Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Cserkeszőlői élmények és a Jászság 2022 - Körutazás Magyarországon
Magyarország, Észak-Alföld
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Tápiószentmárton energia dombja – Szolnok – Cserkeszőlő (230 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről. A szegedi utasokat Albertirsára transzferáljuk…. A Budapesttől mindössze hetven kilométerre található Tápiószentmártonon rögtön feltöltődünk! A 15 hektáron érezhető energiájáról közismert helyszínen egy csodálatos lovaspark vár bennünket, ahol óriási energiák jönnek a „Föld csakrájából”. Évekkel ezelőtt bebizonyosodott, hogy az energiák leginkább az Attila dombon összpontosulnak, melyek pozitívan hatnak egészségünkre. Akár egyszeri látogatásnak is érezhető az eredménye melyet mi magunk is kipróbálunk. Feltöltődve energiával a jászsági megyeszékhelyre, Szolnokra indulunk, melynek belvárosát gyalogosan fedezzük fel idegenvezetőnkkel. Városnézésünket a szolnoki Szigligeti Színház impozáns épületének megtekintésével kezdjük, valamint a séta keretein belül szemügyre vesszük a város további jellegzetes kulturális épületeit is: Szolnoki Református egyházközség, az egykori zsinagóga épületét mely ma a Szolnoki Galéria, Szentháromság templom a Merengő Krisztus Szoborral, a Tiszai hajósok terét jellegzetes szobraival. Végezetül a Tiszavirág gyaloghídon átkelve búcsúzunk a Jászság fővárosától és a délutáni órákban Cserkeszőlőre érkezünk, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket és átadjuk magunkat a fürdés és kényeztető pihenés örömeinek. Évekkel ezelőtt kutatók bukkantak a fürdőtelepülés gyógyvizére miközben olajat kerestek. A több mint 2300 méter mélyről feltörő termálvízről bebizonyosodott, hogy alkotóelemeinek köszönhetően intenzív gyógyhatása van a mozgásszervi betegségekre, sérülésekre, reumatikus panaszokra. Több gyógyvizes medence került kialakításra a változatosabb pihenés érdekében. Élvezzük a termálvíz jótékony hatásait, kényeztető passzív kezelését. A fürdőzés után kisimulva fogyasztjuk el ízletes vacsoránkat a szállodánkban. Vacsora után egy kellemes, könnyed séta alkalmával megcsodálhatjuk a huszonegyedik századi Szent Benedek templomot és parkját. Rövid séta után nyugovóra térünk szállásunkon.

2. nap: Cserkeszőlő – Szarvas – Békésszentandrás – Kecskemét – Budapest és Szeged (240 km)

Reggeli után a történelmi Magyarország közepére, Szarvasra érkezünk. Ezzel megkezdjük országjáró programunkat… hogy miért? A Körösök szívében festői környezetben, hazánk legnagyobb arborétumában, a Szarvasi Arborétumban felfedezhetjük és eddig nem látott perspektívából ismerhetjük meg az ország számos csodájának kicsinyített mását, a Mini Magyarország kiállításon. Hazánk egyetlen interaktív és részletgazdag makettparkjában nem csak Magyarország híres épületei találhatóak, hanem határon túli nevezetes várak is. A Bolza család által parkosított Szarvasi Arborétumban felfedezzük az egyedülálló ősfás gyűjteményt, mely közül kiemelkedik a nem mindennapi, Kaliforniában őshonos 150 éves mamutfenyő. Sétánk során, ha elég szemfülesek vagyunk, találkozhatunk a kertben szabadon tartott kék pávákkal is. A park minden évszakban varázslatos látványt nyújt gazdag populációjának köszönhetően a természet szerelmeseinek. Miután bejártunk Szarvas legnépszerűbb komplex látványosságát, a Holt-Körös mentén Békésszentandrásra igyekszünk, ahol a település nevéről híres sörfőzdét látogatjuk meg. Az üzemlátogatás során betekintést nyerünk a sörkészítés egyes folyamataira és miután elsajátítottuk a folyékony kenyér előállításának fortélyait, lehetőség van helyben megkóstolni az aktuális kínálatot (fakultatív). Utunk folytatódik Kecskeméten, ahol gyalogosan megtekintjük a belváros páratlan épületeit, köztük a számtalan színben pompázó szecesszió stílusú Cifra Palotát, a Tudomány és Művészetek házát, amely romantikus stílusjegyekben gazdag, valamint a Katona József színházat. Városnézésünk befejeztével programunk véget ér, esti órákban érkezünk Budapestre.

 

Szállodánk a Royal Hotel

Ár információk

 

Árak és felárak (1 főre) 2022. V.01., VI.26., XI.06.


Részvételi díj (V.01., XI.06.): 35.600 Ft
Részvételi díj (VI.26.): 38.000 Ft
(Kis csoportos létszám felár: 2.800 Ft/fő*)
1 ágyas felár: 7.500 Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 1 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
Ellátás: 1x félpanzió


Fakultatív programok (20 főtől):
Cserkeszőlő fürdő felnőtt belépőjegy:
2.690 Ft-tól (helyszínen fizetendő)


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 7.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 2.800 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét és Szeged útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


A részvételi díj tartalmazza:

- útlemondási biztosítás

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 1 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 1x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő!)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás