Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Karácsonyi hangulatban Pécsett és a Dunántúli-dombságon 2022
Magyarország, Dél-Dunántúl
Indulás
Szállás típusa:
Hotel
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest/Szeged – Kecskemét – Dunaföldvár – Szekszárd – Baja – Mohács – Mecsek (340 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Kecskeméten (Szegedi utasok csatlakozása) és Dunaföldváron keresztül a Tolna megyei Szekszárd utunk első állo­mása, ahol meglátogatjuk a Szent János és Szent Pál kápolnát, majd a Régi vármegyeházát (kívülről) és a Bencés apátság fennmaradt rom­jait. A szekszárdi Bormúzeumban a környező bortermő vidék életébe kapunk betekintést, borkóstolási lehetőséggel egybekötve. A várost elhagyva a Gemenci Erdő szebbnél szebb tájain keresztül érkezünk egészen a Duna partig, Bajára, ahol teszünk egy kellemes sétát: megcsodáljuk elegáns főterét, kisétálunk a Sugovica mentén a Duna főághoz, a Türr István emlékműhöz. A Duna magyarországi szakaszán itt a legszélesebb, valóban impozáns látványt nyújt a látogatónak. Szabadidő a városban, mely időben érdemes egy bajai halászlé elfogyasztását (helyszínen fizetendő) beiktatni valamelyik hagyományos étteremben a Petőfi szigeten. A szabadidőt követően visszaszállunk autóbuszunkra, és utazunk tovább Mohácsra, a Csele patak mentén elhelyezkedő vízi és taposómalomhoz, amely Európa egyetlen, ismert taposómalma. A bátrabbak ki is próbálhatják! A Mecsek dimbes-dombos útjain érkezünk Pécsre, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

2. nap: Karácsonyi hangulatban Pécsett

Reggelit követően utunk a pécsi kul­turális központba vezet. Megtekintjük a pécsi bazilikát, a Szent Péter és Szent Pál Székesegyházat, melyet még Szent István idején alapítot­tak, és több évszázad stílusjegyeit hordozza magán. Ha szerencsénk van, adventi orgonajátékot is hallhatunk. Pécs belvárosában a Király utca felé sé­tálva megtekintjük a Szerelmesek lakatjaival díszített kerítéseket, ezt követően pedig betérünk a Has­szán Pasa dzsámijába, mely jelen­leg katolikus templom. Szabadidő a vá­rosban, mely során lehetőség van egyénileg a Zsolnay Múzeumba betekintést nyerni, ahol a világon egyedülálló porcelán termékeket találunk. A Cella Septicho­ra Látogatóközpontban a római kórból megmaradt kőből épített temetkező helyet te­kinthetünk meg. Ezen ókeresztény te­metőnek a sajátossága, hogy igen kis területre koncentráltan sok kis­méretű családi és közösségi sírbolt található. Szabadidő a városban, majd egyéni igényeink szerint térhetük vissza belvárosi szállodánkba és készülődünk a karácsonyi vacsoránkra. A vacsorát követően egyénileg van lehetőség a karácsonyi hangulatú belvárosban sétálni.

3. nap: Siklósi vár – Harkány gyógyfürdő – Villány (260 km)

Reggelinket elfogyasztva a Villányi-hegység déli lábaihoz érkezünk, ahol egy kisebb magaslaton látható a Siklós várának teljes épségben lévő pártázatos falai, melyek oltalmazóan fogják körbe az emeletes palotaszárnyakat. Napunk első állomásaként bejárjuk a történelmi jelentőségű erődöt. Utunkat folytatva a közeli méltán híres Harkányfürdőbe látogatunk, mely Európában egyedülálló harkányi gyógyvíze 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 °C hőmérséklettel tör a felszínre. Ásványi anyag tartalma literenként több mint 1000 mg! 1 liter gyógyvízben 12 mg körüli mennyiségben található karbonit szulfid. A bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktívan szívódik a szervezetbe: felszívódása 150-szeres az egyéb kénvegyületekkel (pl. szulfátokkal) szemben. A porcot alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülésében, pótlásában jut fontos szerephez, amely bizonyítottan be is épül a porcokba. Ez a gyógyvíz kémiai hatása. Ezen kívül részt vesz még a gyógyításban: a víz felhajtóereje, a hidrosztatikai nyomás – amelynek révén a vízben csökken a testsúly, azaz a teherviselő ízületek terhelése –, a hidrodinamikai hatás, valamint a hőhatás. Élvezzük a gyógyvíz pozitív hatásait, a kényeztető termálfürdő szolgáltatásait a késő délutánig. A kora esti órákban utunkat Villányban folytatjuk, ahol sétálunk a „villányi bor főutcáján” bort kóstolunk a hely szellemében (fakultatív). Jókedvvel, mosolygó­san az esti órákban érkezünk vissza pécsi szálláshelyünkre.

4. nap: TV torony – Abaligeti Cseppkőbarlang – Pécsvárad – Mecseknádasd – Kecskemét – Budapest/Szeged (220 km)

Utolsó napunkon a reggeli után először a Mecsek oldalá­ban kiemelkedő pécsi TV toronyhoz kapaszkodunk fel autóbuszunkkal, ahol bámulatos kilátás nyílik a Me­csekre és az alatta elterülő ébredező városra. "Jó reggelt kívánunk az ébredező ünnepi Pécsnek”. A megyeszékhelyt elhagyva az Abaligeti Barlanghoz érkezünk, ahol megismerkedhe­tünk a csodálatos földalatti csepp­kövekkel. Hazafelé indulunk és Pécsváradon látogatást teszünk a Szent István király alapította bencés kolostor és egykori vár romjainál, melynek múzeumában megtekintjük a szép állapotban fennmaradt román stílusú kápolnát, ahol még freskó részleteket láthatunk. Utunkat folytatva áthaladunk Mecseknádasdon - ahol ezer éve Margit, Skócia királynéja töltötte gyermekkorát - ahol búcsút intünk Baranya megyének. Érkezés Kecskeméten keresztül Budapestre és Szegedre a késő esti órákban.

Ár információk

 

Árak és felárak (1 főre) 2021.12.23.


Részvételi díj: HAMAROSAN
1 ágyas felár: Ft


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éj Hotel Palatinus
Ellátás: 3x félpanzió (karácsonyi vacsorával)


Fakultatív programok (20 főtől): Kérjük szíveskedjenek előre jelezni!
Villányi borkóstoló: 7.000 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 21.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

 

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghirdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 6.200 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged/Dunaföldvár autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! A biztosítási módozatokról érdeklődjön honlapunkon! 


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 1 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Hírlevél feliratkozás