Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Trópusi tájakon pihenéssel Balin
Indonézia, Körutazás Indonéziában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülő
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

TRÓPUSI TÁJAKON KÖRUTAZÁS PIHENÉSSEL BALIN
MALAJZIA - SZINGAPÚR - INDONÉZIA

ÚJ PROGRAM!!!


Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal átszállással Dohában, Budapest – Kuala Lumpur és Denpasar – Budapest útvonalon, a körutazáson légkondicionált autóbuszokkal, helyi repülőjáratokkal  Szingapúr - Yogyakarta és Yogyakarta – Denpasar között.
Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora a programoktól függően)

 
Program

1. nap: Budapest – Kuala Lumpur

Elutazás a déli órákban Budapestről átszállással Kuala Lumpurba. Éjszaka a repülőn.


2. nap: Kuala Lumpur – Putrayaja – Kuala Lumpur

Érkezés a reggeli órákban Kuala Lumpurba. Látogatás Malajzia adminisztratív fővárosába, PUTRAJAYA-ba. A szövetségi kormány székhelye és az ország közigazgatási központja nevét az első malajziai miniszterelnök tiszteletére kapta és a közelmúltban építészeti, technológiai és környezetvédelmi csodákkal büszkélkedő várossá nőtte ki magát. A legismertebb látnivalók megtekintése: Seri Perdana (miniszterelnöki rezidencia), a rózsaszín kupolás Putra Mosque, Istana Melawati (a királyi család lakhelye), Istana Kehakiman (Igazságügyi palota). Délután transzfer a szállodába, pihenés és szabadidő. Szállás Kuala Lumpurban.


3. nap: Kuala Lumpur

Városnézés KUALA LUMPUR-ban, amely álmos kis kínai faluból nőtte ki magát Ázsia egyik legdinamikusabban fejlődő, modern és gazdag városává. Malajzia fővárosának legismertebb látnivalói: a híres Petronas ikertornyok, a Jamek Mosque (a város egyik legrégebbi mecsete), a régi és az új Királyi Palota, a Nemzeti Emlékmű, a Nemzeti Mecset, a Függetlenség tere és a kínai negyedben a színpompás Sri Mariamman hindu templom. 272 lépcsőn kapaszkodunk fel a Batu barlangokhoz, majd este maláj táncműsorral egybekötött vacsora. Szállás Kuala Lumpurban.


4. nap: Kuala Lumpur – Melaka – Szingapúr

Utazás autóbusszal SZINGAPÚR-ba. Útközben megnézzük az UNESCO világörökségi listáján szereplő MELAKA óvárosának főbb nevezetességeit, a gyarmati idők számos műemlékét. A települést egy hindu herceg alapította, majd portugál, holland és angol gyarmat volt. Sétánk során láthatjuk: Stadthuys (az egykori holland kormányzóság épülete), Christ Church (a holland stílusban épült templom, ahol az „Utolsó vacsora” mása is megtalálható), Szent Pál templom (Malajzia legrégebbi keresztény temploma), Porta de Santiago, Cheng Hoon Teng templom, valamint a Jonker Street antik bazársora. Érkezés Szingapúrba a késő esti órákban, szállás.


5. nap: Szingapúr

SZINGAPÚR egykori brit gyarmat, a világ egyik legkisebb, mégis egyik legsikeresebb országa. 1965-ben elnyert függetlensége óta rohamos fejlődésnek indult. A tradicionális kínai és ázsiai építészet elemeit lélegzetelállító módon ötvözik a modern építészeti és a legmodernebb technológiai, valamint környezetvédelmi megoldásokkal. Városnézés SZINGAPÚR-ban. Merlion (a városállam jelképe a félig hal, félig oroszlán) gyönyörű kilátással az öbölre, a régi parlament, a műemlékké nyilvánított Raffles Hotel (Ázsia egyik legpatinásabb szállodája), Legfelsőbb Bíróság, városháza, Szent András Székesegyház, a városközpont ultramodern épületei, a Singapore folyó menti gyönyörű házsorok, Kis India, Kínai negyed. Szingapúr egyik leglenyűgözőbb modern építészeti jelensége a tengertől visszahódított területen kialakított Gardens by the Bay parkban felépített Szuperfa-liget. A 25-50 m magas épületek, szuperfák, az építészet és a környezetvédelem legújabb vívmányait ötvözik, függőleges kertek, amelyek bemutatják Malajzia és bolygónk növényvilágát. Séta a Szuperfákat összekötő hídon, továbbá zenés esti fényjáték megtekintése a Szuperfa-ligetben. Szállás Szingapúrban.

6. nap: Szingapúr

A szingapúri városnézés folytatása: Orchidea Kert és a híres 2 km hosszú Orchard Road, a bevásárlóközpontok utcája. Délután kirándulás a Sentosa-szigetre, mely egykor katonai bázis volt. Ma már igazi trópusi Disneyland-ként funkcionál, rengeteg természeti és mesterséges látványossággal kiépített hely. Szabadidő, szállás Szingapúrban.


7. nap: Yogyakarta– Prambanan

Délelőtt átrepülünk Indonéziába, Yogyakarta-ba. Felkeressük PRAMBANAN hindu, kőcsipkés templomait, melyek az UNESCO Világörökség helyszínei közé tartoznak. Szállás a Közép-Jáva szívében fekvő Yogyakarta-ban.


8. nap: Yogyakarta – Borobudur

Városnézés YOGYAKARTA-ban, a „művészetek fővárosában”: Szultáni palota, Wayang árnyékbábokat készítő műhely, ezüst patkolókovács műhely és a Sonobudoyo Múzeum (gyűjteményében jávai batikolt textíliák, antik bútorok, gamelán hangszerek, wayang árnyékbábok, maszkok, fegyverek stb.). Utazás BOROBUDUR-ba, a buddhista templomegyütteshez. Az odavezető teraszokat kb. 5 km hosszan Buddha tanításait ábrázoló domborművek, a szentélyt pedig 504 különböző Buddha-szobor díszíti. Az építkezés a IX. sz. közepéig tartott, ekkorra a környékbeli lakosság megfogyatkozott. Az angol hódítók csak a XIX. sz. elején bukkantak a grandiózus kőpiramisra. Szállás Yogyakartában.

9. nap: Dieng-fennsík

Kirándulás a DIENG-fennsíkra, ahol a sziget legrégebbi hindu temploma áll, 2.100 m tengerszint feletti magasságban. A táj különlegessége az aktív utóvulkáni működés, iszapfortyogókkal és kénes gőzfeltöréssel. Útközben ebéd. Este fakultatív Rámájána balett előadás megtekintése vacsorával. Szállás Yogyakartában.


10. nap: Yogyakarta – Bali

Reggeli órákban átrepülünk Denpasar-ba, BALI szigetére. Érkezést követően transzfer a szállodába. Pihenés, szállás Sanur Beach tengerpartjához közeli szállodában.


11. nap: Kintamani – Besakih – Tenganan

Kirándulásunk elsősorban Bali természeti, kulturális és művészeti értékeire összpontosít. KINTAMANI fontos gyümölcs- és zöldségtermő vidék. Itt élvezhetjük a tiszta levegőt, a még működő Batur vulkán és a krátertó látványát. BESAKIH „Anyatemploma” az Agung tűzhányó oldalán épült, hogy az isteneknek minél kevesebbet kelljen utazniuk az áldozatokért. Igazából nem egyetlen templom, hanem több templom komplexuma, mely a leghatalmasabb és legszentebb minden templom között. TENGANAN Bali egyik legősibb falva, lakosai a bali aga hagyományainak követői. A település híres a kultikus textíliáiról, melyet a turisták is előszeretettel vásárolnak, hiszen a legendák szerint, viselőit megóvja a gonosz varázslattól. Szállás Sanur Beach tengerpartjához közeli szállodában.


12. nap: Batubulan – Mengwi – Tanah Lot

BATUBULAN-ban Barong és Keris táncbemutatón veszünk részt. Itt készülnek a balinéz templomok bejáratait, a hídfőket védelmező őrzőszellemek, az útkereszteződéseket vigyázó mitológiai teremtmények szobrai is. MENGWI temploma az egykori királyság székhelyének fő látnivalója a XVIII. századból. A Batukaru vulkán alatt lévő BRATAN-TÓ partján épült Devi Danun istennő számára felszentelt Ulun Danu temploma, amely a szinte a víz felszínén lebegő hindu-buddhista szentélyről vált világhírűvé. A festői TANAH LOT a délnyugati tengerpart legszebb dísze. A balinézek úgy tartják, hogy a templomszigetet tengeri kígyók őrzik. Az éles szirtekkel körülvett építmény csak apálykor közelíthető meg, és kizárólag hinduk léphetnek a szentélybe, melynek lenyűgöző látványa is örök élményt nyújt. Szállás Sanur Beach tengerpartjához közeli szállodában.

13. nap: Bali

Tengerparti üdülés. Szállás Sanur Beach tengerpartjához közeli szállodában.


14. nap: Bali

Délelőtt üdülés, pihenés tengerparton, majd indulás DENPASAR-ba, a sziget fővárosába, ahol szembetűnő a hagyomány és a modern világ egyidejű jelenléte, hiszen a XXI. századra jellemző lakóparkok, bevásárlóközpontok mellett a belváros területén még érintetlen rizsföldek váltják egymást. A városnézést követően szabadidőt biztosítunk a menetrend függvényében. Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre átszállással. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a déli órákban a menetrend függvényében.

Ár információk
Repülőtéri illeték: kb. 149.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Belföldi repülőjegy: 390,- USD (Utazás előtt, irodánkban fizetendő!)

Egyágyas felár: 153.700,- Ft

Fakultatív program (min. 10 fő esetén):
- Rámájána balett előadás vacsorával Yogyakartában: 60,- USD (helyszínen fizetendő)

 
A részvételi díj a belépőjegyek árát tartalmazza.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.    A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!
Kötelező Szervízdíj / Borravaló: 70,- USD (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére!)

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

AZ UTAZÁSHOZ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK RÉSZÉRE VÍZUM NEM SZÜKSÉGES!


UNESCO Világörökségek:
- Melaka: óváros
- Borobudur: Buddhista templomegyüttes
- Yogyakarta: Prambanan Hindu templomok
- Bali: kultúrtáj (öntözörendszer - subak)

A változtatás jogát fenntartjuk!
Hírlevél feliratkozás