Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Tiroli kalandok - könnyed túrákkal a természet lágy ölén! 2023
Ausztria, Tirol
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Salzkammergut – Bad Reichenhall – Tirol (730 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Budapesten, Ausztrián keresztül. A korai délutáni órákban érkezünk „észak Meránjába”, Bad Reichenhallba. A gyönyörű fürdő és klimatikus gyógyüdülőhely a só gyártás központja, több mint 70 szökőkútjáról híres. Történelmi városmagjában felkeressük a híresebbeket, megcsodáljuk a mesekirálynak, I. Lajosnak köszönhetően felépült reprezentatív és akkor modernnek számító só gyártó üzemet. Rövid szabadidő után utunkat folytatva a kitzbüheli Alpok gyönyörű útjain érjük el Innsbruck környéki szálláshelyünket, ahol 3 éjszakát töltünk el.

2. nap: Brenner-hágó – Trautsmanndorf kastélya, Meran2000 könnyed gyalogtúra (280 km)

Reggelink elfogyasztását követően indulunk az egykori osztrák, ma olasz Dél-Tirolba a Brenner-hágón, mely a mérnöki teljesítmény felsőfokával jellemezhető. Sissi kedvelt nyaralóhelyére Meranba érkezünk. A városka kellemes, mediterránt idéző klímájával, kertjeivel, parkjaival sétára hívja látogatóit, ahol bekukkantunk a merani várkastélyba. Látogatást teszünk a Trautsmanndorf kastély parkjában, melyet Dél-Tirol legszebb és leglátványosabb kertjének választottak meg! A neogótikus kastélyban évente több alkalommal tartózkodott Sissi királynő is, melynek kertében gyönyörködve töltötte napjait, ahol mi is így teszünk! A káprázatosan kialakított parkban számtalan művészi alkotás található, teraszos kialakításnak köszönhetően a felsőbb szintekről elképesztő panoráma nyílik Merano-ra és a hegyek amfiteátrumára. A kastély után Meran városa fölé nagykabinos felvonóval (felvonójegy!) 1759 méteres magasságokba érkezünk. A Meran2000 hegyi állomástól kiindulva számtalan túrát tehetünk a komolyabb csúcshódításoktól a kényelmes sétákig a csodálatos alpesi tájon. A nagykabinos felvonó modern, piros színű kocka hegyi állomása mellett természetesen éttermet találunk, teraszáról parádés kilátás nyílik az 1600 méterrel lejjebb fekvő városra és a medencét, ill. a völgyet szegélyező gigantikus hegyek vonulatára. Megpihenünk az étterem teraszán, ahonnan egy rövid gyalogtúrára vállalkozunk. Ha kedvünk tartja, akár bobpályán csúszhatunk alá.

MERAN2000 könnyed gyalogtúra

Technika: 1/6                     Kondíció: 2/6                    Látnivaló: 4/6    
Élményfaktor: 4
/6             Nehézségi fok: 1/6          Időtartam: kb. 40 perc
Távolság: 1,37 km             Szintkülönbség: 255 méter (lefelé)          
Tengerszint feletti magasság: 1870méter

A rövid gyalogtúra a Merano2000 felvonó felső állomásától indul a Rotwandhütte irányába. A bobpályát keresztezve a Zuegg Hütte felé tartjuk az irányt. A hütte egy hegyi kis tó közelében található kacsákkal, békákkal és teknősökkel. Megpihenünk a hütte teraszán - egy kis snaps, kávé társaságában - és indulunk lefelé mérsékelt tempóval (kb. 35-40 perc alatt). Így érkezük meg az Avelengo-i Falzeben parkolóhoz. Megpihenünk, fogyasztunk egy keveset és visszaindulunk a felvonóállomáshoz (felvonójegy). Az időjárásra való tekintettel a napi programok sorrendje felcserélődhet. Késő délután indulunk vissza szálláshelyünkre a Jaufen-hágó bámulatos alpesi panorámaútvonalán (csak megfelelő időjárás esetében).

3. nap: Alberg-hágó – Milka „fellegvár”– Vaduz/Lichtenstein és Feldkirch (340 km)

E napon természet és fejedelmi múlt találkozik szerencsés megosztásban, Milka csoki kóstolóval megédesítve. Reggelit követően felejthetetlen útvonalon vezet utunk. Tiszta idő esetén az „Ördög kapuja” (Alberg-hágó) sziklaormai közötti látványos úton haladunk. 1800 méter magasságban fotószünet, fakultatív séta keretében fedezzük fel az alpesi virágokat, növényeket. Csokoládévásárra és kóstolóra térünk be Bludenz Milka csoki gyárának mintaboltjába. Gyors lichtensteini határátlépést követően átutazunk Schaan kisvároson, majd a Rajna felett rövid kitérőt teszünk Svájcban. Lichtenstein miniállam és fejedelemség fővárosával, Vaduzzal ismerkedünk „kisvonattal” ill. gyalogosan. A vállalkozó kedvűek fel is kapaszkodhatnak a hegyormon magasodó várhoz (nem látogatható). Elbúcsúzva Lichtensteintől az eredeti középkort idéző Feldkirchbe érkezünk. Mi nem kerüljük el méltatlanul ezt az Ill-parti „csak” határvárost, hanem felfedezzük háborúk megkímélte óvárosát XIII.-XV. századot idéző városkapuival,védőtornyaival, impozáns várával. Bár a középkor levegője lengi be,de Sherlock Holmes szellemét is megidézhetjük! Látványos programunkat követően az esti órákban érkezünk vissza szálláshelyükre. 

4. nap: Könnyed túra a Stubai völgyből a Schlick 2000 tanösvényen keresztül 2094 méter magasságokba 

STUBAI-VÖLGY gyalogtúra

Technika: 2/6                    Kondíció: 3/6                     Látnivaló: 6/6    
Élményfaktor: 6
/6            Nehézségi fok: 2/6           Időtartam: kb. 5,5 óra
Távolság: 8,23 km            Szintkülönbség: 741 méter (egyirányban 751 m felfelé, 299 m lefelé)
Legmagasabb tengerszint feletti magasság: 2097 méter

Lenyűgöző panorámaúton gyűjtünk élményeket a mai napon az impozáns kilátást biztosító Stubai Kalkkögel hegyvidékén. Gyönyörű kilátásban lehet részünk az Innsbruck felett magasodó hegyekre, a Wilde Kaiserig és a Zillertal-völgyig. A családbarát, kényelmes tanösvényt a Kreuzjoch felvonó középső állomásától kezdjük, ahová felvonóval érkezünk (felvonójegy). Könnyű emelkedővel indítjuk a túránkat, mely során folyamatos panorámában gyönyörködünk a Stubai völgyre. Útközben fotószünetre megállunk a türkízzöld színekben pompázó PanoramaSee tó partján. A Schlicker Alm megállópontunk teraszára érkezünk, ahol megpihenünk és erőt gyűjtünk a soron következő szakaszhoz. Tanösvényünk tudományos állomásokkal, ismertetőkkel vezet kőerdőkön és törpefenyő erdőkön keresztül szebbnél szebb tájakat mutatva magából. Játékosan kapunk ismertetőt természetünk megismeréséhez! Sétánk során élvezzük a csodálatos panorámát a Schlicker Kalkkögel-hegységre és az Észak-Tiroli Dolomitok vonulataira. 2097 méteren a Kreuzjoch hegyi állomásra érkezve megpihenünk a hütte teraszán. Falatozunk, iszogatunk és átadjuk magunkat a természet érzéseinek. Aki még érez magában erőt, míg a többiek pihennek, a Kreuzjoch hegycsúcsról egy rövid, belátható panorámaút a „StubaiBlick” kilátóra vezet ahonnan az élmény csak fokozódik! Átadva magunkat az ózongazdag levegőnek és a hegyek bűvöletének, kipihenve a Kreuzjochbahn felvonóval (felvonójegy) indulunk vissza az indulásunk helyszínére. Az időjárásra való tekintettel a napi programok sorrendje felcserélődhet.

5. nap: Innsbruck és a Nordkette-csúcs – Budapest – Szeged (820 km)

Korai reggelit követően röviden ismerkedünk Innsbruck óvárosával, magunkba szívjuk hangulatát megtekintve hírességeit. Az ízelítő után irány Nordkette a 2256 méter magas csúcsa felvonóval. Eddig lentről gyönyörködtünk az Alpok fővárosát körbefogó hegységben, most meg fentről Tirol tartomány fővárosában (felvonójegy)! A Hafelekarspitze 2334 méter magasságába érkezve érezni a levegő ritkaságát és zamatát, ahol időzünk egy kicsit. Aki nem akar az Innsbruck fölé magasodó kilátóba feljutni, szabadidejében felfedezheti Innsbruck további nevezetességeit. Búcsúzva Tiroltól út közben megállunk kinyújtóztatni tagjainkat, és ebédelésre is biztosítunk lehetőséget. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd tovább utazás Szegedre.


FONTOS TUDNIVALÓK A PROGRAMUNKHOZ:

A gyalogtúrák nehézsége

A programban szereplő gyalogtúrák minősítését minden programnál külön részletezzük. A gyalogtúráink könnyed, maximum átlagos nehézségűek, de a sorozatterhelés és a ritkán technikás terep miatt egyes szakaszok fizikai állapottól függően fárasztóak lehetnek. A túrák távolsága és a szintemelkedése nem kimagasló, a terep azonban sokszor sziklás vagy törmelékes, kőomlással teli lehet.

Egyes túrák körtúrák, melyek esetében visszafordulásra nincs lehetőség.

A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne az esőkabáttal, tartalék meleg ruhával, élelemmel és ivóízzel.

Ha Ön szokott túrázni vagy sportolni, akkor nem érheti meglepetés gyalogtúránk egyikén sem. A zord időjárás azonban jelentősen nehezítheti a túrákat, így nagyon fontos a megfelelő felszerelés, öltözet.

A túrák során rövid szakaszokon szükség lehet kézhasználatra. Emiatt a túrákon való részvétel feltétele a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztosság és a tériszonytól való mentesség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.

A túrák nehézségét hatos skálán, a nemzetközileg is elismert BergFex minősítése alapján adjuk meg. 

 

Szükséges felszerelés

Öltözet
Strapabíró túraöltözet, meleg ruha, vékony és vastag polár pulóver, jó minőségű, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát és esőnadrág, kényelmes és vízhatlan túrabakancs, sapka, kesztyű igény szerint. A jó minőségű esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük mindenképp fordíts erre kellő figyelmet! Természetesen amennyiben a lehetőségek engedik, a túrák napjait az időjárás alakulása szerint igyekszünk módosítani, azonban ez nem mindig megoldható a program egyéb kötöttségei miatt. Olyan bakancsot hozzon magával, amit már régóta használ. Ha új bakanccsal próbálkozunk, akkor a túra előtt mindenképp napokon keresztül legyen használva, bejáratva, nehogy az utazás alatt törje fel a lábat! Hozzunk magunkkal kendőt vagy baseball sapkát, napvédő krémet az erős napsugárzás miatt.

Túrafelszerelés
Kisméretű hátizsák a napi túrákhoz, kulacs, napszemüveg, napolaj, túrabot igény szerint.

Csomagolás az autóbuszra
Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe a szállodában használatos ruházatot. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.

A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi túrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolvány (vagy az útlevél), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép stb.

Nyilatkozat
Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túra és idegenvezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más, helyettesítő programot szervezni.

Ár információk

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06. 28.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 156.000 Ft / 376 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 12.000 Ft / 29 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 42.000 Ft / 109 EUR
4x vacsora felár: 27.000 Ft / 70 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 3.250 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 4.250 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 5.450 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 4 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 4x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
MERAN2000 felvonójegy: 14,50 - 35 EUR
Nordkette felvonójegy: 11,40 - 49 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 45 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 7 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 12.000 Ft / 29 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel! 


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 4x reggeli ellátást

- szálloda wellness szolgáltatásainak használatát (jakuzzi, szauna, medence, gőzkabin)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 4x vacsora felárat 

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek, felvonójegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás