Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Amerika Keleti Part ***
Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában
Indulás 2024-05-08
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
2 ágyas szoba
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
12 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
2024-05-08
12
leírás szerint
1186500 Ft/fő
2024-09-17
12
leírás szerint
1186500 Ft/fő
  • Előző
  • Következő
Leírás
Az USA és Kanada nagyvárosaival és a Niagara-vízeséssel

Program leírás

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest - Washington D. C. (USA)

Elrepülés Budapestről egy európai átszállással Washingtonba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Washington körzetében.

 

2. nap: Washington, D.C . - Lancaster

Reggeli majd városnézés az Amerikai Egyesült Államok fővárosában közigazgatási épületeket és történelmi emlékhelyeket látogatunk meg a városnézés során: Fehér Ház, Capitolium, Jefferson emlékmű, Lincoln emlékmű, a vietnámi és koreai háborús emlékmű stb. Idő függvényében lehetőség van múzeumlátogatásra is. Washington belvárosában múzeumok sora várja az érdeklődőket: Air and Space Museum, Nemzeti Galéria stb. Utazás a Pennsylvania államban található Lancasterbe. Lancaster megyében található a legrégebbi amis település, ahol ma is emberek ezrei élik a gépesítés nélküli, egyszerű életet. Életmódjuk egyik maghatározó eleme, hogy nem használnak elektromos eszközöket és autót. Szállás Lancaster körzetében.

 

3. nap: Lancaster - Philadelphia - New York körzete

Reggeli, majd meglátogatunk egy amis farmházat, ahol megismerkedhetünk az ott élő emberek különös életmódjával. Majd utazás Philadelphiába, az Új Nemzet szülővárosába, ahol megtekintjük az amerikai történelem egyik legfontosabb épületét, a Függetlenség Csarnokát. Az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatát és alkotmányát ebben a vörös téglás házban írták alá 1776-ban. Megnézzük a pavilont, ahová az ország egyik legjelentősebb szimbólumát, a Szabadság Harangját helyezték el. Délután folytatjuk utunkat New York felé. Szállás New York körzetében.

 

4. nap: New York

Reggeli. A mai napon felfedezzük a világ egyik legnagyobb metropoliszát, a Nagy Alma -ként is emlegetett New York City legfontosabb látnivalóit: a Times Square-t, az új World Trade Center-t és a 9/11 Emlékművet, az ENSZ Palotát, a Rockefeller Centert, séta a Broadway-n. Sétálunk egyet a New York tüdejének is nevezett Central Parkban. Elhajózunk a Liberty Island (Szabadság-sziget) mellett, ahol a Szabadság-szobor áll. A rézből készült szobrot Franciaország adományozta az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmával. (a hajójegy és a belépők a helyszínen fizetendők!) Visszautazás a szállodába, szállás az előző napi szállodában.

 

5. nap: New York körzete - Boston

Reggeli, majd szabad program New Yorkban. Délután utazás Bostonba. Szállás Boston körzetében.

 

6. nap: Boston

Reggeli, majd délelőtt városnézés Bostonban, az USA egyik legidősebb városában, mely már a Függetlenségi Háború során is fontos helyszín volt. A Szabadság Bölcsőjének is nevezett város központjában megtekintjük a Freedom Trail (Szabadság Ösvénye) fontosabb állomásait: Boston Common, a belvárosi Park, Old State House, ahol először olvasták fel a Függetlenségi Nyilatkozatot, és amely mellett a hírhedt bostoni mészárlás is történt 1770. március 5-én, Quincy Market, Faneuil Hall. Délután szabad program. Szállás Boston körzetében.

 

7. nap: Boston - Québec (Kanada)

Reggeli után észak felé vesszük az irányt és New Hampshire, valamint Vermont államok meseszép erdős vidékein haladunk a kanadai határ felé. Utunk keresztül visz a White Mountain-on is, mely az Appalache-hegység része - a leglátványosabb szakasz a White Mountain Nemzeti Erdő. Délután érkezés Ville de Québec-be, a kanadai Québec tartomány fővárosába. Szállás Québecben.

 

8. nap: Québec - Montreal

Reggeli, majd délelőtt Québec fallal körülvett óvárosát járjuk be, melynek hangulata semmihez sem hasonlítható. Városnézésünk során bebarangoljuk többek között az óváros felső és alsó részét, megállunk a Parlamentnél és a híres Chateau Frontenac szállodánál is, ahonnan gyönyörű a kilátás a Szent Lőrinc-folyóra. A városnézést követően szabadidő majd délután továbbutazás délnyugat felé a Szent Lőrinc folyó mentén Kanada második legnagyobb városába, Montrealba. Szállás Montreal körzetében.

 

9. nap: Montreal - Ottawa

Reggeli, majd délelőtt városnézés a világ második legnagyobb francia nyelvű városában, amelyet az első európai gyarmatosítók Ville-Marie -ként is emlegettek. Montreal a kontrasztok városa: a történelmi Vieux kikötője a múltat idézi, míg a város központjában egy másik, új város vár ránk, modern épületekkel, kávézók, éttermek, mozik egész sorával, nagyszerű földalatti hálózattal. Felmegyünk a Mount Royal-ra, ahonnan gyönyörködünk a kilátásban, megtekintjük a híres párizsi stílusú kerületet, a régi Montrealt (Vieux-Montréal) és megállunk fényképezni a Notre Dame Katedrálisnál. Délután továbbutazás Ottawába, vásárlási lehetőség. Szállás Ottawa körzetében.

 

10. nap: Ottawa - Toronto

Reggeli után városnézés Ottawában mely az azonos nevű folyó partján terül el. A város számtalan parkja mellett méltán híres a Parlament nagyszerű épületéről is. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Parlament Domb díszes neogótikus épületeit, a Notre Dame-ot és a Rideau-csatornát. Délután folytatjuk utunkat Torontóba, az Ontario-tó partján fekvő, legnagyobb kanadai városba. Szállás Torontó körzetében.

 

11. nap: Toronto - Niagara-vízesés

Reggeli, majd délelőtt városnézés Torontóban, mely során megtekintjük a város történelmi és modern közigazgatási épületeit, a Parlamentet és a színes Chinatown-t. Rövid megállót teszünk a híres Eaton Centernél, amely mintegy 350 üzletével várja a látogatókat. Délután érkezés a Niagara-vízeséshez. A különböző kilátópontok bejárását követően egy rövid hajókázás során egészen közel kerülünk a vízesések aljához, és látjuk a félelmetes robajjal lezúduló víztömeget, amely a világ egyik leglátogatottabb természeti szépsége. Évenként százezrek jönnek gyönyörködni az 52 méter magas lópatkó zuhatagban és a 11 km hosszú, 100 méter mély hasadékban, melyben a Niagara folyó sisteregve tova iramlik. Szállás a Niagara-vízesésnél.

 

12. nap: Niagara-vízesés - Niagara-On-The-Lake - Toronto ...

Reggeli majd utazás Torontoi repülőtérre a bájos Niagara-On-The-Lake falucskán keresztül, mely a nagy kiterjedésű Niagara bortermelővidék szívében helyezkedik el. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és hazautazás egy európai átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

13. nap: ... Budapest

Megérkezés Budapestre menetrendtől függően.

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

A várható menetrend (május) (Air France/KLM):

AF 1695        8 MÁJ    BUDAPEST-PÁRIZS             06:00 - 08:25  

AF 050          8 MÁJ   PÁRIZS-WASHINGTON         13:40 - 16:10

KL 696          19 MÁJ   TORONTO- AMSZTERDAM   22:40 - 11:55 (20 MÁJ)

KL 1367         20 MÁJ AMSZTERDAM - BUDAPEST  14:25 - 16:20

 

A várható menetrend (szeptember) (Air France/KLM):

AF 1695        17 SEP   BUDAPEST-PÁRIZS             06:20 - 08:50  

AF 050          17 SEP  PÁRIZS-WASHINGTON         13:40 - 16:10

KL 692          28 SEP   TORONTO- AMSZTERDAM   16:45 - 06:00 (29 SEP)

KL 1363         29 SEP AMSZTERDAM - BUDAPEST  08:50 - 10:50

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

 

-          Függetlenség Csarnoka, Philadelphia

-          Szabadság-szobor, New York

-          Québec történelmi negyede

-          Rideau Canal

 

Árak

A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt ( vacsoránként kb. 20-25 USD-al lehet számolni).

 

Borravaló: ajánlott 7 USD/nap/fő

Szolgáltatások

 

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

 - repülőjegy illetékkel

 - BBP biztosítás ( EUB Air&Cruise Top : 9.620 Ft)

 - közlekedés külön autóbusszal, hajóval

 - elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3*-nak megfelelő) szállodákban/motelekben, kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban reggelikkel

 - magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Hírlevél feliratkozás