Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Csillagtúrák Korzikán - tengerparti pihenéssel 2023
Franciaország, Korzika
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Udine – Montecatini (970 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Olaszországba, útközben pihenőkkel, étkezési lehetőséggel, majd Montecatinibe, első szálláshelyünkre érkezünk.

2. nap: Livornóból hajóval Korzikára, Bastia és a tengerpart! (170 km)

Reggeli után Livornóba utazunk, ahonnan az olasz félszigetet magunk mögött hagyva behajózunk a franciák által csak L’Ile de Beauté (Szépség szigete) néven emlegetett Korzikára. Hajónk Bastiába érkezik, ahonnan dél felé indulva Aléria ókori római romjai között ismerkedünk a sziget történetével. A szikrázóan azúrkék, lassan mélyülő homokos tengerpart által övezett szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk, ahol 7 éjszakán keresztül a szállásunk és a gondtalan pihenésünk központja lesz.

3. nap: Egész napos pihenés a lassan mélyülő homokos tengerparton

Reggelit követően kedvére pihenhet a lassan mélyülő homokos tengerparton vagy a medencénél - egész napos pihenés és fürdőzés. 

4. nap: Pihenés a tengerparton vagy Bastia és Cap Corse (280 km)

Egész napos pihenés a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a sziget észak-keleti csücskébe kalandozunk, a „sziget fővárosába” Bastiába és a Cap Corse-ra. Programunkat Bastiában kezdjük, mely település Franciaország kulturális és történelmi városa címmel büszkélkedhet. Megismerkedünk a város nevezetességivel: a főtér Napóleon szobrával, a városházával, a Keresztelő Szent János templommal, a régi kikötő sárkány mólójával, citadellával. Ezt követően eleget téve a mondásnak miszerint „Nem ismeri Korzikát, aki nem járt a Cap Corse-on”, végig járjuk a sziget ujjaként is ismert északi területet. Első megállónk Erbalunga, mely a romos genovai őrtornyával, barokk homlokzatú templomával és szűk, mediterrán utcáival igazi gyöngyszeme a szigetnek. Utunk Marine de Pietracorbarán halad át, majd a tengerpart kacskaringós, öblökkel tarkított vonalát követve, a szép állapotban megmaradt genovai őrtornyokat, mint a Tour de Losse és a Tour de Meria csodálhatjuk meg. Az „ujj” végéhez közeledve Pinót, a tengerpart csaknem függőleges sziklafala fölött, füge- és olajfaültetvények között megbúvó, csodálatos fekvésű falucskáját láthatjuk. Nonza, Korzika védőszentjének, Szent Júliának az emlékhelye, temploma a középkori falu közepén található. A csodatévő Szent Júlia -forráshoz 54 lépcsőn juthatunk le. Hangulatos utcák és házak között érhető el a romos, 160 m magas hegykiszögellésen álló genovai őrtorony, ahonnan gyönyörű a kilátás. Utolsó állomásunk a minőségi borokról és gitár fesztiváljáról híres Patrimonio. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

5. nap: Egész napos pihenés a lassan mélyülő homokos tengerparton

Reggelit követően kedvére pihenhet a lassan mélyülő homokos tengerparton vagy a medencénél - egész napos pihenés és fürdőzés. 

6. nap: Pihenés a tengerparton vagy Porto Vecchio, Bonifacio és Sarténe (280 km)

Egész napos pihenés a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: kirándulásra hívjuk a sziget déli látnivalóinak megismerésére Porto Vecchioba, Bonifacioba és Sarténebe! Porto Vecchio dombtetőre épült fellegvára még ma is rendületlen őrzi az alatta elterülő várost és kikötőt. Délelőtt megcsodáljuk a várból nyíló kilátást, bejárjuk hangulatos utcáit és átérezzük a különleges hangulatot, amit az ősi falak árasztanak magukból. Napunkat Korzika legdélebben fekvő városában Bonifacioban folytatjuk. Az óvárost és a citadellát bejárva rácsodálkozhatunk az elénk nyíló látványra, melyet a mészkőfalakra épült város nyújt. A tenger felől azonban még ámulatba ejtőbb a látvány. Fakultatív ajánlatunk: A kikötőben hajóra szállunk és hajókázunk a várost övező vizeken. A tenger sós illata, a vízen megcsillanó napfény és a sziklaormokon elterülő város látványa feledhetetlen élményt nyújt. Ha nem jön a hajókirándulásra, sétálhat Bonifacio utcáin, vagy akár egy kávézóban élvezheti a helyi ízeket. A várost elhagyva a sziget belseje felé vesszük utunkat. Sarténe különleges látványt nyújt a dombok között megbújó monumentális erődfalaival és szűk utcáival. Szálláshelyünkre az esti órákban érünk vissza.

7. nap: Egész napos pihenés a lassan mélyülő homokos tengerparton

Reggelit követően kedvére pihenhet a lassan mélyülő homokos tengerparton vagy a medencénél - egész napos pihenés és fürdőzés. 

8. nap: Pihenés a tengerparton vagy Corte, Calvi és Ile Rousse

Egész napos pihenés a tengerparton, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: e szép napon Corte-ba, Calviba és Ile Rousse tengerparti gyöngyszeméhez látogatunk. Corte felé haladva megismerkedünk Korzika eddig még nem látott hegyeivel és völgyeivel. A szigeti egykori fővárosába érve kisvonatra pattanunk, mely a fellegvárba visz bennünket. Szép időben gyönyörű kilátás nyílik a hegyekre, melyek között húzódik a sziget legmagasabbika a Monte Rotondo is. A városba visszasétálva ismét buszra szállunk, hogy ez alkalommal a sziget északi részét fedezzük fel. A homokos tengerparton elnyúló Calvi városa hamisítatlan mediterrán hangulatot sugároz patinás épületeivel és citadellájával. A partszakasz egy másik városkájában folytatjuk utunkat. Il Rousse főterén kisvonatra szállunk (vonatjegy!) és a képeslapokról jól ismert Pietra-félsziget világító tornyánál szállunk ki. A világítótorony sziklájáról körül nézve pazar látványban lesz részünk. Hogy visszatérjünk a városba ismét kisvonatra szállunk. Buszra szállva a szállásunk felé vesszük az irányt.

9. nap: Bastia – Livorno belvárosa – Montecatini Terme (170 km)

Megreggelizünk majd a délelőtti órákban hazafelé indulunk. Bastiában kompra szállva búcsút intünk a Szépség szigetének, hogy Toszkána legnagyobb tengerparti városában Livornóban újra Itália földjére léphessünk a délutáni órákban. Livorno hatalmas kompkikötőjéből a csendes és csatornákkal szabdalt óvárosába érkezünk. Délutáni városnézésünk során láthatjuk a sokat megélt város régi erődfalait (Fortezza Vecchia), a 4 mór emlékművét, a tengeri akadémia épületét és a Venezia Nuova Medici korabeli régi belváros csatornákkal, „velencei kishidakkal” szabdalt óvárosát. Megtekintjük a Terazza Mascagni impozáns fekete-fehér mintás „teraszát” és a Coperta, azaz a 95 méter széles központi piac épületét.  Sétánkat követően szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk.

10.nap: Montecatini – Udine – Budapest – Szeged (970 km)

Reggeli után Udine felé indulunk, majd Szlovénián (Tornyiszentmiklós határátkelő) keresztül utazunk hazafelé, útközben többszöri pihenőkkel, étkezési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, továbbutazás Szegedre.

Ár információk

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06.23., 09.22.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 327.000 Ft / 849 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 25.000 Ft / 65 EUR/fő*)
Részvételi díj: 262.000 Ft / 681 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 20.000 Ft / 52 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 86.000 Ft / 223 EUR
2x vacsora felár (1., 9. napon, szállodákban, 20 főtől): 9.900 Ft / 26 EUR
7x vacsora felár (2-8. napon, szállodákban, 20 főtől): 87.500 Ft / 227 EUR 


Utasbiztosítás (Classic): 7.000 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 9.100 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 11.500 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal és komphajóval (2 ágyas tus/wc-s szobában)
Elhelyezés: 2 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában, 7 éjszaka üdülőfalu/ 2 ágyas tus/wc-s apartmanban
Ellátás: 9x reggeli


Fakultatív programok (20 főtől)
Bastia és Cap Corse kirándulás:
13.000 Ft / 34 EUR
Porto Vecchio-Bonifaccio-Sarténe kirándulás: 13.000 Ft / 34 EUR
Bonifaccio, hajókázás: 11.000 Ft / 29 EUR 
Corte-Calvi és Ile Rousse kirándulás: 14.000 Ft / 36 EUR
Corte kisvonat jegy: 8 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 55 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 21 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 25.000 Ft / 65 EUR/fő (06.23.)
*25-34 fő esetén: 20.000 Ft / 52 EUR/fő (09.22.)

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa-Tornyiszentmiklós útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 2 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában, 7 éjszaka üdülőfalu / 2ágyas tus/WC-s apartmanban

- 9x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- 2x vacsora felárat

- 7x vacsora felárat

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépők és jegyek árait

- audioguide/fülhallgató árát, ha a létszám indokolja (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- Colonnade baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás