Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Szardínia - Kirándulási lehetőséggel Korzikára - csoportos körutazás
Franciaország, Korzika
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ****
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

csoportos körutazás


Előfoglalási kedvezmény
3 hónappal indulás előtt: 17 000 Ft/fő

 

Szardínia, ország egy országban. Csodálatos tengerpartok, titokzatos legendák. A luxus üdülőhelyek és a hegyi városok kontrasztja.


Dátum: 2020. szeptember 15-20.

Időtartam: 6 nap / 5 éj

Utazás: Közvetlen menetrend szerinti diszkont repülőjárattal

Repülési idő: kb. 1,5 óra

Elhelyezés: 4 csillagos szállodákban

Ellátás: Félpanzió

Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű helyi idegenvezető kíséri

Minimum létszám: 20

 
Szardínia ajánlatunk programleírása

1.nap Alghero

Elutazás Budapestről a délelőtti órákban Alghero repülőterére. Városnézés a sziget nyugati partszakaszának legismertebb városában, Algheróban. A tengerbe kiszögelő városból sugárzik a régi spanyol falak bája. Idillikus napszítta falaival, macskaköves utcáinak labirintusával szinte egy régi katalán központ kel életre előttünk. Vacsora a szállodában. Szállás Alghero (1 éj)


2.nap Castelsardo, Gallura régió és a Smaragd Part

Castelsardo az egész sziget egyik legszebb, legjellegzetesebb látnivalója. „Tömény Szardínia”. Együtt van itt minden, amit a szárd világról turistaként elképzelünk. A kék tengerből kiemelkedő, hatalmas trachitkúp csúcsán a vár körül kialakult városka nehezen járható, lépcsős utcácskákkal, érintetlenül hagyott védfallakkal és kőházakkal – hamisítatlan középkori hangulat. Innen a Gallura vidéken Tempio Pausania irányába indulunk tovább. Jellegzetes gallurai faluképpel találkozunk itt, a környék más településeire is jellemző vakolatlan, világos szürke színű gránitházakkal. A délután a Smaragd-part elegáns üdülőhelyén, Porto Cervo-ban tett látogatással ér véget. Vacsora a szállodában. Szállás Golfoö Aranci (2 éj)


3.nap Fakultatív programlehetőség Korzika (Bonifacio)

A napot pihenéssel vagy kirándulással tötlthetjük. Fakultatív kirándulás Korzikára. Hajóval utazunk a korzikai Bonifacióba, a Paul Valery francia költő által „Korzika festői városának” nevezett településre. A kikötőben tett rövid sétát követően kisvonattal utazunk tovább az óvárosba. A fakultatív program díja: 44 900 Ft/fő. Vacsora a szállodában.


4. nap Nuoro, Orgosolo

Az utazás a sziget szíve felé veszi az irányt, a festői erdőkben gazdag Barbagia hegyvidékre, mely Szardínia és egyben Nyugat-Európa talán egyik legvadregényesebb vidéke. Nuorót a legrégebbi szárd városnak is nevezik, hiszen mindmáig megőrizte ősi arculatát. Innen olajfaligeteken és szőlőültetvényeken át vezet az út Orgosoloba, a hegység közepén található városba, ahol ma kb. 200 falfestményt csodálhatunk meg a kőből épült házak falain, de még a környező sziklákat is befestik a helyiek. Valódi képeket, tájakat, politikai, történelmi eseményeket ábrázolva, egyedülálló hangulatot teremtve. Piknikebéd az erdőben, grill húsokkal, igazi szárd kenyérrel és borral. Szállás Oristano (1 éj)


5. nap Tharros, Cabras és Barumini

Oristano leginkább a kb. 20 km-re található, különleges látványt nyújtó ókori Tharrosról, az i.e. X. században alapított, eredtileg főniciai, azután pun, majd római város romos maradványairól ismert.. Az ásatási terület megtekintését követően továbbutazva megpillanhatjuk a nádasokkal, lagúnákkal szegélyezett Cabras-tavat, majd megérkezünk Cabrasba. A vízparton régi halászházak állnak a modern, fehér falú épületek között, gazdáik ma is az ősi, sásból és nádból kötözött csónakokkal halásznak.A délután a Barumini közelében található, i.e. 1300-ból származó „Nuraghe su Nuraxi” nurágémezőre látogatunk, amely a Földközi-tengernyugati medencéjének legnagyobb megalit kori kultúremlékének számít. Vacsora a szállodában. Szállás Cagliari (1 éj)


6.nap Cagliari, hazautazás

Délelőtt városnézés a sziget legnagyobb városában, a sziget fővárosában, Cagliariban.

Jellegzetesen mediterrán éghajlatának köszönhetően az építészeti látnivalókon túl különleges növényzete, hatalmas méretű fái és virágai is említésre méltóak. Hazautazás cagliariból a kora esti órákban.


A programok sorrendje változhat!
Ár információk

A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 5 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: 28 000 Ft/fő, feladott poggyász (13 000 Ft/10 kg vagy 22 000 Ft/20 kg-os csomag), belépőjegyek a nevezetességekhez (helyszínen fizetendő kb. 30 €/fő), idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), utasbiztosítás.

Hírlevél feliratkozás