Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Hajózás a Felső-Duna legszebb szakaszain Passauba
Hajóutak, Folyami hajóutak
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***+
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
busz+hajó
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás
Időpont: 2023. június 26-28.(3 nap/2 éjszaka)
Elhelyezés: szállodában***, ****, kétágyas, fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli, vagy félpanzió
Utazás: hajóval és autóbusszal
Részvételi díj: 129 000 Ft/fő
Kikötői illeték: 12 400 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 3 535 Ft/fő
Utasbiztosítás: 1 800 Ft/fő

 

Egyágyas felár: 46 000 Ft
Félpanziós felár: 23 800 Ft
Rádióvevős fülhallgató: grátisz
Belépők: kb. 25 EUR.


Program:

1. nap. Krems – Wachau – Melk – Nibelungengau – Strudengau – Grein

Indulás reggel 6 órakor Budapestről autóbusszal, utazás Kremsig, a Wachau „fővárosáig”.Itt hajóra szállunk (2002-es fkm) és nekivágunk a a Kulturális Világörökség részét képező Wachaunak.  A Dunáról csodáljuk meg Dürnstein városkáját és jellegzetes, kéktornyú apátságát. A bámulatos vidéken templomok és várak között elhaladunk Weißenkirchen, Spitz és a Vénuszáról ismert Willendorf mellett. Elhajózunk Schönbühel híres kastélya mellett, majd a melki apátság tövében kikötünk. Akik szeretnék megnézni a híres a bencés kolostort, Ausztria egyik legnevezetesebb látnivalóját, azok kiszállnak és autóbusszal felmennek az apátságba. A hajó zsilipel melki elindulás után, majd a Nibelungengau nevű folyószakaszon halad a lankás hegyek között. A Maria Taferl-i kegytemplomot elhagyva rövidesen kikötés Ybbsben. Visszaszállnak a Melkből érkezők, elindulás után közvetlenül utolsó királyunk „szülőháza”, a persenbeugi Habsburg-kastély tövében ismét zsilipelünk, majd a szépséges Strudengauban folytatjuk utunkat. A festői szakasz felső végénél, Greinben (2078-as fkm) kötünk ki. Innen autóbusszal megyünk linzi szállásunkra.

2.nap. Mauthausen – Linz – Donauschlinge – Schlögen

Reggeli után városnéző sétára indulunk Linz belvárosában: a régi dóm, a jezsuita templom, az ’56-os tábla, a főtér, az óváros középkori épületei. Majd autóbusszal Mauthausenbe megyünk, ahol hajóra szállunk (2112 fkm). Indulás után rövidesen zsilipelünk Abwindennél, tovább hajózva felfelé a Traun folyó torkolata felett megismerjük Linz másik arcát: az acél- és vegyi üzemek világát, a kikötők sorát, ahol évente közel 3 millió tonna árut rakodnak. A hajógyárat elhagyva beérünk Linz belvárosába, a Dunáról szemlélhetjük a reggeli sétánk helyszíneit. Linz felett szép, szabadfolyású szakaszon hajózunk az ottensheimi vízlépcsőig, zsilipelünk, és hajózunk tovább a Malom-vidék felé. A közeli aschachi zsilipnél elérjük a hegyeket. A zsilipben 16 métert megyünk felfelé, majd a hatalmas kapuk kinyílása után a Duna tündérvilágába érünk. Az erdős hegyek között kanyargunk a festői szakaszon egészen a híres Donauschlingéig (Duna-hurok), itt Schlögennél (2187-es fkm) kikötünk, majd autóbusszal visszamegyünk Linzbe.

3.nap. Schlögen – Engelhartszell – Passau

Linzből visszabuszozunk Schlögenbe. Aki szeretne felszáll a hajóra, aki meg szeretné megnézni az engelszelli trappista apátságot, az továbbutazik autóbusszal szorosan a Duna mellett Engelhartszellbe. Az apátságban megnézik a templomot és a kerengőt, vásárlási lehetőség a kolostor termékeiből, a trappisták híres sajtjából és likörjéből. A hajó közben továbbra is szépséges hegyek között halad Schlögenből (2187-es fkm), majd Engelhartszellnél kiköt. Itt felszállnak a kolostor-látogatók és a csoport együtt éri el rövidesen a szép jochensteini vízlépcsőt és a híres, sziklán álló Nepomuki Szent János szobrot. Továbbhajózva jobbra tőlünk már Németország van. Másfél óra múltán feltűnik a Duna ékköve, Passau a három folyó összefolyásával. Kikötünk (2225-ös fkm), búcsút véve a hajótól városnéző sétára indulunk: Gizella királynénk sírja, a dóm és benne Európa legnagyobb orgonája, szűk sikátorok, középkori épületek. Városnézés után szabadprogram, vásárlási lehetőség. Délután indulás haza autóbusszal, egészségügyi megállókkal érkezés Budapestre 23 óra körül

Ár információk
Az ár tartalmazza
Utazás hajóval és autóbusszal, szállás, reggeli és idegenvezetés


Az ár nem tartalmazza
Kikötői illeték, útlemondási biztosítás, utasbiztosítás és a belépők.

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
 
Hírlevél feliratkozás