Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Gyulai élmények és a Tiszántúl 2022 - Körutazás Magyarországon
Magyarország, Dél-Alföld
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

A program tervezett útvonala:


Hírös város az Aafődön Kecskemét… (Tisza - Duna közti tájbeszéd szerint)

"Hírös város az aafődön Kecskemét,
Ott születtem, annak öszöm könyerét.
A búzáját magyar embör vetötte,
Kakastéjjee szép mönyecske sütötte."

Petőfi Sándor 

1. nap: Budapest – Kecskemét – Békés – Gyula 

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Kecskeméten találkozunk a Szeged felől érkező utastársainkkal. Immár egyesített csoporttal kezdjük meg a városnézést a Hírös városban. Gyalogosan megtekintjük a belváros páratlan épületeit, köztük a dalból is ismert, számtalan színben pompázó szecesszió stílusú Cifra Palotát, a Tudomány és Művészetek házát, amely romantikus stílusjegyekben kiemelkedően gazdag, valamint a Katona József Színházat. Ezt követően útnak indulunk Békésre, hogy betekintést nyerjünk a pálinkafőzés mesterségébe. A korábban zsinagógaként működő épület ma már a Békési Pálinka Centrumának ad otthont, ahol megtekintjük a múzeumot a régmúlt eszközeivel, megismerjük a pálinkafőzés folyamatát és bepillanthatunk az ország egyedülálló pálinka trezorjába. A bemutató után lehetőségünk nyílik megkóstolni néhányat a 90 különböző Békési pálinkából, majd erőt merítve az eredetvédett Békési Szilvapálinkából folytatjuk utunkat Gyula felé, ahol városnézéssel folytatjuk programunkat. Sétánk során a magyar történelem és építészet olyan ékköveit láthatjuk, mint a gyulai várat, a barokk stílusú Almásy-kastélyt, vagy épp az ország második legrégebbi cukrászdáját, a Százéves Cukrászdát. Körbejárjuk a világórát és andaloghatunk a főtér szökőkútjai mentén. A délutáni órákban elfoglaljuk szállásunkat, majd lehetőség nyílik egyénileg átsétálni a Gyulai Várfürdőbe, ahol átadhatjuk magunkat a pihenés, fürdőzés és relaxáció örömeinek. A fürdőjegy a részvételi díjban van, így karszalaggal a csuklónkon könnyedén sétálunk a gyógy- és vízi paradicsomba. A 2005 méter mélyről feltörő gyógyvíz kiváló gyógyhatással van a kopásos eredetű mozgásszervi megbetegedésekre, krónikus idegbántalmakra is. Kedvünkre válogathatunk a különböző hőfokú és mélységű medencék közül, hogy kiélvezhessük az itt töltött idő minden pillanatát. A testi-lelki feltöltődést követően vacsoránkat a szállodában fogyasztjuk el.

2. nap: Gyula – Békéscsaba – Szarvas – Békésszentandrás – Budapest és Szeged 

Reggelit követően, ha nem jutott elég időnk a gyulai programunkra – mert már annyira szerettünk volna elmerülni a gyógyvízben – akkor folytatjuk gyulai programunkat…. majd a megyeszékhely, Békéscsaba felé vesszük az irányt. Városnéző sétánk során élvezhetjük a napsütést a Körös-csatorna partján, megcsodáljuk a Munkácsy Mihály Múzeum neoklasszicista, oszlopos épületét, a Páduai Szent Antal-társszékesegyház gótikus tornyait, Békés megye legnagyobb templomát az evangélikus nagytemplomot, a Szent István teret és a Kossuth téren álló Városházát is. Sétánk végén buszra pattanunk, hogy a híres neves Békéscsabai kolbász is terítékre kerüljön. Megtekintjük a kolbászmúzeumot, ahol lehetőség nyílik egy igazi toros kóstolóra is. Szánkban az igazi kolbász ízével indulunk útnak, hogy felfedezhessük hazánk legnagyobb arborétumát, a Körösök szívében fekvő Szarvasi Arborétumot. Eddig nem látott perspektívából ismerhetjük meg az ország számos csodájának kicsinyített mását, a Mini Magyarország kiállításon. Hazánk egyetlen interaktív és részletgazdag makettparkjában nem csak Magyarország híres épületei találhatóak, hanem határon túli nevezetes várak is. A Bolza család által parkosított Szarvasi Arborétumban felfedezzük az egyedülálló ősfás gyűjteményt, mely közül kiemelkedik a nem mindennapi, Kaliforniában őshonos 150 éves mamutfenyő. Sétánk során, ha elég szemfülesek vagyunk, találkozhatunk a kertben szabadon tartott kék pávákkal is. A park minden évszakban varázslatos látványt nyújt gazdag populációjának köszönhetően a természet szerelmeseinek. Miután bejártunk Szarvas legnépszerűbb komplex látványosságát, a Holt-Körös mentén Békésszentandrásra igyekszünk, ahol a település nevéről híres sörfőzdét látogatjuk meg. Az üzemlátogatás során betekintést nyerünk a sörkészítés egyes folyamataira és miután elsajátítottuk a folyékony kenyér előállításának fortélyait, lehetőség van helyben megkóstolni az aktuális kínálatot (fakultatív). Az emlékektől és ízektől eltelve indulunk immár haza. Kecskemétről a szegedi utasok transzferrel folytatják útjukat, a többieknek a hazaérkezés Budapestre az esti órákban várható. 

 

Szállodánk a HUNGUEST HOTEL ERKEL - közvetlen összeköttetés a fürdővel

A részvételi díj tartalmazza: egyalkalmas napi belépőjegyet a Gyulai Várfürdőbe.

Ár információk
 
Árak és felárak (1 főre) 2022. III.19., IX.24., XI.12.

Részvételi díj: 45.300 Ft
(Kis csoportos létszám felár: 3.500 Ft/fő*)
1 ágyas felár: 9.500 Ft
Fürdő belépő az árban van!

Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 1 éjszaka szállodai elhelyezést 3/4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában  | HUNGUEST HOTEL ERKEL |
Ellátás: 1x félpanzió

Fakultatív programok (minimum 20 fő esetén):
Békési Pálinka Centrum és kóstoló:
2.800 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 11.500 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)
Minimális létszám: 35 fő.

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 3.500 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét és Szeged útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!   

A részvételi díj tartalmazza:

- útlemondási biztosítás

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 1 éjszaka szállodai elhelyezést 3/4* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 1x félpanzió

- egy alkalommal napi fürdőbelépő költsége a Gyulai Várfürdőbe

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- 1x vacsora

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő!)

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás