Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Szardínia és Korzika csodái autóbusszal 9 nap/8 éj
Olaszország, Szardínia
Indulás 2024-05-31
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Választható
Szobatípus:
2 ágyas...
Utazás:
Busszal
Időtartam:
8 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
2024-05-31
8
Félpanzió
329394 Ft/fő félpanzióval előfoglalási akciós ár visszavonásig
2024-05-31
8
Félpanzió
391091 Ft/fő félpanzióval előfoglalási akciós ár visszavonásig
  • Előző
  • Következő
Leírás

Szardínia, az ősi sziget, a régi civilizációban a nurági nevet kapta.Kik voltak ôk? Tartson velünk és ismerjük meg együtt ezt a titokzatos világot, ahol a türkizkék tenger, hófehér homokkal és a mediterrán örökzöldekkel tarkított édenkert valósággá válik. A szél által formált különleges alakú gránitsziklák, a Cannonau bor szőlőtőkéi, a végtelen nyugalom köszönnek ránk miközben felfedezzük ennek a földnek ezer arcát.  Ajò!, ahogy a szárdok mondják. Induljunk!

 

Utazás: légkondicionált autóbusszal, és komppal Livorno-Olbia-Livorno útvonalon
Odafelé és visszafelé  1-1 éjszaka a kompon/kabinokban alvóhellyel

Szállás: 2 éj kabinokban, oda-vissza a komphajón Livorno-Olbia és Olbia Livorno

               6 éj Hotel***  Szardínia szigetén, Castelsardo környékén

Szardínia: A 3*-os, úszómedencés szálloda Szardínia északi tengerpartjának közelében található, (kb. 2 km-re), és 400 m-re a közeli kisvárostól. Központi elhelyezkedése miatt kitűnő a sziget látnivalóinak meglátogatására is. Szobái: kényelmes szobák, zuhanyzó, légkondícionáló, led TV, minihűtő. Az úszómedence mellett nyugágyak, székek, napernyők állnak rendelkezésre. Az úszómedence szezonális nyitvatartása az aktuális helyi rendelkezések függvényében változhat. 

Ellátás: reggeli, felár ellenében vacsora kérhető.
Fel- és leszállási lehetőség: 
Ingyenes:  Budapest (BOK Csarnok és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa 

Időpontok: 9 nap/8 éj
2024.05.31-06.08.  FIX INDULÁS   utolsó 5 hely
         10.04-10.12.  FIX INDULÁS   BETELT!

 

1. nap: Budapest -Livorno
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, helyismerettel rendelkező idegenvezetővel. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül Olaszországba, útközben rövid pihenőkkel. Utunkat a híres, hangulatos kikötőváros Livorno felé folytatjuk, ahol kompra szállunk és éjszaka áthajózunk Szardína szigetére. A kompon egyéni vacsorázási lehetőségre van mód, valamint az éttermeken kívül van 2 bár is a fedélzeten.

2.nap: Olbia – Castelsardo - La Mudizza
A reggeli után érkezés a kora reggeli órákban. A sziget északi részén található föníciai eredetű Olbia-ban szállunk partra. Vadregényes utakon elindulunk szálláshelyünkre, mielőtt elfoglalnánk azt, különleges kirándulást teszünk, megcsodáljuk Szardínia híres gránitformációjának egyikét, az Elefánt sziklát melyet a vad szelek formáltak, majd Castelsardo-ba látogatunk, a kivételes szépségű a középkori városfallal körülvett településre. A Castel Genovese néven emlegetett erődítmény falának tetejéről csodálatos panoráma nyílik az Asinara-öbölre. Séta a kicsi főtéren, a Piazza Municipio-n, és tovább ismerkedünk a látnivalókkal, többek között a 12. században épült Santa Maria delle Grazie templommal, sétánk után szabadidő és vásárlási valamint akár egyéni kóstolási lehetőség a helyi piacon. A kora délutáni órákban érkezünk meg szálláshelyünkre. A nap hátralévő részében sétával felfedezhetjük a tengerpartot, vagy La Mudizza települést. 

3. nap: Alghero és a fantasztikus Nettuno cseppkőbarlang látogatása kishajóval
Szabadprogram, strandolás/pihenés vagy egész napos fakultatív kirándulás. Felfedezzük a sziget katalán-aragón építészeti jegyeket viselő városát, Alghero-t. Sétát teszünk a középkori városfalon, melynek kövei mesélnek a múltról, ahol a csodás látványt csak a bástyák szépsége szakítja meg. Ellátogatunk Szent Ferenc templomához, ahol lehetőség lesz felmenni a toronyba, hogy felülről is rátekinthessünk az óvárosra. Alghero ötvös üzleteiben a védett vörös korallból, aranyból és ezüstból készült ékszereket csodálhatjuk meg. Következő állomásunk egy igazi gyöngyszem, a kétmillió éves mesebeli Nettuno cseppkőbarlang kishajós látogatása lesz, melyet helyi halászok fedeztek fel a 18.században. Nem csak maga a barlang a különleges cseppkőképződményeivel, kis sósvízű tavacskájával nagyon szép, hanem az oda vezető út is. A barlang a gyönyörű és vadregényes Capo Caccia sziklafalában található, és a leglenyűgözőbb ékszer a Földközi-tenger medencéjében. Jó idő esetén fürdőzés Alghero tengerpartjánál. Szálláshelyünkre  az esti órákban érkezünk vissza. (Program ára: 40 Eur/fő)  *Rossz idő esetén látogatás a Nuraghe Palmavera bronzkori * maradványaihoz.

4. nap: Maddalena szigetek – hajókirándulás - fürdőzéssel
Szabadprogram, strandolás/pihenés, vagy egész napos fakultatív hajókirándulás Olaszország egyik legszebb partszakaszának felfedézésére, fürdőzéssel. Ez a nap a vadregényes természetről szól. Santa Teresa di Gallura kikötőjéből indulunk, és a lenyűgöző Maddalena szigetcsoport felé vesszük az irányt. A sok szigetecskéből és zátonyból álló szigetcsoport a Nemzeti Park része. A hajózás során meseszép látnivalók sora kísér minket, smaragdzöld tenger, fehér homok, a Budelli szigetnél pedig a híres rózsaszín színű homok, ami hírével ellentétben nem homok. A fürdőzést sem hagyjuk ki,hiszen Santa Maria szigetén strandolhatunk is, és a hab a tortán, hogy a hajó fedélzetén ebéd is vár minket. Az ebédet követő szabadprogram alatt a barangolást kedvelők egy kis séta után eljuthatnak a sziget régi világítótornyának romjaihoz is. Utolsó megállónk során meglátogatjuk a terület legnagyobb szigetetét, a történelmi Maddalenát, ahol megkóstolhatjuk a térség egyik legfinomabb kézműves fagylaltját is. A türkizkék színű tenger, a fehér homok az illatos mediterrán növényzet, és a hajón elfogyasztott ebéd felejthetetlen élményt ígér. Érkezés az esti órákban a szálláshelyünkre. (Program ára: hajójeggyel, ebéddel: 70 Eur/fő)   

5.nap: Természeti csodák:  Tempio Pausania városa a Limbara hegy ölelésében
Szabadprogram, fürdőzés, vagy részt vehetnek, egy igazán különleges fakultatív kiránduláson.  A Limbara hegy ölelésében, különleges parafatölgy erdőkön keresztül vezető úton egy édes kis megbúvó városkába látogatunk, Tempio Pausania-ba, melynek épületei Korzika építészetét tükrözik-kihagyhatatlan! Nemrég vendégeket hívogató, új színezetet kapott a kisvároska, hiszen az utcák kövezetét egy művészeti kezdeményezés keretében különböző színekre festették. Sétát teszünk az ódon utcákon, ellátogatunk a főtérre, ahol a városka bazilikája ékeskedik. Megcsodáljuk egyedülálló parafa divatboltját, valamint gasztronómiai kitérőt teszünk egy a magnóliafák által árnyékolt kis térre. Visszaérünk szálláshelyünkre, jó idő esetén a nap hátralévő részében szabadprogram, fürdőzési lehetőség.(Ár: 35 EUR/fő) 

6. nap: Korzika – Bonifacio  - hajókirándulás- fürdőzési lehetőséggel
Szabadprogram, strandolás, vagy egész napos fakultatív kirándulás, melynek keretében Korzikára látogatunk. Korzika, ez a sokszínű sziget, Szardíniától 12 km- re helyezkedik el, ahol ugyanúgy megtalálhatóak a fenyőerdők, a havas hegycsúcsok, mint a trópusi tájakra emlékeztető hófehér homokos partok. Egyórás hajóút vár ránk, mely a hírhedt Bonifacio szorost szeli át. Első állomásunk a fehér mészkősziklára épült és azon magasodó középkori város, Bonifacio, melyet a szaracénok ellen alapítottak és nevét a toszkán őrgrófról, Bonifácról kapta. Ez a kis csoda a Világörökség része. Meredek lépcsőkön gyalogosan járjuk be ezt a középkori épületekkel és bástyákkal tarkított várost. Óvárosa egy magas sziklafalon húzódik. Sétánk először a Fellegvárhoz, Cittadellához vezet, majd a sétát tovább folytatva eljutunk - a legenda szerint egyetlen éjszaka alatt kifaragott, 1420 - ban épült Aragon lépcsőhöz. Az óváros templomai, kis utcácskái, az ajtó nélküli házak nyűgöznek le minket, mely egyikében még Napoleon is lakott. Nem maradhat ki a Genovai kapu sem, mely az egyetlen bejárata volt a városnak hosszú évszázadokon keresztül. Sétánk után szabadidő, vásárlási - és idő függvényében fürdési lehetőség. A nap végén kompra szállunk, és visszahajózunk Szardíniára. Érkezés az esti órákban a szállodába. (Ár hajójeggyel: 80 Eur/fő)

7.nap: Tengerparti pihenés
Ezen a napon a pihenésnek szentelhetjük időnket. A part a szállodától kellemes sétával elérhető, ahol napágyak, napernyők bérelhetőek. Bár, étterem is található ezen a partszakaszon.  

8. nap:   Porto Cervo- Olbia
Reggeli után elbúcsúzunk a szálláshelyünktől, majd elindulunk Olbia városa felé, előtte teszünk egy kitérőt Costa Smeralda híres, a tenger kékségével csábító partszakaszához.  Aga khan tervei szerint alkotott igazi helyi építészeti sehol máshol nem megtalálható, gallurese stílusban megépült Porto Cervo a mai napig lázban tartja a látogatókat. Itt található Stella Maris kistemploma, ahol egy eredeti El Greco festményt is őriznek, valamint otthona a világ legnagyobb vitorlásversenyeinek, a luxusmárkáknak, a hírességeknek. Porto Cervo után Olbia városába érkezünk, ahol egy fakultatív séta keretében, a főutcán keresztül érjük el San Simplicio román stílusú bazilikáját, mely a legfontosabb keresztény temploma  a térségnek. A városnézés után szabadidő, majd este találkozás a busznál, hogy kezdetét vegye a hazautazásunk. Beszállás a kompba, az éjszakát a lefoglalt kabinokban töltjük.  

9. nap: Livorno-Budapest
Reggeli után kompkikötés, majd hazaindulunk Budapestre autóbusszal. Érkezés a késő esti órákban.

Ár információk

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!

Szardínia és Korzika csodái 2024
9 nap/8 éj  reggelivel

ELŐFOGLALÁSI ÁR VISSZAVONÁSIG! 

Időpont  
05.31-06.08. 279 900 Ft/fő (718 Eur/fő)
10.04-10.12. 289 900 Ft/fő (743 Eur/fő)

Egyágyas felár nélkül foglalható kétágyas szobákban társítással.     
Egyágyas felár (társítás nélkül): 59 900 Ft/fő (154 EUR/fő) a hajókabin egyágyas felárával együtt
Amennyiben a szállodában egyágyas szobában kérte az elhelyezést, akkor a hajón is egyágyas kabinos elhelyezést biztosítunk.
Vacsora felár:  39 900 Ft/fő (102 EUR/fő)  6 vacsora a szállodában. A reggelis kapacitásunk elfogyott, az út csak félpanzióval foglalható!
Audio-guide:4 950 Ft/fő/tartózkodás ( 13 EUR/fő)

Egyéb fizetendő költségek:
Kompdíj:oda-vissza összesen - alvókabinnal (helyszínen kötelezően fizetendő): 110 EUR/fő
Üdülőhelyi és regisztrációs díj: (helyszínen fizetendő) 20 EUR/fő/tartózkodás
                                       

Kedvezmények: 3. és 4. ágyon 12 éves korig  10 % az alapárból

Fakultatív programok (min. létszám: 25 fő):
Alghero- Nettuno barlang                                        40 EUR/fő
kishajókázás a barlanghoz                                        kb.15 Eur/fő

Maddalena szigetek-hajókirándulás fürdőzéssel  70 EUR/fő
Tempio Pausania  - Limbara hegy                          35 EUR/fő
Korzika hajókirándulás                                            80 EUR/fő

Belépőjegyek: ( teljes lista előkészületben):
Nettuno cseppkőbarlang:               kb.  14 Eur/fő
San Francesco templom Alghero:  kb.    3 Eur/fő

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (classic típus 730 Ft/fő/nap, prémium típus 950 Ft/fő/nap), útlemondási díjat, az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat, a helyszínen fizetendő idegenforgalmi és regisztrációs díjat, fakultatív vacsorát és az audio guide költségét. Az útlemondási biztosítás 15% önrészt tartalmaz. Foglalással egyidőben megkötött útlemondási - és prémium utasbiztosítással (950 Ft/fő/nap) az önrész kiváltható.

Hírlevél feliratkozás