelentősebb őskori temetkezési helyénél, az Anghelu Ruju-nál. Ezt követően a szállodai szobák elfoglalása. Délután gyalogos városnézés Algheroban.  A város Barcelonata néven (kis Barcelona) vált ismertté, és majdnem 400 évig katalán, illetve spanyol uralom alatt állt. Ennek a hatása még ma is érezhető.  A műemlékekben gazdag, katalán óvárosban, többek között megtekintjük a 14. században emelt San Francesco templomot és a később épült Santa Maria Dómot.  Este szabadprogram a hangulatos városban. Szállás a belváros közelében a Hotel El Balear 3* szállodában.

2. nap: Alghero - Nuraghek völgye - Cagliari (250 km)

Reggeli után folytatjuk a sziget felfedezését. Dél felé haladunk, különböző történelmi korok nyomában, a Nuraghék völgyében. Először a sziget egyik legszebb, középkori műemlékét, a toszkán stílusban épült Saccargia bazilikát tekintjük meg. Ezt követően egy érdekes, 18 teremből álló sziklába vájt barlangrendszert tekintünk meg, a Nekropolisz di Sant'Andrea Priut, amely Szardínia egyik legjelentősebb régészeti lelőhelye.
A délutáni órákban érkezünk meg a sziget fővárosába, Cagliariba. Városnézés a bástyákkal körülvett óvárosban, ahol megtekintjük a római kori amfiteátrumromjait, a katedrálist és az Elefánt tornyot. Este fakultatív szárd vacsora egy hangulatos helyi étteremben (3 fogásos menü itallal kb 30 Eur/fő).
Szállás a belváros közelében a Hotel Panorama 4* szállodában. 

3. nap: Cagliari - Barumini - Arborea  (120 km)

A fővárostól búcsúzva Baruminibe utazunk, ahol a sziget legnagyobb és legépebben maradt, ötezer éves, megalit korból származó Nuraghe komplexumát tekintjük meg, mely 1996-óta a Világörökség része. Érkezés után közel másfél órás sétát teszünk az erődítmény belsejében, zegzugos folyósokon, magas lépcsökön keresztül, miközben bepillanthatunk az izgalmas és titokzatos múltba.
Délután érkezünk Arboreában található szállásunkra. Este szabadprogram, fürdési lehetőség a szálloda medencéjében, illetve a közeli tengerparton.
Szállás a Hotel Horse country Resort 4* szállodában.

4. nap: Arborea - Castelsardo - Santa Terresa Galluria - Bonifacio (230km)

Reggeli után a sziget északi részén haladunk. Kirándulásunk első állomása a kivételes fekvésű Castelsardo, melyet a tenger fölé magasodó, sziklaszirten épült vár ural, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a végtelen tengerre. Rövid séta az óvárosban, melynek szűk kis utcái romantikus hangulatot árasztanak. Ezután Santa Terresaba utazunk. Itt elbúcsúzunk Szardíniától, hogy megismerhessük Korzikát, a Szépség szigetét. Már az áthajózás is egy felejthetetlen élmény. Csodálatos a látvány, ahogy a hajó megközelíti Korzika legszebb városát, a mészkőfennsíkon fekvő Bonifaciot. A csodálatos öböl fölött, a házak szédítően ,,kapaszkodnak" a fjord szélébe.
Korzika legdélebbi városa lélegzetelállító fekvésével ejti rabul az utazót. A 60 méter magas félsziget tetején fekvő óvárosból csodálatos panoráma nyílik. A labirintusszerű utcák történelmi hangulatot árasztanak.  Érkezés után gyalogos séta a felsőváros ódon házai között. Este szabadprogram, szállás Bonifacioban. Szállás a Hotel Santa terresa 3* szállodában.

5. nap: Bonifacio - Sarténe - Ajaccio (170 km) 

Reggeli után a déli part fölött húzódó panoráma úton haladunk. Útközben rövid fotószünet a Rocher du Lion-nál, mely egy természet alkotta, fekvő oroszlán szobor. Ezután Sarténe felé folytatjuk utunkat.  A 15. századi település, - ,,a legkorzikaibb korzikai város" - különleges atmoszférával várja látogatóit. Az ódon, vastag falú, szürke gránit házak sokat megőriztek karakterükből és a tradíciókból. Az utcácskák labirintusában sétálva érezzük a középkor hangulatát. A városnézést követően a délutáni órákban érkezünk Ajaccioba, a sziget fővárosába. Először a császár monumentális emlékművét látogatjuk meg, mely híres hadjáratait dicsőíti. Ezután gyalogos városnézésre indulunk, megtekintjük Napóleon szülőházát (csak kívülről), majd a Szent János Keresztelő Kápolnát, ahol a császárt megkeresztelték. Este szabadprogram a császári városban. Szállás a belvárosban a Hotel Du Golf 3*/ szállodában.

6. nap: Ajaccio - Porto - Calvi (110 km)

Ajaccio-tól búcsúzva a korzikai utazás egyik legszebb útvonala vár ránk.
Először a látványos nyugati part mentén haladunk a Les Calanches fantasztikus vörös szikláin keresztül, mely a világ csodái közé tartozik. Még a jól felkészült utazót is szinte lehengerli az a ,,színjáték", amit itt a természet alkotott. Vörös gránitból álló, valóságos sziklarengeteg. Meredek falak, oszlopok, tornyok, meglepő formák jellemzik a tájat, melyeket a nap, a szél, az eső és a tenger páratartalma formált. Végigsétálunk a 2 km hosszan húzódó vörös sziklák között. A háttérben felbukkanó mélykék tenger lenyűgöző kontrasztot teremt. Folytatva utunkat egy csodálatos öböl tárul elénk a mélyből, melynek partján egy festői település, Porto bújik meg.  Rövid pihenő Portoban, majd a sziget belseje felé utazunk. A Col de Verghio hágón keresztül érjük el a híres Scala di Santa Regina vadregényes sziklarengetegét. A Golo folyó fölé magasodó hegyek között lélegzetelállító látvány fogad, melynek folytatásaként, szelídebb tájon haladva érkezünk Ile Rousseba. Rövid séta a gránitsziklás városban, majd Calviba utazunk. Szállás a Hotel Mariana 3* szállodában.

7. nap: Calvi - Saint Florent - Patrimonio - Bastia - (Savona)  (130 km)

Reggeli után felfedezzük Calvit. A háttérben meghúzódó magas hegyek szinte körülzárják a kivételes fekvésű várost, melyet a tenger fölé magasodó Fellegvár ural. Az erőd megtekintése után, rövid szabadprogram, majd az északi parton haladva Saint Florent-ba utazunk. A hangulatos városka mólója sokakat St Tropezre emlékeztet. Fő látnivalói: a kikötő szinte vízbe érő házai és a plébániatemplom körüli középkori óváros. Ezt követően a közeli Patrimonio-ba látogatunk, ahol egy családi pincészetben megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a Cap Corse legjobb borait.
A finom borok ,,kiséretében" a sziget legnagyobb városába, Bastiaba utazunk. Séta a régi kikötő felett álló óvárosban, majd a 17. sz-i Keresztelő Szt. János templomhoz látogatunk, mely kéttornyú, barokk homlokzatával a város jelképévé vált. A városnézés után szabadprogram. A behajózásig még kihasználhatjuk az időt néhány ajándék vásárlására, majd a barokk város központjában található, nyüzsgő St Nicola tér egyik teraszán, zamatos gesztenyesört kortyolgatva vehetünk búcsút a szigetektől. 
20:00 h-kor indulás Savona felé, éjszaka a komphajón, kabin felár ellenében kérhető.

8. nap: Savona -Budapest (1130 km)

A reggeli kikötést követően (07:00 h) folyamatos utazás, rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül hazafelé. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Fakultatív hazautazás repülővel: útközben megállás a Milano/Bergamo repülőtérnél, ahol egyénileg igénybe vehetik a 22:35 h-kor induló Ryanair járatát, mely 00:05 h-kor érkezik Budapestre.

Az UNESCO Világörökségi listáján szereplő helyek:

  • Szardínia: 
    Su Nuraxi lakó komplexum 1997-óta az Unesco kulturális Világörökség része. 
  • Korzika: 
    A portoi öböl és a Les Calanches területe 1983-óta az Unesco természeti Világörökség része.

Programok:

Ehhez a programhoz nem tartozik fakultatív kirándulás.

További információk:

Várható menetrend (változhat)

Légitársaság: Wizz Air
Oda út: Budapest - Alghero: 10:45 - 12:50

Utazás Wizz Air járattal

Utasaink a fedélzetre személyenként 1 darab max. 10 kg súlyú kézipoggyászt vihetnek fel (max. 55 x 40 x 23 cm nagyságú), illetve a kézipoggyászon felül személyenként 1 db max. 20 kg súlyú (max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú) bőröndöt adhatnak fel.
A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.
Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.
Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

További információk 2:  

Az út idegenvezetője

Tanács Gábor

 

Tanács Gábor utazásszervező, idegenvezető az ELTE TFK történelem-földrajz szakán végzett tanár. Katonai hagyományőrző, művészettörténet oktató. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Európa, kiemelt szakterülete a hadászat, hadtörténet, technikatörténet. Az elmúlt negyed évszázadban módja nyílt megismerni a világ számos táját, és gyakorlati tapasztalatokat szerezni elsősorban az öreg kontinensen, Európában. Specialitása a kis csoportos, személyre szabott, tematizált programok vezetése. Hobbija a munkája: az utazás, az egyes területek mozaik-képének a világ egységes képébe illesztése. Kedvenc szállodái: a történelmi hangulatú udvarházak, kastélyszállók, karavánszerájok. Kedvenc étele a pármai sonka, kedvenc itala az indiai fekete tea. Kedvenc városai a középkori hangulatú, meleg tenger közeli, várfalakkal övezett kisvárosok. Aktív amatőr sportoló, sportkedvelő, egy gyermek édesapja.

Ár információk

Az ár tartalmazza:
1 éjszaka Algheroban 3*-os szállodában félpanzióval1 éjszaka Cagliariban 3*-os szállodában büfé reggelivel1 éjszaka Arboreában  4*-os szállodában büfé félpanzióval1 éjszaka Bonifacioban 3*-os szállodában kontinentális reggelivel1 éjszaka Ajaccioban 3*-os szállodában félpanzióval1 éjszaka Calviban 3*-os szállodában büfé reggelivel1 éjszaka a komphajón reggeli nélkül (kabin felár ellenében kérhető)3 vacsora (1. 3. és 5. napokon)kompjegy Santa Teresa Gallura - Bonifacio/  Bastia - Savona útvonalakon kikötői adóval, korzikai illetékkel autóbusz közlekedésmagyar idegenvezető 

Az ár nem tartalmazza:
[]repülőjegy Bp-Alghero Útvonalon illetékkel, kézipoggyásszal32.000 Ft/ fő ( változhat)Elsőbbségi beszállás: (Ez a szolgáltatás garantálja a kézipoggyász fedélzeten történő szállítását)kb. 2500 Ft/fő-tőlHelyfoglalás: (Ez garantálja az együtt utazóknak az egymás meletti ülőhelyeket)kb. 1500 Ft/fő-tőlútlemondási biztosítás1,5% (kötelező)idegenforgalmi adó16 EUR/fő (helyszínen fizetendő) Egyéb költségekBBP biztosítás 565 Ft/fő/naptól feladható poggyász17.000 Ft/db (20 kg)kabinfelár hazafelé: 2 fő esetén 11.200 Ft/fő, 3 fő esetén 7.500 Ft/fő, 4 fő esetén: 5.600 Ft/főegyágyas felár:72.500 Ft/fő belépőkkb 25 - 30 EUR/főfakultatív hazautazás repülővel (Milano/Bergamo - Budapest)20.000 Ft/fő-től + feladott poggyász (Ryanair)

Hírlevél feliratkozás