Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Kenya - Zanzibár ***
Kenya, Körutazás Kenyában
Indulás 2022-01-06
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
2 ágyas szoba
Utazás:
Repülő
Időtartam:
13 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
2022-01-06
13
leírás szerint
1263950 Ft/fő
  • Előző
  • Következő
Leírás
Körutazás óceánparti pihenéssel

Program leírás

 

Jelenlegi beutazási feltételek (2021.11.24.):

 

- Kenyába egy 96 óránál nem régebbi, angol nyelvű negatív PCR teszt eredmény szükséges (oltástól, védettségtől függetlenül) (5 éven aluliaknak nem szükséges)

- Zanzibárra egy 72 óránál nem régebbi, angol nyelvű negatív PCR teszt eredmény szükséges (oltástól, védettségtől függetlenül), majd az érkezéskor egy antigén gyorstesztet is végeznek a beutazókon

 

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

2. nap: ... Nairobi (Kenya)

Megérkezés Kenya fővárosába, Nairobiba. Nairobi szubtrópusi hegyvidéki éghajlattal rendelkezik. A nagy tengerszint feletti magassága miatt az éjszakák különösen hűvösek lehetnek. Az év legmelegebb időszaka itt decembertől márciusig tart. Városnézés, mely során megtekintjük a főváros legfontosabb látnivalóit. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Nairobiban.

 

3. nap: Nairobi - Nakuru-tó Nemzeti Park (Lake Nakuru)

Korai reggeli, majd utazás a Nakuru-tó Nemzeti Parkba. Utunk során a Nagy-hasadékvölgy festői szintjein haladunk keresztül, hogy elérjük a madárvilágáról híres parkot. Délután vad- és madárles, mely során a flamingókon kívül jó eséllyel láthatunk leopárdot, illetve fekete és fehér orrszarvút is. Ebéd és vacsora napközben. Szállás lodge-ban, a nemzeti park közelében.

 

4. nap: Amboseli Nemzeti Park

Korai reggeli után utazás a hósapkás Kilimandzsáró lábánál fekvő Amboseli Nemzeti Parkba. Kenya leglátogatottabb parkja teljesen sík, füves puszta, mely főképp patás állatokban és elefántokban gazdag, de persze megtalálhatóak itt a ragadozók és dögevők is, mint például a hiénák, sakálok és keselyűk. Ebéd és vacsora napközben. Szállás a nemzeti park közelében.

 

5. nap: Tsavo Nemzeti Park

Reggeli, majd utazás a Tsavo Nemzeti Parkba, mely madárvilágáról és nagyméretű emlőseiről híres. A délutánt a nyugati park területén fekete rinocéroszok, elefántok, leopárdok, bivalyok, vízilovak és oroszlánok megfigyelésével töltjük. Ebéd és vacsora napközben. Szállás a nemzeti park közelében.

 

6. nap: Tsavo Nemzeti Park

Reggeli, majd folytatjuk Kenya legnagyobb és legrégebbi nemzeti parkjának, a Tsavo Nemzeti Parknak a felfedezését. Délelőtt vadles a Ngutuni Rezervátumban, délután pedig a Tsavo keleti oldalával ismerkedünk meg. Ebéd és vacsora napközben. Szállás a nemzeti park közelében.

 

7. nap: Mombasa

Hajnalban vadles a park területén, majd reggeli. Ezt követően utazás Mombasába. Érkezés után informális városnézés. Vacsora és szállás Mombasa tengerparti részén.

 

8. nap: Mombasa - Malindi

Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Malindi, a Mombasától 120 km-re felvő tengerparti kisváros meglátogatása. A Malindi Bay torkolatánál, a Galana-folyó mellett, az Indiai-óceán partján található város Kilifi megye központja. Érkezést követően városnézés: az óváros, a Vasco da Gama emlékmű, stb. meglátogatása. A nap folyamán részt veszünk egy törzsi bemutatón is. (A program ára: 28.000 Ft.) Vacsora és szállás az előző napi szálláshelyen.

 

9. nap: Mombasa - Zanzibár (Tanzánia)

Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Zanzibár szigetére. Érkezés után a szálláshely elfoglalása. Szabad program, fürdési lehetőség. Vacsora. Szállás 4*-os hotelben a Nungwi Beach-en.

 

10. nap: Zanzibár

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Számtalan fakultatív lehetőség adódik a helyszínen, amennyiben időnket aktív pihenéssel szeretnénk eltölteni. Vacsora. Szállás az előző napi szálláshelyen.

 

11. nap: Zanzibár

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség vagy fakultatív programlehetőség a helyszínen: félnapos városnézés Stone Town-ban. Zanzibár fővárosának szűk, múltat idéző utcácskái, faragott kapui, gyönyörű kikötője elfeledteti velünk, hogy Afrikában vagyunk: egy kicsit Kairó, egy kicsit Indonézia, vagy éppen Omán és egy kicsit Tanzánia. (A helyszínen foglalandó és fizetendő.) Vacsora. Szállás az előző napi szálláshelyen.

 

12. nap: Zanzibár

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség, további fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora. Szállás az előző napi szálláshelyen.

 

13. nap: Zanzibár ...

Reggeli, majd menetrendtől függően transzfer a repülőtérre. Hazarepülés menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

14. nap: ... Budapest

Érkezés Budapestre.

 

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-       Kenyai tórendszer

-       Stone Town

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Helyszíni nemzeti park belépők, valamint a programban feltüntetett főétkezések (Nairobiban - 2. nap; Mombasában - 7-8. nap és Zanzibáron - 9-12. nap): 280 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

 

A 280 USD/fő a nemzeti park belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket;  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló a programok alatt: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés külön busszal, dzsipekkel, belső repülőjárattal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3*+-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel

- szafarik teljes ellátással

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető a helyszínen

Hírlevél feliratkozás