Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Barangolás Észak-Vietnamtól Laoszig, pihenéssel Koh Chang szigetén
Vietnám, Körutazás Vietnámban
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel


 
Egyedi körutazásra invitáljuk Önöket Vietnam északi tájain, nem csak a fővárost és a legendás szépségű Halong-öblöt fedezzük fel, de Sapa hegyvidékére és Hoa Lu karszthegyei közé is ellátogatunk. A bájos laoszi város, Luang Prabang és a thaiföldi Koh Chang sziget mesés tengerpartja egészítik ki a programot.

Dátum: 2019. március 28-április 12
Időtartam 16 nap/13 éj
Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő Odaúton kb. 14 óra, visszaúton kb. 12 óra
Elhelyezés 3 és 4 csillagos szállodákban és hajón
Ellátás 13 reggeli, 4 ebéd, 1 vacsora
Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám 20 fő

 
Programleírás:


1-2. nap: érkezés Hanoiba
Elutazás Budapestről az esti órákban egy átszállással Hanoiba, éjszaka a repülőgépen. Másnap a délelőtti órákban érkezés a vietnami fővárosba, transzfer a szállodába, szabad program (1 éj).

3. nap: Hanoi
Délelőtt városnézésre indulunk Hanoiban, a fő látnivalók: a Ho Chi Minh Mauzóleum, Ho Chi Minh egykori lakóháza, az Egyoszlopú Pagoda és az Irodalom temploma, amit Vietnam első egyetemeként is emlegetnek. Délután elutazás északra, Vietnam egyik legszebb vidékére, a magas hegyvonulatok és rizsföldek között fekvő Sapa városába (kb. 6 óra). Szállás Sapa-ban (2 éj).

4. nap: Sapa
Egész napos kirándulásra indulunk Sapa környékén, utazás Y Linh Ho faluba, ahonnan mesés kilátás nyílik a magas hegyek között húzódó Muong Hoa völgyre. A falu a fekete Hmongok otthona, jellemzően fekete vagy indigó színű ruhákat viselnek. Séta a hegyoldalban épült faházak között, majd könnyű túrára indulunk a rizsteraszok között Lao Chai és Ta Van falvakba. Ebéd egy helyi családnál. Délután látogatás Sapa piacán, ahol láthatják a színpompás ruhába öltözött Hmong és vörös Dzao törzsbéli asszonyokat amint portékájukat árulják.

5. nap: Hanoi
Reggeli után az Ezüst vízeséshez látogatunk és megcsodáljuk a Ta Phin völgy rizsföldjeire néző panorámát, majd megkezdjük a visszautazást Hanoiba. Este részt veszünk egy hagyományos vízi-bábszínház előadáson. Szállás Hanoiban (1 éj).

6. nap: Hoa Lu és Tam Coc
Délelőtt az ősi fővárosba, Hoa Lu-ba utazunk, ismerkedés a város érdekes templomaival. Hoa Lu mesés természeti környezetben, rizsföldek és karszthegyek között fekszik, a tájat „száraz Halong-öbölnek” vagy a „rizsföldek Halong-öblének” is szokás nevezni. Hajókirándulás ezen a csodás tájon a Tam Coc barlangokhoz. Szállás Ninh Binh városában (1 éj).

7. nap: Halong-öböl
Reggeli után elutazás a fenségesen szép Halong-öbölhöz. A kb. 3,5 órás transzfer során apró falvak között utazunk, megfigyelhetjük az itt élők mindennapi tevékenységeit. A Halong-öbölben hajóra szállunk, a délutánt az apró szigetek és sziklaformációk között hajózva töltjük, látogatás a Sung Sot barlangban és a Titop szigeten. Ebéd, vacsora és szállás a hajón (1 éj).

8. nap: utazás Laoszba
Érdemes korán kelni, hogy megcsodálhassuk az öböl reggeli fényeit! Reggeli a hajón, majd dél körül visszatérünk a kikötőbe. Visszautazás Hanoiba, transzfer a repülőtérre, elutazás Luang Prabang-ba, Laosz spirituális fővárosába (2 éj).

9. nap: Luang Prabang, Kuang Si vízesés és Pak Ou barlangok
Korán kelünk, hogy szemtanúi lehessünk a szerzetesek reggeli felvonulásának, amint adományt gyűjtenek a helyi lakosoktól. Reggeli a szállodában, majd látogatás a Királyi Palota csodás épületében, ami ma a Nemzeti Múzeumnak ad helyet. A délelőtt további részét a Kuang Si vízesésnél töltjük, kis falvak és rizsföldek között utazunk a látványos, türkizkék medencéket képező vízeséshez, ahol lehetőség lesz egy frissítő fürdésre is. Megebédelünk egy helyi étteremben, majd visszatérünk Luang Prabangba. Délután hajózás a Mekong-folyón a Pak Ou barlangokhoz. A mészkősziklába vájt két barlangban aranyozott Buddha szobrok ezrei találhatók, a hely népszerű célpontja a helyi zarándokoknak is. Visszahajózás Luang Prabangba, útközben megcsodálhatjuk a naplemente fényeit.

10. nap: Luang Prabang
A délelőttöt városnézéssel töltjük, látogatás a Wat Xieng Thong kolostornál, ami a legszebb a városban. További látnivalók: a legősibb Wat Visun templom, a That Pathum sztúpa és a hatalmas banyan fáiról ismert Wat Aham templom. Délben elutazás Luang Prabangból bangkoki átszállással Trat városába, innen transzfer Koh Chang szigetére. Koh Chang Thaiföld egyik legszebb szigete, kevésbé kiépített, mint a közismert Phuket és Samui, de épp ez adja a báját is. Érintetlen természet, festői hegycsúcsok, vízesések és fehérhomokos tengerpartok sora várják itt az elsősorban nyugodt pihenést kedvelő utazókat. Szállás a tengerparti szállodában (5 éj).

11-14. nap: Koh Chang
Kikapcsolódás Koh Chang csodás tengerpartján.

15-16. nap: Koh Chang - Bangkok
Szabad program, majd a délutáni órákban transzfer a bangkoki repülőtérre (kb. 5 óra), az éjszakai órákban elutazás egy átszállással Budapestre, érkezés másnap a reggeli órákban.
Ár információk

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 13 éjszakára a megjelölt étkezésekkel, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 155 000 Ft/fő, vietnami vízum és vízumügyintézés díja: kb. 15 000 Ft/fő, helyszínen fizetendő vízumok: kb. 30 USD (Laosz), borravalók, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Hírlevél feliratkozás