Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Mediterrán válogatás csoportos MSC Seaview hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel 2023. Május 6-15.
Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak
Indulás
Szállás típusa:
Hajó kabin
Ellátás:
Teljes ellátás
Szobatípus:
Utazás:
busz+hajó
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

Mediterrán válogatás csoportos MSC Seaview hajóút magyar nyelvű idegenvezetővel
2023. Május 6-15.

 

Olaszország mindig is a világ minden tájáról érkező utazók kedvenc úti célja volt. Természeti szépségének és több ezer éves múltra visszatekintő történelmének köszönhetően rengeteg látnivalót és lehetőséget kínál. Olaszország történelmi és kulturális öröksége a világ leggazdagabbjai közé tartozik, és kétségtelenül nagy hatással volt a világ kultúrájára. Olaszország büszkélkedhet a legtöbb UNESCO világörökségi helyszínnel (51), és ez az az ország, ahol a legtöbb látogató jut egy négyzetméterre.

Válasszon egy MSC Olaszország körutazást, és fedezze fel az ország legszebb művészeti városait, például a csatornáival és a világ legromantikusabb városaként elhíresült Velencét, vagy az Örök Várost, Rómát, a Római Birodalom fővárosát, amely évszázadokon át a nyugati civilizáció politikai és kulturális fővárosa volt.

Ez azonban nem minden... itt van még a festői toszkán vidék is, szőlőskertjeivel és középkori falvaival, nem is beszélve Szardíniáról és Szicíliáról, amelyek világszerte híresek csodálatos tengerpartjaikról.

Végül, és ez ugyanilyen fontos, minden olasz úti cél lehetőséget nyújt a látogatóknak arra, hogy megkóstolják a legjobb olasz kulináris hagyományok változatos ínyencségeit. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megkóstoljon egy autentikus nápolyi pizzát vagy egy csodálatos tésztaételt.

Egy MSC Földközi-tengeri hajóút lehetőséget nyújt arra, hogy élvezze a természeti szépségekkel teli világot és a gasztronómiai élvezetek széles skáláját.

 

1. nap - Indulás Budapestről
Indulás! A csoport tagjai este buszra szállnak, hogy másnap már Genovába érjenek, ahol indulásra készen várja az utazókat a fenséges MSC Seaview!

2. nap - Genoa (Portofino), Italy
Genova kikötővárosa, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, Olaszország elbűvölő Riviérájának kapuja. Sétáljon végig kanyargós középkori sikátorain, nézze meg a történelmi Piazza Matteottit, és csodálja meg a 16. és 17. századi épületek csodálatos csoportját. Genova tengeri nagyhatalmi örökségét az 1543-ban épült La Lanterna történelmi világítótorony is bizonyítja. A városon túl romantikus városok találhatók a tengerpart mentén, köztük a gelati-színű Portofino.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Portofino
- Díszes épületek gyűjteménye 
- Bájos óváros

Élvezze az MSC Cruises kirándulását a festői Portfinóba, az olasz Riviéra híres halászfalujába. Santa Margherita Ligure városából indulva egy rövid és kényelmes hajókirándulással eljuthat Portfino partjaihoz, ahol megcsodálhatja a lenyűgöző kilátást a tengerre és a csillogó jachtokkal teli kikötőt. A zöldellő dombokkal körülvett Portofino az A-listás hírességek és nemzetközi VIP-k divatos játszótere. Sétáljon végig a kikötő mentén, csodálja meg a zselatinszínű házakat, vagy fogyasszon el egy italt egy vízparti kávézóban.
 
Genova felejthetetlen élményt nyújt, és nincs is jobb módja a felfedezésének, mint egy MSC Cruises kirándulás. Sétáljon végig az óváros "carruggi" néven ismert, bájos, szűk utcáin, hogy elérje az impozáns Piazza de Ferrari területét a Palazzo Ducale palotával. Fedezze fel a genovai arisztokrácia gazdag történelmét, amelyet a Via Garibaldi elegáns negyedében a reneszánsz korszakból származó, az UNESCO Világörökség részét képező pompás épületek mutatnak be, mint például a Palazzo Bianco vagy a Palazzo Rosso, amelyekben figyelemre méltó művészeti gyűjtemények találhatók. A kikötőbe visszatérve ne hagyja ki a lehetőséget, hogy megcsodálja a 16. századi Palazzo del Principe-t, Andrea Doria admirális pompás rezidenciáját.
 
Genova óvárosa ideális MSC kirándulás, ha gyalogosan szeretné felfedezni a várost. Ez a kellemes séta Genova történelmi belvárosában körbevezeti Önt a városban, amely egykor minden tengerentúli kereskedő számára fontos kereskedelmi csomópont volt. A carruggi sétát követően érje el a Piazza de Ferrari nevű főteret, és csodálja meg a Palazzo Ducale-t. Tartson egy kis szünetet, és kóstolja meg a helyi liguriai ételeket, például a focaccia-t és a bruschettát a "Cisterne del Ducale" étteremben. Mielőtt visszatérne a hajóra, a túra a San Lorenzo katedrális külső megtekintését is magában foglalja.

3. nap - MSC Seaview
Az MSC Seaview átírja a tengerjáró hajók tervezésének szabályait, és a beltéri és kültéri részek keveredésével úgy kapcsolja össze Önt a tengerrel, mint még soha. A hajó körül egészen a 7. fedélzetig egy egyedülálló tengerparti sétány húzódik, amely étkezési, italfogyasztási, vásárlási, fürdőzési és napozási lehetőségekkel tarkított. A két üvegpadlós kifutóból és a panorámaliftekből pedig csodálatos kilátásban gyönyörködhet.

4. nap - La Spezia (Cinque Terre), Italy
A "Költők öblére" néző La Spezia, az MSC Mediterranean Cruises célállomása, az olasz La Spezia tengerparti város. Itt hangulatos utcák labirintusa vezet a lenyűgöző kereskedelmi kikötőbe, ahol elbűvölő jachtok és szép pálmafák találhatók. Ez a nyüzsgő liguriai kikötő történelmi templomokkal, múzeumokkal és kertekkel büszkélkedhet. A közelben Cinque Terre, Pisa és Firenze csak arra vár, hogy felfedezzék.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A Cinque Terre Nemzeti Park
- Pisa: A ferde torony városa
- Firenze felfedezése

Tegyen egy életre szóló kirándulást az UNESCO világörökség részét képező Cinque Terre nemzeti parkba. Ez a nyüzsgő terület öt tengerparti faluból áll: Corniglia, Manarola, Riomaggiore, Monterosso al Mare és Vernazza. Tekintse meg ezeket a sokszínű városokat a tenger felől, a sziklás part mentén tett hajókiránduláson. Ezután köt ki Monterosso al Mare-ban, hogy egy kényelmes sétát tegyen a régi városközpontban, mielőtt meglátogatja a San Giovanni Battista 14. századi templomot.
 
Tekintse meg a figyelemre méltó pisai ferde tornyot az MSC Cruises kirándulásán, ahol meglátogatja a Piazza dei Miracoli építészeti komplexumot. A világ egyik legikonikusabb műemléke, a 12. és 14. század között épült ferde torony középkori román stílusú, pompás fehér márványból faragott dizájnnal büszkélkedhet. Álljon meg a 13. századi székesegyház és a pompás gótikus homlokzatú keresztelőkút mellett. Ezután használja ki a szabadidejét, hogy felfedezze ezt az ősi várost és annak számos üzletét, kávézóját és éttermét. 
 
Firenze, Toszkána régió fővárosa, az olasz reneszánsz egyik csillaga. Ezen a mesés MSC Cruises kiránduláson rengeteg felfedeznivalót találhat, többek között finom ételeket, remekműveket és ősi építészetet. Csodálja meg a várost a panorámás Piazzale Michelangelo térről, mielőtt meglátogatja a 15. századi Santa Maria del Fiore székesegyházat. Tekintse meg a Piazza Santa Croce teret és a világhírű bazilikát, vagy nézze meg Caravaggio, Raffaello és da Vinci műveit és a tekintélyes Uffizi Galériát. Tapasztalja meg Firenze hangulatát a saját tempójában, a kézműves boltok és elegáns butikok között sétálgatva. Vagy vacsorázzon a hihetetlen éttermek egyikében egy tál tésztára vagy autentikus pizzára.

5. nap - Civitavecchia (Rome), Italy
Fedezze fel Civitavecchia kultúráját és színeit, az MSC Mediterranean Cruises egyik úti célját. Ez az olasz gyöngyszem számos európai és Európán kívüli városból kellemes repülőúttal elérhető. A 16. századi Michelangelo-erődjéről, az ókori Taurinus-fürdőről és a márvány Vanvitelli-kútról híres kikötő kényelmes kiindulópontja Róma, Olaszország királyi és romantikus fővárosának meglátogatásához.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- A Colosseum
- A Trevi-kút
- A Vatikán

​Civitavecchiától nem messze fekszik Róma, a világ egyik legkiválóbb városa. Legyen elragadtatva számos építészeti csodájától, köztük a híres Colosseumtól. A főváros központjában található, Kr. u. 70 és 80 között épült ókori amfiteátrumot, az UNESCO Világörökség részét képező létesítményt Vespasianus római császár rendelte meg, hogy több mint 50 000 embert szórakoztasson! Ezen az MSC Cruises kiránduláson bepillantást nyerhet az aréna belsejébe, és elképzelheti, milyen gladiátorviadalok és színlelt tengeri csaták zajlottak a központjában. Ezután látogasson el a római fórumra és a Palatinus-dombra, amely egy rövid sétára található az amfiteátrumtól. 
 
A Trevi-kút Róma egyik ikonja, az építészetet, a szobrokat, a köveket és a vizet egyesítő barokk szépség. Csodálja meg a látványt az MSC Cruises kirándulásán, és nézze meg közelről ezt a 18. századi nevezetességet.  A mitológiai alakokat, köztük a kagyló alakú szekéren ülő Tritont bemutató Trevi-kút olasz mestermű. Ez a mérföldkőnek számító építmény olyan filmekben szerepelt, mint a La Dolce Vita és a Római vakáció. 
 
A római utazás nem teljes az olasz főváros szívében található Vatikán meglátogatása nélkül. Válasszon egy MSC Cruises kirándulást, hogy megnézze a Szent Péter teret, a Szent Péter-bazilikát, a vatikáni múzeumokat és a Sixtus-kápolnát. Ha vasárnap érkezik Rómába, részt vehet a pápa déli Angelus imádságán. Vagy élvezze a Vatikáni Múzeumok tárlatvezetését, ahol Da Vinci, Caravaggio, van Gogh, Dali, Picasso és Gaugin művei találhatók.

6. nap - MSC Seaview
Fedezze fel az MSC egyedülálló fedélzeti élményét, mintha Ön is ott lenne! A 360-as videó megtekintéséhez csak mozgasd a telefonodat, vagy használd a kurzort az asztali gépeden. A még magával ragadóbb élményért nézze a videót VR headset segítségével.

Az egyedülálló MSC Seaview Panorama Pool lélegzetelállító kilátást kínál a tengerre, a napozóágyakat pedig kifejezetten úgy tervezték, hogy a vendégek soha nem látott közelségben maradhassanak a medencéhez, így teremtve megragadó kapcsolatot a vízzel.

A 8. fedélzeten található MSC Seaview Waterfront Boardwalk körbejárja a hajót, és számos étteremhez és bárhoz kínál hozzáférést. A 16. fedélzeten található üveg skywalkról a vendégek felülről élvezhetik a tengerre nyíló, lenyűgöző kilátást.

A Sunset Beach Pool, amelyet két panorámalift köt össze a felső fedélzettel, rengeteg helyet kínál a napon, valamint lélegzetelállító kilátást.

A többszintes, üvegfalú átrium négy fedélzeten húzódik, hangulatos helyszínt teremtve az élő szórakoztatáshoz, míg a két üvegpadlós kifutóról látványos kilátás nyílik a vendégekre az óceánra.

Fedezze fel a hajót a hajóban. Egy helyet, ahol élvezheti az exkluzivitást és a magánéletet a választék világában. Ahol élvezheti a privát klub luxusát, miközben hozzáférhet a hajó többi részének számtalan kikapcsolódási és szórakozási lehetőségéhez.

Üdvözöljük az MSC Yacht Clubban, egy olyan körutazási élményben, amelyhez fogható nincs még egy.

Az MSC Aurea Spa az MSC Seaview fedélzetén egy fényűző balinéz spa, amely jellegzetes relaxációs kezeléseket kínál a test és a lélek felfrissítésére. Az MSC Aurea Spa termálrészleggel, szépségszalonnal és köröm butikkal kiegészülve tetőtől talpig kényeztetve fogja érezni magát.

A legmodernebb Technogym kardio- és erőnléti edzőberendezésekkel felszerelt MSC Seaview edzőterme eredeti fitneszkurzusok és edzésprogramok széles választékát kínálja.

7. nap - Palma de Mallorca, Spain
Palma kikötővárosa, az MSC Mediterranean Cruises célállomása Mallorca déli partján fekszik. Az i. e. 124-ben alapított Palma középkori utcáiról, lenyűgöző építészetéről és ősi erődített falairól híres. Tekintse meg az olyan épületeket, mint a Santa Maria katedrális, amely Gaudí terveit és a világ egyik legnagyobb ólomüveg ablakát mutatja be, vagy a gótikus Bellver kastélyt, amelynek kör alakú központja és szemet gyönyörködtető tornyai.

 
Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- La Seu katedrálisa
- Sóller és szüreti vonatozás
- Sárkánybarlangok

Fedezze fel Palma de Mallorca csodáit egy felejthetetlen MSC Cruises kiránduláson. Kerékpározzon vagy gyalogoljon, hogy megnézze a város nevezetességeit. Vegye szemügyre Palma legfigyelemreméltóbb épületét: a 14. századi La Seu-t. Az egykori fellegvár tetején álló gótikus katedrális közel 400 évvel ezelőtt épült. A spanyol hagyományokat a Plaza de Toroson található Balearic Coliseum, egy történelmi aréna tartja életben, ahol ma is bikaviadalokat rendeznek. Vagy tegyen egy kirándulást La Almudainába, a spanyol királyi család pompás nyári rezidenciájára.
 
Látogasson el az MSC Cruises kirándulásán a csodálatos Sóllerbe, a tengerparti városba, amelynek hátterében hegyek állnak. A város olyan lenyűgöző építészeti alkotásoknak ad otthont, mint a Banco de Sóller, amelyet Juan Rubió, Gaudí tanítványa tervezett. Ezután utazzon a 20. század eleji Ferrocarril de Sóller elektromos vonattal, ahol képeslapfotókat készíthet a látványos tájról. Utazzon át a varázslatos dombokon, pillantson meg narancsligeteket és viaduktokat, mielőtt belép az alagutakba a Serra de Tramuntana hegység.
 
Ha szereted a drámai tájakat, ne hagyd ki az MSC Cruises kirándulását a Sárkánybarlangokhoz, Mallorca titokzatos földalatti világához. Ez az évekig tartó part menti erózió által kovácsolt geológiai rendszer számos látnivalóval büszkélkedhet, köztük négy nagy kamrával, Diana fürdőjével, cseppkövekkel és sztalagmitokkal, valamint a lenyűgöző Martel-tóval. Merüljön el ebben a csodálatos látványban, és hallgasson meg egy kis hajókon megrendezett csodálatos koncertet. Visszatérve a föld fölé, fejezze be a hajóutat a csillogó gyöngymanufaktúra meglátogatásával, amely igazi csemege az ékszerek szerelmeseinek!

8. nap - Barcelona, Spain
A Földközi-tenger egyik legforgalmasabb körutazási kikötője, Barcelona tengerparti városa ikonikus építészetéről, színes kultúrájáról, valamint világszínvonalú ital- és étkezési lehetőségeiről ismert.

Fedezze fel Antoni Gaudí szürreális Sagrada Famíliáját, a híres Ramblas sugárutat, a középkori Barri Góticot és a Museu Picassót. De még ennél is több felfedezni való van ebben a burjánzó spanyol városban, az MSC Mediterranean Cruises egyik célállomásán: az eldugott tapasbároktól és mesés élelmiszerpiacoktól kezdve Európa legnagyobb futballstadionjáig.

Válassza ki kedvenc túráját az MSC Cruises felejthetetlen kirándulásainak listájából, többek között:

- Antoni Gaudí Sagrada Família épülete

- A Montserrat-hegy és a Santa Maria de Montserrat apátsága

- Camp Nou stadion

Az MSC Cruises kirándulása a Sagrada Famíliához kihagyhatatlan ajándékot nyújt Gaudí zseniális római katolikus bazilikájának megtekintéséhez. Utazzon el ehhez az építészeti bravúrhoz egy elektromosan segített Mercedes-Benz eBike kerékpárral, amellyel aztán végigjárhatja a várost. Útja során fedezze fel a közeli Santa Coloma de Cervelló városát, és nézze meg Gaudi hihetetlen Colonia Güell-templomát. Vagy látogasson el a Casa Batlló és a Casa Milà építészeti remekművekhez.

Válasszon egy kalandos MSC Cruises kirándulást a fenséges Montserrat-hegységbe. Tekintse meg a Passeig de Gràciát, Barcelona nyüzsgő sugárútját, és álljon meg, hogy megcsodálja Gaudí Sagrada Famíliáját. Ezután a festői vidéken keresztül utazhat a Montserrat-hegység sziklás homokkőcsúcsaihoz, ahol a Santa Maria de Montserrat apátság található. A 11. században alapított kolostorban a mai napig több mint 70 szerzetes él és működik. Fedezze fel Sant Sadurni bájos faluját, és látogasson el a tekintélyes Vilarnau borospincékhez. Ott megtudhatja, hogyan készül a spanyol cava bor, és részt vehet egy kóstolón is.

Az MSC Cruises barcelonai kirándulásai végtelen izgalmakat kínálnak az egész család számára. De mi lehet izgalmasabb, mint a Camp Nou, Európa legnagyobb stadionjának meglátogatása? A labdarúgás eme temploma közel 100 000 férőhelyes, és minden évben nemzetközi mérkőzéseknek ad otthont. Emellett lenyűgöző koncert- és rendezvényhelyszín is, ahol olyan előadók léptek fel, mint Sting, Peter Gabriel, a U2 és Bruce Springsteen. Tapasztalja meg a meccsnap energiáját, amikor belép a játékosok öltözőjébe, vagy látogasson el a múzeumba és az interaktív zónába, ahol virtuálisan megtekintheti az arénát.

9. nap - Cannes (Côte d'Azur), France
Cannes, a francia tengerpart ékköve, a híres filmfesztivál bemutatja Önnek a híres filmfesztivált. A La Croisette ikonikus tengerparti sétányától, az elegáns butikokkal és szállodákkal szegélyezett La Croisette-től távol, az MSC Mediterranean Cruises eme úti célja figyelemre méltó műemlékeket kínál, és olyan izgalmas városok meglátogatására ad lehetőséget, mint Monaco és a középkori Eze falu.


Az MSC Cruises kirándulásai rengeteg izgalmas látnivalót kínálnak, többek között:
 
- Cannes
- Monaco
- Eze középkori falu
 
Érkezzen a kikötőbe, és fedezze fel Cannes tengerparti városát. A város lenyűgöző tengerpartot kínál, amely egész évben vonzza az embereket a világ minden tájáról. Hagyja, hogy az MSC Cruise hajóútja elkalauzolja Önt az óvárosba, amelyet szűk történelmi utcák jellemeznek. Másszon fel a várromokhoz, és gyönyörködjön a lenyűgöző légi panorámában, nézze meg a kikötőben horgonyzó jachtokat, és lépjen a jet set nyomdokaiba, miközben végigsétál a sikkes La Croisette-en, Cannes híres tengerparti sétányán.
 
Induljon el kényelmesen az MSC Cruises kirándulásán Monacóba és Monte-Carlóba. Felejthetetlen építészettel, varázslatos kikötőkkel és rengeteg történelmi nevezetességgel találkozhat. Tekintse meg a 19. századi Grand Casino-t és az elegáns Café de Paris-t. Sétáljon el a Monacói sziklához és a festői óvároshoz, ahol macskaköves utcákat, kézműves boltokat és al fresco kávézókat talál. Nézze meg az őrségváltást a Place du Palais téren, vagy látogasson el a lenyűgöző Óceánrajzi Múzeumba és Akváriumba. Ha királyi élményt szeretne, térjen be a monacói katedrálisba, ahol Grace hercegnő és III. Rainier herceg földi maradványai találhatók. 
 
Elégítse ki kalandvágyó oldalát, és tegyen egy MSC Cruises kirándulást Monacóba és Monte-Carlóba, a Francia Riviéra két ékkövébe. Ezután autóbusszal utazhat a Moyenne Corniche úton a középkori sziklafaluba, Èze-be. A Villefranche-ra és a Földközi-tengerre nyíló lenyűgöző kilátásról és vad szépségéről ismert középkori falu galériákkal és üzletekkel, festői kőházakkal és romantikus kanyargós sikátorokkal büszkélkedhet. Kóstolja meg érzékeit a híres Fragonard parfümgyárban, ahol egy vezetett túra során megismerheti a parfümkészítés titkait. Lehetősége lesz megvásárolni az egyedi illatokat, mielőtt visszatérne a gyönyörű Cannes-ba.

10. nap - Genoa (Portofino), Italy
A hajó a reggeli órákban köt ki Genovában. A kabinok elhagyása után már a délelőtti órákban buszra száll a csoport és elindul Budapest felé.

 

Ár információk

A részvételi díj tartalmazza: 

utazást légkondicionált különbusszal (felszállási helyek: Budapest, Nagykanizsa, Székesfehérvár) · adókat, illetékeket · teljes ellátást a hajón** a választott kabinkategóriában · magyar nyelvű idegenvezetést az utazás teljes időtartama alatt

A részvételi díj nem tartalmazza:
a helyszínen fizetendő kötelező borravalót

Választható opciók:
baleset- betegség- és poggyászbiztosítás · útlemondási (sztornó) biztosítás · fakultatív programok* · italcsomag · internet hozzáférés

További információk
Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatást követően foglalhatók.

A meghirdetett csoport minimum létszáma: 20 fő, kirándulások esetében minimum: 10 fő.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. A tengeri hajóutak esetén a hajótársaság minden esetben fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül - akár a hajóút időtartama alatt is - a meghirdetett kikötési útvonaltervtől eltérjen, ha az indokolt.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a kialakult pandémiás helyzet miatt a hajótársaságok fenntartják a jogot arra, hogy az előre meghirdetett hajótól eltérően más hajóval valósítsák meg az utazást, vagy indulás előtt - akár pár nappal - módosítsák a kikötéseket. Az ilyen jellegű cserére irodánknak nincs ráhatása.

*A fakultatív programok árairól itt, a honlapunkon, míg a részvétel esetleges feltételeiről munkatársainknál tud részletes információt szerezni.
**Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Halmozza a kedvezményeket, és éljen árfolyamgarancia ajánlatunkkal! 
Foglalja le ezt a csoportos hajóutat az indulás előtt legalább 90 nappal - így utasonként 19 900 Ft kedvezményt biztosítunk! 
Spóroljon többet: fizesse ki az árat foglaláskor egy összegben, és további 5% azonnali engedményt biztosít (amennyiben a foglalás az indulást megelőző legalább 120. napon megtörténik). Így nem csak a kedvezményeket halmozhatja, de az árfolyamgaranciáját (!!!) is élvezheti a részvételi díjra, és nem kell izgulnia az euróárfolyam ingadozásai miatt.

Hírlevél feliratkozás