Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Körutazás a rejtelmes Sziléziában - Daisy élete nyomában 2023
Lengyelország, Białystok
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Olomouc (Olmütz) – Trutnov (580 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Utazás Szlovákián keresztül. Első megállónk Csehország területén Olomouc (Olmütz). A város egykor Morvaország fővárosa volt. Itt koronázták cseh királlyá 1469-ben Mátyás királyt. Lényegében a belváros csaknem minden épülete érdemes a figyelemre, csak a fontosabbakat tekintjük meg: Szentháromság szobor (UNESCO), Városháza épülete, Szt. Vencel-katedrális, Szt. Móric-templom, az Érseki palota, … Szállásunk 2 éjszakán át a Szudéták és az Óriás-hegység határán elterülő Trutnov városában vagy környékén lesz.

2. nap: Adršpach homokkő „sziklavárosa“, Broumov kolostora és Kuks kastélya (130 km)

Reggelinket elfogyasztva a közeli Adršpach település közelében található, Európa legszebb homokkő sziklavárosába indulunk. A homokkő sziklatornyok elragadó szépségét nehéz szavakban kifejezni. Ez valóban az a hely, melyet saját szemmel kell látni. A túra első fele könnyű, kényelmes sétaút, mely a bejáratnál elterülő tónál kezdődik. Túrautunkon láthatunk vízeséseket - a legnevezetesebb egy barlangszerű üregben található -, majd lépcsősoron feljutunk a sziklák közé beékelt kis tóhoz. Rövid csónakkirándulás (fakultatív) után újabb szebbnél-szebb homokkő képződmények között visszajutunk a buszparkolóba. Továbbutazva a Broumov-i bencés kolostort tekintjük meg. A gyönyörűen felújított reflektórium egyik értékes látnivalója a legendás torinói lepel, amely az egyetlen hiteles másolat az Alpoktól északra. A kora délutáni órákban érkezünk Kuks barokk épületegyütteséhez, amely Csehország egyik legjelentősebb barokk műemléke. A kastélyt a régi kórházzal, a fürdőt és a templomot a 17. század végén egy különc gróf, F. A. Spork építette. Olyan fürdővárost akart létesíteni, amely vetekedne Karlovy Varyval (Karlsbad). A grófi rangot édesapja (aki állítólag írni-olvasni sem tudott) az 1664-es győztes szentgotthárdi csatában elért érdemeiért kapta. A kuksi kórház-fürdő építésében igen neves mesterek vettek részt. Többek között Giovanni B. Alliprandi építész és a korszak zseniális szobrásza a tiroli származású Matthias Braun. A főépület előtt egy sorban csodálhatjuk a méltán híres allegorikus szobrokat, bal szárnyon a 12 bűnt, a jobb szárnyon a 12 erényt megtestesítő női figurákat. Minden egyes szobor annyira egyedi, kifinomult, és helyenként oly drámai hatású, hogy hosszú percekbe telik, amíg szemünket le tudjuk venni a megformált alakról. Kuks egyedülálló barokk gyógyszertára egyike Európa legrégibb, épségben fennmaradt patikáinak. Este visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Krzeszów apátság, Ksiaz (Fürstentein) várkastélya, Swidnica béketemploma és Wroclaw (130 km)

Reggeli után Lengyelországba érkezve, elsőként az európai barokk építészet egyik gyöngyszeménél, a Krzeszów-i (Grüssau) cisztercita apátságnál állunk meg. A kolostoregyüttes legértékesebb részét, a sziléziai egyházi építészet remekét, a Szűz Mária apátsági és a Szent József templom képezi. A homlokzat szobordíszítését a felvidéki származású prágai Ferdinand Brokoff készítette. Festményeit Georg Wilhelm Neunhertz festette. A szentély mögötti rokokó stílusú Sziléziai Piasztok Mauzóleumában őrzik I. és II. Bolko swidnica – jawori hercegek és feleségeik sírjait. A kolostorépület a 17 – 18. században épült.  Ezután utazás Szilézia leglenyűgözőbb várkastélyához, a mesebeli, legendákkal övezett Ksiaz (Fürstenstein) várhoz, mely igazi turistamágnese az országnak. A történelmi építészeti korszakok valódi stíluskavalkádja jellemzi. A 13. század óta többször átépítették, 1472-ben Hunyadi Mátyás foglalta el, és építkezett itt reneszánsz stílusban. A várkastély legcsodálatosabb része a barokk palotabelső, amelyet a meisseni dúsgazdag Hochberg grófok alakítottak ki, a 18. század első feléből származó pazarul díszített Maximilian teremmel. A várat 12 teraszos kiképzésű díszkert veszi körül. A II. világháború idején a német csapatok a vár alatt titkos katonai komplexumokat és több emelet mély bunkerrendszert  hoztak létre. Hitler személyes rezidenciájaként tekintett a várra. Tovább utazunk a híres Swidnicai Béketemplomba (UNESCO), melyet az 1648. október 24-i vesztfáliai békét követően, egy év alatt, fából építettek. Görögkereszt alaprajzú belső tere gyönyörűen díszített. A mennyezet és a falfestmények többek között Szt. János evangélista látomásait ábrázolják. A Béketemplom területe 1090 m2 és 7 500 személyt képes befogadni! A templombelsőt az egyházi közösség prominens tagjainak címerei, a környező városok és rezidenciák képei képezik. Ez követően utazás Wroclawba, a szállás elfoglalása (2 éj).

4. nap: Wroclaw (Boroszló) – Szilézia legnagyobb városa

Egész nap Alsó-Szilézia gyönyörű fővárosával Wroclawval  (Boroszlóval) ismerkedünk. A várost „Európa szent helyének, „a városok leggyönyörűbb kincsének“ nevezték. Mindenki magáénak akarta és kézről kézre szállt. A történelem során volt lengyel, cseh, magyar, osztrák, porosz majd német uralom alatt. Az egyik leggazdagabb múltú sziléziai város tele van műemlékekkel: lenyűgöző méretű főtér gyönyörűen felújított ősi polgárházakkal, a gótikus városháza, a Só tér (Plac Solny), Szt. Erzsébet templom és annak kilátója, a tudományegyetem a 17. század első feléből származó Aula Leopoldina díszteremmel. Délután a Tumski szigeten sétálunk, nevezetességei a keresztelő Szent János székesegyház, Raclawiackai panoráma (fakultatív), valamint az 1913-ban épült, a világ első modern vasbetonszerkezetű építménynek tartott Centenáriumi Csarnoka (UNESCO).

5. nap: Pszczyna (Pless) kastélya – Budapest, Szeged
(670 km)

Reggelit követően tovább utazunk egy nem mindennapi különleges városba Pszczynába (németül Pless), ahol bejárjuk Európa egyik leggazdagabb családjának, a Hochberg-Fürstenstein és az okos, csinos „Anglia Rózsájának“ is nevezett Daisy von Pless által átépített impozáns kastélyt. A szépséges Daisy, aki rokoni kapcsolatban állt Winston Churchill angol miniszterelnökkel, 18 évesen ment férjhez a dúsgazdag Hans Heinrich XV von Hochberg herceghez. A fényűzően berendezett főúri kastélyépületben gazdag, eredeti bútorzat, szobor-, festmény- és könyvgyűjtemény található. Megkeressük Daisy hercegnő legendás 7 m hosszú, 2 000 gyöngyszemből álló nyakláncát. A tárlat legelőkelőbb helyiségei a pompás Tükörterem és a Császári lakosztály. A lengyel Versaillesnak is nevezett kastélyt 44 hektáros angolpark veszi körül.  Búcsúzunk Sziléziától, de remélhetően csak egy időre! Hazafelé indulunk Szlovákián keresztül, Nagyszombat-Komárom útvonalon. A késő esti órákban érkezünk Budapestre, majd továbbutazás Szegedre.

Ár információk

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 08.02., 09.27.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 146.000 Ft / 379 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 11.500 Ft / 30 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 42.000 Ft / 109 EUR 
4x vacsora felár: 29.500 Ft / 77 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 3.500 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 4.550 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 5.750 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 4x reggeli


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 780 CZK +120 PLN
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 200 CZK

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 11.500 Ft / 30 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Győr útvonalon (oda és visszaút nem azonos: Győr-Mosonmagyaróvár útvonalon csatlakozó Utasaink kérjük gondoskodjanak a hazautazásukról). Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 4x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk! 

Hírlevél feliratkozás