Nyaralni.hu, minden, ami nyaralás
Telefon, e-mail ikon
06 20 56 99 609, 06 20 617 6069
nyaralni@utazasparadicsom.hu
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Szicília-Málta repülővel
Olaszország, Szicília
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
  • Előző
  • Következő
Leírás

1.nap: Budapest-Catania
Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren 17.00-kor. Elutazás Cataniába. Vár ránk a Nap szigete, a mesés Szicília. Érkezés után transzfer a Taormina környéki szállodába. (Késői érkezés miatt nincs vacsora!)


2. nap: Savoca-Forza d’Agro
Szabadprogram, fürdési lehetőség a tengerparton vagy a szálloda pálmafákkal körülölelt medencés kertjében pihenhetünk meg. Délután fakultatív kirándulás a Keresztapa nyomában. Először Savoca-ba látogatunk, ahol a film több jelenetét is forgatták. Savoca apró falu Szicíliában, Taorminától félórára. A város háromszáz méter magasan fekszik a tengerszint felett. Egy hatalmas, kettéhasadt sziklára épült, a valamikor selyemvásárairól híres település. Itt játszódnak a "bárjelenetek" a "BAR VITELLI" teraszán. Legnagyobb nevezetessége a kis falunak egy régi villa, melyben  a híres bár üzemel ahol a Keresztapa egyik jelenetét is forgatták. A Bar Vitelli-t nem lehet eltéveszteni, a főtéren található szembe a templommal , és természetesen minden turista arra tart. Fotózás a híres Bar Vitelli-nél, majd folytatjuk utunkat Forza d’Agro középkori városába. Visszaérkezés a szállodába a kora esti órákban, vacsora. (Ár: 8.900,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő!)

3.nap: Alcantara -Etna – Taormina
Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás. Első megállónk a varázslatos Alcantara szurdok. Az Alcantara folyó szurdokvölgye meglep szépségével. Az akár 25 méter magas lávasziklák között vájt folyóvölgyben a legkeskenyebb szakaszon a szurdok szélessége mindössze 2 méter. A szurdok felett egy magas teraszról látni lehet már azt a csodálatos bazalt képződményt, amit több ezer évvel ezelőtt egy vulkán kitörés alkalmával az Etna hozott létre a völgyben. A legenda szerint a néhány kilométerre lévő vulkán kitörésekor egy hatalmas szikladarab idáig repült el, és kettéhasította a hegyet. A lassan kihűlő lávában utat találtak maguknak a kis hegyi patakok, így kiszélesítették a völgyet és létrehozták a folyómedret. A kihűlt láva mindenütt érdekes, különleges mintázatban összegyűrődve követi a folyót. Fotó szünet , majd folytatjuk utunkat az Etnához. Pihenő a Silvestri kráternél, séta a „kialudt” kráterek között. A menedékháztól fakultatív tovább lehet menni lifttel és helyi idegenvezetőkkel kb. 3.000 méteres magasságig, költsége helyszínen fizetendő. Délután Taorminába utazunk, ami kedvelt üdülőhely volt már az ókorban is szép fekvése, kellemes klímája miatt. Az évszázadok során olasz és külföldi művészek, írók, költők, látogatták. Guy de Maupassant írta 1885-ben: „Ha valaki csak egy éjszakát töltene Szicíliában és megkérdezné, mit nézzen meg, hezitálás nélkül válaszolnám: Taorminát.” A tenger fölé magasodó hangulatos óváros, gyönyörű panorámájával, a keskeny kisutcák, elegáns üzletek garantáltan elbűvölik a látogatókat. A Csontváryt is megihlető híres görög színháza is a város aranykorát idézi. Belvárosi séta a barokk épületek, romantikus kis utcák, és a panorámás kertek között, majd visszautazás a szállásra. (Ár: 40 EUR/fő)


4. nap: Málta-La Valletta-Mdina
A mai napon egy fantasztikus kirándulásra invitáljuk. A kora reggeli órákban indulunk Pozzallo kikötőjébe, ahonnan 09.15-kor indul hajónk. A festői Málta szigetére utazunk, La Valletta-ba. Érkezés 11.00.  A barokk egy gyöngyszeme nem hiába került fel az UNESCO listájára. Csodálatos műalkotások, templomok, paloták között sétálhatunk a szűk kis utcáin, ahol nap közben nyüzsgő élet folyik. Megnézzük a méltán híres Szent János katedrálist gyönyörű freskóival, oldalkápolnáival, ami a lovagrend kedvelt temetkezési helye volt, és egy Caravaggio festményt is őriznek itt. Délután Mdina városába utazunk, ami több, mint 4000 éves múltra tekint vissza. Nemes város néven is emlegetik, mert a régi paloták között sok XII. századi hűbérúri leszármazott lakik itt máig. Este visszahajózás Szicília szigetére, késő esti érkezés a szállásra. A mai napon nincs vacsora a szállodában. (Ár: 59.900,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő!)


5. nap: Palermo-Monreale
Korai reggeli, majd fakultatív kirándulás a sziget fővárosába. Vár a 670.000 lakosú Palermo , a Földközi-tenger legnagyobb szigetének fővárosa. A várost Conca d'Oro-nak, azaz arany kagylónak is nevezik. Központja egykor Európa egyik legszebb belvárosa volt, ma azonban az óvárosban sok romos épületet is találunk, de ez mit sem von le a város vonzó összképéből. Palermo fő turistalátványossága a Convento dei Cappuccini és az 1185-ben alapított Dóm. Megtekintjük a Normann palotát, Európa legrégibb királyi palotáját, a Dómot, a hátborzongatóan különleges Kapucinusok kriptáját, a szűk, labirintus szerű utcák között sétálunk a belvárosban, majd szabadidő. Délután ellátogatunk Monreale-ba, ahol a normannok által alapított Benedek rendi kolostort tekintjük meg.  A gyönyörű arany mozaikok megtekintése után , visszautazunk szállásunkra. (Ár: 45EUR/fő)


6.nap: Lipari és Vulcano szigete
A Tirrén-tenger két kis gyöngyszemének a felfedezésére indulunk, a vulkanikus eredetű Lipari és Vulcano szigetét látogatjuk meg. Első megállónk Lipari, ahol kellemes sétát tehetünk a történelmi központban. A szigetet elhagyva a hajóról gyönyörködhetünk a tengeri barlangok, egyedi alakzatú mésztufa és bazalt sziklák látványában. Utolsó állomásunk Vulcano, ahol strandolhatunk a fekete-homokos tengerparton vagy termál-és iszapfürdőzhetünk. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban. (Ár: 60 EUR/fő)

 

7.nap: Szabadprogram
Szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy a szálloda kertjében. A hotel pálmafákkal körülölelt medencéje, napozóágyakkal, bárral és étteremmel szolgálja a vendégek kényelmét.


8. nap: Catania-Siracusa-Budapest
Kijelentkezés a szállodából a délelőtti órákban. Vár Catania, Szicília egyik legjelentősebb városa, amit a nagy földrengés után barokk stílusban építettek újjá. Belvárosi sétánk során megtekintjük többek között a Dóm épületét, a jellegzetes lávakőből faragott Elefántos kutat, a római színházat, az Ursino kastélyt, majd szabadidő, Szicília legnagyobb halpiacának megtekintése. Városnézésünk után utazás a gyönyörű fekvésű, világörökségi Siracusába, ami az ókori Görögország egyik legfontosabb városa volt. Már Cicero is megmondta Siracusa városáról, hogy "legnagyobb görög város, és mind közül a leggyönyörűbb”. Belvárosa a Világörökség része. Leghíresebb ókori emlékei közé tartozik az Apollón temploma, az ókori színház, a római amfiteátrum és az olümpiai Zeusz temploma. Óvárosa az Ortigia elnevezésű szigeten fekszik, mely a város legszebb része. A város Dómja (Tempio di Minerva), a legjobb éttermek és hangulatos kis utcák, üzletek várnak itt ránk. Pihenjünk meg egy pasticceria teraszán és kóstoljuk meg a finom szicíliai édességek egyikét. A szicíliaiak azt mondják a legjobb granitát is itt fogyaszthatjuk el. Szabadidő. Este transzfer a repülőtérre, hazautazás.


Ár információk

Utazás
: repülővel Szállás: *** szálloda Ellátás: félpanzió (*6 vacsora)

Részvételi díj: 179.900,- Ft/fő, Reptéri illeték: 49.900,- Ft/fő, 
Egyágyas felár: 44.900,- Ft/fő, Málta fakultatív program: 59.900,-Ft/fő
Biztosítás: 4.560,- Ft/fő, Sztornó biztosítás: 1.5%

Poggyászinfók:
- Személyenként 1 db 40 x 30 x 20 cm kézipoggyászt tartalmaz, melyet az ülés alatt kell elhelyezni
- Személyenként 1 db max.10 kg-os feladott poggyászt


Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Etna-Taormina fakultatív kirándulás: 40 EUR
Taormina/Görög színház: 10 EUR
Etna/Libegő+dzsip: kb. 60 EUR
Etna/csak libegő: kb. 35 EUR
Palermo-Monreale fakultatív kirándulás: 45 EUR
Palermo/Normann Palota: 10 EUR
Palermo/királyi sírok: 3 EUR
Monreale/kerengő: 9EUR
Lipari-Vulcano hajókirándulás: 60 EUR
Siracusa/Ásatások: 10 EUR


Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! (kb. 1,5 €/fő/éj)

Hírlevél feliratkozás