Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Mohácsi busójárás tartalmas programokkal 2024
Magyarország, Dél-Dunántúl
Indulás
Szállás típusa:
Nincs
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

A program tervezett útvonala:


Minden móka. S egye fene, 

Kit búsítnak csalfa gondok. 
Így van ez jól. Hunniában 
Farsangolnak az istenek s a bolondok.

Ady Endre

 

Budapest – Kecskemét – Dunaföldvár – Szekszárd – Mohács

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Kecskeméten (Szegedi utasok csatlakozása) és Dunaföldváron keresztül  Paksra érkezünk, ahol Makovecz Imre, világhírű építészünk által tervezett, egyedülálló, Szentlélek templomban teszünk, egy rövid látogatást. A tolnai megyeszékhely, Szekszárd, utunk következő állomása. Városnéző sétánkat a Béla király téren kezdjük, ahol meglátogatjuk a Régi vármegyeházát és a Bencés apátság fennmaradt romjait, betekintünk a késő barokk stílusban épült Belvárosi Plébánia falai közé, majd a Szekszárd hangulatos utcáin tett kitérőnk után,  visszaszállunk autóbuszunkra, és tovább utazunk! Mohács felé tartva, a Csele patak mentén található, Szent Miklós vízi és taposómalmot nézzük meg, amely Európa egyetlen, ismert taposómalma. A bátrabbak ki is próbálhatják! Következő helyszínünkön, történelmünk tragikus eseményét felidéző, mohácsi Nemzeti Emlékhelyet tekintjük meg, mely az 1526-os mohácsi vésznek állít emléket. 14 000 magyar katona esett el itt másfél óra leforgása alatt, köztük a mindössze 20 esztendős II. Lajos királyunkkal, így ezt az évszámot tekintik történészeink a magyar középkor végének… Mindezek után, Mohács belvárosába, a busójárás helyszínére érkezünk, ahol a főutca számos kávézójában és éttermében lehetőségünk lesz felmelegedni egy-egy csésze kávé vagy tea társaságában az ízek udvarában! Megtekintjük a vidám busók felvonulását, szabadidőben lehetőség nyílik a város műemlékeit is megcsodálni, mint például a Széchenyi teret „A három leány szobrával”, a tér látképét uraló Fogadalmi Emléktemplomot, a Városházát, a Szentháromság teret, stb. A mai busójárás, a régi népszokás központjában, a Kóló téren kezdődik. A beöltözött busók, jankelék, maskarák itt gyülekeznek és találkoznak a Dunán csónakokkal átkelt busók az ágyús, az ördögkerekes, a szekeres, a kürtös, a teknős és más busó csoportokkal. A régi elöltöltős busóágyú dörejére, a különböző csoportok a főutcán át, bevonulnak a város főterére, ahol a szabad farsangolás kezdődik. Ezt követően a Duna-parton, és a környező utcákban, zajt keltve, ünneplik a farsangot. Szürkületkor, visszatérnek a főtérre és a télűzés fő attrakciója, hogy a meggyújtott óriási máglya körül táncolnak. Az esti órákban a busókat magunk mögött hagyva, hazafelé indulunk Dunaföldvár-Kecskemét útvonalon kora esti órákban (a szegedi csatlakozókat Kecskemétről transzferáljuk). Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Ár információk


Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2024.02.11.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 19.600 Ft / 54 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 5.000 Ft / 14 EUR/fő*)


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: nincs
Ellátás: nincs


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 4.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 5.000 Ft / 12 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghírdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest - Kecskemét - Szeged - Dunaföldvár útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- ellátás

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek (helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás